Ja bardzo lubię bombkę kaloryczna

Rolada serowa z filetem drobiowym i pieczarkami

To jest takie smaczne ze chyba zrobię we wtorek na obiad

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewa L. pisze:Ach rozmawiałam niedawno z Mirką.![]()
Mówi ,że miejsce fajne , kwatera pro zwierzęca , cisza, spokój , pogoda dopisuje, w domu też ok choć Elfi trochę się wystraszyła bapci ,która sprawuje pieczę nad zwierzakami podczas ich nie obecności ale za to Duszek od razu znalazł miejsce na kolanach.
Pozdrawia wszystkich.
Ewa L. pisze:Moli25 pisze:Ewa L. pisze:Ja też już idę spać bo jestem zmęczona i tradycyjnie bolą mnie nogi.
Jutro mam w planie upiec faszerowaną pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim.
Chyba nakaże mężowi jechać przez Łódź![]()
Mniaaaaaam!!!
Znalazłam fajny i prosty przepis na cyca w cieście.
Pieczarki umyć i pokroić w paski, cebulkę w drobną kostkę i podsmażyć na oleju doprawiając do smaku. Zrobiony farsz ostudzić . Zetrzeć żółty ser. Piersi naciąć tak by utworzyła się kieszonka i wypełnić farszem z pieczarek i startym żółtym serem. Położyć tak wypełnione piersi na cieście francuskim i ponacinać je z obu stron w paski. Paskami nakryć pierś przeplatając je jak w chałce. Posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić na 40 minut do nagrzanego do 200 *C piecyka i już .
Moli25 pisze:Ewa L. pisze:Ach rozmawiałam niedawno z Mirką.![]()
Mówi ,że miejsce fajne , kwatera pro zwierzęca , cisza, spokój , pogoda dopisuje, w domu też ok choć Elfi trochę się wystraszyła bapci ,która sprawuje pieczę nad zwierzakami podczas ich nie obecności ale za to Duszek od razu znalazł miejsce na kolanach.
Pozdrawia wszystkich.
![]()
![]()
![]()
![]()
Dziękujemy
Tez dostaliśmy pozdrowienia SMSem![]()
Kiedy Mirka wraca?
Gosiagosia pisze:Ewa L. pisze:Moli25 pisze:Ewa L. pisze:Ja też już idę spać bo jestem zmęczona i tradycyjnie bolą mnie nogi.
Jutro mam w planie upiec faszerowaną pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim.
Chyba nakaże mężowi jechać przez Łódź![]()
Mniaaaaaam!!!
Znalazłam fajny i prosty przepis na cyca w cieście.
Pieczarki umyć i pokroić w paski, cebulkę w drobną kostkę i podsmażyć na oleju doprawiając do smaku. Zrobiony farsz ostudzić . Zetrzeć żółty ser. Piersi naciąć tak by utworzyła się kieszonka i wypełnić farszem z pieczarek i startym żółtym serem. Położyć tak wypełnione piersi na cieście francuskim i ponacinać je z obu stron w paski. Paskami nakryć pierś przeplatając je jak w chałce. Posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić na 40 minut do nagrzanego do 200 *C piecyka i już .
Czyli po niedzieli jedziemy do Łodzi. Ewuś a tych cycków faszerowanych starczy![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: lucjan123, luty-1 i 32 gości