Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2016 22:01 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Tola???
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon sie 22, 2016 9:12 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Anna61 pisze:Maluszki dzisiaj były też na dworze viewtopic.php?f=1&t=175855&start=75#p11575566
i dzikuski też :) viewtopic.php?f=1&t=174905&start=165#p11575556
wcześniej brakło mi 1x3 metry siatki i nie mogłam ich wypuścić bo górą by się wydostały.
Troszkę lżej jak nie sprzątam co kawałek wysypanego żwirku i powylewanej wody.

I zagwozdka kto to? :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KociaMama44 pisze:Tola???

Zgadza się! Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sie 23, 2016 17:27 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Wczoraj przyszła paczka od cioci Luna15 z karmą dla kotków za którą serdecznie dziękujemy.
Obrazek

Obrazek

Sucha RC będzie dla dzikusków aby miały chociaż suchą dobrą viewtopic.php?f=1&t=174905
puszeczki animondy animonda dostaną maluszki którą będą miały na 3 dni viewtopic.php?f=1&t=175855
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto sie 23, 2016 18:49 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Cieszę się, że mogłam chociaż trochę pomóc. Postaram się jeszcze coś zamówić, odezwę się na priva.

Luna15

Od: Śro gru 30, 2015 12:11

Post » Wto sie 23, 2016 19:10 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

KULAK pisze:Anna61, nie potrafię wybrać jednego, wszystkie są kochane ... może będę przekazywać Ci środki w miarę możliwości, a Ty lokuj je tam gdzie będzie potrzeba, daj namiar na konto ...jesteś wspaniałym człowiekiem ... dobrze,że koteczki Cię mają, głaski i przytulańce ze szczerego serca :201461 :201461

Pięknie KULAK to ujęłaś :1luvu:
Dlatego nikt nie potrafi wybrać jednego kotka spośród podopiecznych Anny, tylko w miarę możliwości każdy z pomagających wysyła wsparcie dla wszystkich :201461

Ode mnie też głaski dla wszystkich kotków i piesiuni :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto sie 23, 2016 20:07 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Luna15 pisze:Cieszę się, że mogłam chociaż trochę pomóc. Postaram się jeszcze coś zamówić, odezwę się na priva.

Koteczki i ja dziękujemy.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sie 23, 2016 20:25 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Baltimoore pisze:
KULAK pisze:Anna61, nie potrafię wybrać jednego, wszystkie są kochane ... może będę przekazywać Ci środki w miarę możliwości, a Ty lokuj je tam gdzie będzie potrzeba, daj namiar na konto ...jesteś wspaniałym człowiekiem ... dobrze,że koteczki Cię mają, głaski i przytulańce ze szczerego serca :201461 :201461

Pięknie KULAK to ujęłaś :1luvu:
Dlatego nikt nie potrafi wybrać jednego kotka spośród podopiecznych Anny, tylko w miarę możliwości każdy z pomagających wysyła wsparcie dla wszystkich :201461

One wszystkie są kochane, te mniej czy bardziej chore, te miziaste i te dzikuski, maluszki czy starsze, i to dzięki Wam wszystkim :1luvu: :1luvu: :1luvu: którzy pomagacie moim podopiecznym, te koty nie trafiają do schronu a ja nie muszę się martwić, co im dać jeść czy jak opłacić lecznicę gdy chorują.
Obrazek

Baltimoore pisze:Ode mnie też głaski dla wszystkich kotków i piesiuni :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Postaram się Agnieszka, na raty i jutro :oops: bo dziś już padam na twarz.
Przy tym głaskaniu ujawniają się muchomory :wink: ale oby już ich było jak najmniej, bo się wykończę. :201436

Misia dla cioteczek :D

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sie 24, 2016 6:23 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Rozkoszniaczka .. :201461 :201461 :201461

KULAK

Od: Wto sie 09, 2016 22:17

Post » Śro sie 24, 2016 7:17 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Śro sie 24, 2016 10:05 Re: Dom kotów specjalnej troski. Żniwa grzybicy:( Maluszek [

Dzisiaj mija 5 lat odkąd nie ma białaczkowej Gagusi [']. :cry:

Jak zapomnieć https://www.youtube.com/watch?v=luOggAwc5e8 po prostu nie pamiętać sytuacji w których serce pęka

Gagusia ['] :cry: viewtopic.php?f=1&t=122446&start=870&hilit=Gagunia#p7877854
Obrazek Obrazek Obrazek
Anna61 pisze:Przedwczoraj przy karmieniu Gagusia się strasznie wyrywała, nie mogłam sobie poradzić z nią ale jeszcze jakoś kapkę zjadła chociaż część zwróciła. Rano już było tragicznie, był jej krzyk i mój płacz już nie mogła przełknąć niczego.
W pracy myślałam tylko o niej, myślałam że oszaleję z bijącymi się myślami czy aby na pewno mogę pozwolić jej odejść.

Teraz już wiem, że moje kochanie nie miało żadnych szans a najgorsze, że się męczyła i praktycznie tylko leżała.

Byłam przy niej do końca, całowałam po główce, po dupce, i trzymałam za łapkę mówiąc jej z kapiącymi łzami, że ją kocham i zawsze będę kochać.

wypis z sekcji.
Znacznie powiększone ww. chłonnych krezkowych, w miedniczkach nerkowych obecne ciemnożółte złogi, pozostała narządy jamy brzusznej bez zmian patologicznych.
W jamie klatki piersiowej obecny przejrzysty krwisty płyn, w śródpiersiu przednim guz zrośnięty z workiem osierdziowym, przełykiem tchawicą, guz tęgiej konsystencji , koloru kremowego o niejednolitej strukturze, wymiary ok 4x8 cm. W świetle tchawicy obecna duża ilość pienistej wydzieliny.
Koszmar i jeszcze raz koszmar co kicia musiała przejść....
Ostatnio edytowano Śro gru 27, 2017 14:55 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sie 24, 2016 19:47 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy Gagusia['] 5

KULAK pisze:Rozkoszniaczka .. :201461 :201461 :201461

Bardzo dziękuję KULAK za wpłatę 60 złotych na koteczki Obrazek

Mała burasia Basia mnie wykończy, dzisiaj 3 razy mi nalała

na fotelik kotów
Obrazek

a pod fotelikiem wielka kałuża
Obrazek

na szafę
Obrazek

na wycieraczkę
Obrazek Obrazek

A to winowajczyni
Obrazek Obrazek

do tego nie mogę z nią żadnego ruchu wykonać, bo nie mogę jej wysterylizować bo ma grzyba, nie mogę zaszczepić bo grzybica, a do tego tego dalej ma potwornie duże węzły chłonne.
Nie mogę jej dać na dwór bo nie wysterylizowana, no w takim impasie dawno nie byłam.

Malutkiej trikolorce grzybica nie odpuszcza, bo tą trzecią zmianę na szyjce ma paskudnie rozdrapaną.
Tak długo to już trwa....i jestem w ciemnej ....wyć mi się chce.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sie 24, 2016 19:55 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy Gagusia['] 5

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

KULAK

Post » Śro sie 24, 2016 19:56 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy Gagusia['] 5

KULAK pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Możecie na mnie liczyć :201461 :201461 :201461

KULAK

Post » Śro sie 24, 2016 20:38 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy Gagusia['] 5

KULAK pisze:
KULAK pisze: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Możecie na mnie liczyć :201461 :201461 :201461

Dziękujemy z serca całego Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 25, 2016 21:15 Re: Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy Gagusia['] 5

Ja zastanawiam się czy aby ze mną jest coś nie tego...
Jadąc ulicą Moniuszki w Pabianicach skręciłam w prawo w Powstańców Warszawy i widzę jak auto zatrzymuje się z naprzeciwka koło mnie i kierowca coś próbuje mi powiedzieć. Ja w strachu, że może znowu coś z autem, ale nie, facet ostrzegł mnie żebym uważała bo studzienka na środku ulicy jest niezabezpieczona i pojechał dalej. Podziękowałam, przejechałam obok studzienki której dekiel najprawdopodobniej był bardzo potrzebny złomiarzom i stanęłam troszkę dalej. Wysiadłam i poszłam stanąć przy studzience, dodam, że głęboka, kierowałam ruchem aby nie doszło do wypadku.
Kierując ruchem :wink: dzwoniłam na straż miejską bez skutku i nie uzyskując połączenia zadzwoniłam na policję. Poproszono mnie abym jeszcze chwilkę tam poczekała bo zaraz miał się ktoś tam przyjechać. Nie upłynęło 5 minut jak przyjechała straż miejska która swoją siedzibę ma niedaleko i oni przejęli ode mnie przysłowiową pałeczkę nawet mi nie podziękowawszy.
Rozumiem, że można być obojętnym na to czy tamto, ale kurcze, czy jadąc ulicą i widząc otwartą studzienkę której jadąc autem nie widać, że jest otwarta bo nie ma włazu, można omijać i nie przejmować się skutkami wpadnięcia w nią innych kierowców.
Dlatego ja się pytam, czy ze mną jest coś nie tak, bo zbieram z ulic martwe zwierzaki gdzie nikt się nie zatrzymuje aby to zrobić viewtopic.php?f=1&t=172120&start=1380#p11568158 przejmuję się innymi ludźmi jak w opisanym wyżej przypadku.
Czy ludzie nie mają wyobraźni? Czemu myślą tylko o sobie a po nich choćby przysłowiowy potop?
Osobiście dziwię się, że ta pokrywa, dodajmy, że to sporo waży, musiała być skradziona w nocy, a ja dzwoniłam na straż miejską o godzinie 12;48 i na policję o 12;50. Tak długo studzienka była niezabezpieczona i żaden z kierujących czy pieszych nie uznali tego za niebezpieczeństwo.
Jak nic ze mną jest coś nie tego.Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]