Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2016 9:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Zapisałam :mrgreen: wykonam :mrgreen:

Ja bardzo lubię bombkę kaloryczna :oops:
Rolada serowa z filetem drobiowym i pieczarkami :oops:
Obrazek
To jest takie smaczne ze chyba zrobię we wtorek na obiad :oops:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sie 21, 2016 9:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Witam niedzielnie! :)
Wczoraj jak wracałam z pracy o 23,30 było tak gorąco na dworze ,że po przyjściu do domu pootwierałam wszystkie okna i drzwi balkonowe. Na noc przymknęłam wprawdzie balkon ale i tak było ciepło. Dziś pogoda się zmienia bo nadal wprawdzie ciepło ale pochmurno jest i brak słońca.
Dziewczynki po śniadaniu . Dziś w menu Feliks w sosie pomidorowym. Nawet Pola miała dziś ochotę na mokre i trochę zjadła :ok:
Wczoraj późno poszłam spać. Raz obudziłam się po 4 za drugim razem po 6 myśląc ,że przecież nikomu krzywdy nie zrobiłam ,że mam w niedzielę , w swój wolny dzień zrywać się bladym świtem. W sumie wstałyśmy o 10 jak biły dzwony w kościele. :mrgreen:
Zaraz idę przygotować pieczarki a gdy będą stygnąć lecę pod prysznic i wstawiam pralkę. Później nafaszeruję piersi i wstawię do piecyka a ja wezmę się za mycie kuwetek.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sie 21, 2016 9:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Moli25 pisze:Zapisałam :mrgreen: wykonam :mrgreen:

Ja bardzo lubię bombkę kaloryczna :oops:
Rolada serowa z filetem drobiowym i pieczarkami :oops:
Obrazek
To jest takie smaczne ze chyba zrobię we wtorek na obiad :oops:

Wygląda rewelacyjnie a już jakiś czas chodzi za mną take cóś. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 9:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Zmiana planów - francuski kurczak przełożony na jutro bo właśnie dzwoniła mama ,że Piecze na obiad żeberka. Nic - wszystko mam to kurczak będzie jutro. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 11:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Wyprałam się pod czujnym okiem asystentki Poli , wstawiłam pralkę i pranko się pierze. Nadal pochmurno i szarawo ale ciepło więc Zuzia czas spędza na balkonie. Zaraz idę zrobić sobie kawusię choć wątpię coby postawiła mnie na nogi i biorę się za kuwetki. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 11:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Chyba nie znam kota który by nie towarzyszył w kąpieli/ prysznicu :201431
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 21, 2016 11:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ach rozmawiałam niedawno z Mirką. :D
Mówi ,że miejsce fajne , kwatera pro zwierzęca , cisza, spokój , pogoda dopisuje, w domu też ok choć Elfi trochę się wystraszyła bapci ,która sprawuje pieczę nad zwierzakami podczas ich nie obecności ale za to Duszek od razu znalazł miejsce na kolanach.
Pozdrawia wszystkich. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 11:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Moli25 pisze:Chyba nie znam kota który by nie towarzyszył w kąpieli/ prysznicu :201431

Ja znam - Zuzię :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 11:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:Ach rozmawiałam niedawno z Mirką. :D
Mówi ,że miejsce fajne , kwatera pro zwierzęca , cisza, spokój , pogoda dopisuje, w domu też ok choć Elfi trochę się wystraszyła bapci ,która sprawuje pieczę nad zwierzakami podczas ich nie obecności ale za to Duszek od razu znalazł miejsce na kolanach.

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy

Tez dostaliśmy pozdrowienia SMSem :1luvu:

Kiedy Mirka wraca?
Obrazek

Moli25

Post » Nie sie 21, 2016 11:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:
Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:Ja też już idę spać bo jestem zmęczona i tradycyjnie bolą mnie nogi.
Jutro mam w planie upiec faszerowaną pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim. :mrgreen:

Chyba nakaże mężowi jechać przez Łódź :mrgreen:
Mniaaaaaam!!!

Znalazłam fajny i prosty przepis na cyca w cieście.
Pieczarki umyć i pokroić w paski, cebulkę w drobną kostkę i podsmażyć na oleju doprawiając do smaku. Zrobiony farsz ostudzić . Zetrzeć żółty ser. Piersi naciąć tak by utworzyła się kieszonka i wypełnić farszem z pieczarek i startym żółtym serem. Położyć tak wypełnione piersi na cieście francuskim i ponacinać je z obu stron w paski. Paskami nakryć pierś przeplatając je jak w chałce. Posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić na 40 minut do nagrzanego do 200 *C piecyka i już .

Czyli po niedzieli jedziemy do Łodzi. Ewuś a tych cycków faszerowanych starczy :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sie 21, 2016 11:51 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:Ach rozmawiałam niedawno z Mirką. :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy

Tez dostaliśmy pozdrowienia SMSem :1luvu:

Kiedy Mirka wraca?

Pewnie w sobotę bo wczoraj pojechali a na tydzień mieli wyjechać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 11:52 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:
Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:Ja też już idę spać bo jestem zmęczona i tradycyjnie bolą mnie nogi.
Jutro mam w planie upiec faszerowaną pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim. :mrgreen:

Chyba nakaże mężowi jechać przez Łódź :mrgreen:
Mniaaaaaam!!!

Znalazłam fajny i prosty przepis na cyca w cieście.
Pieczarki umyć i pokroić w paski, cebulkę w drobną kostkę i podsmażyć na oleju doprawiając do smaku. Zrobiony farsz ostudzić . Zetrzeć żółty ser. Piersi naciąć tak by utworzyła się kieszonka i wypełnić farszem z pieczarek i startym żółtym serem. Położyć tak wypełnione piersi na cieście francuskim i ponacinać je z obu stron w paski. Paskami nakryć pierś przeplatając je jak w chałce. Posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić na 40 minut do nagrzanego do 200 *C piecyka i już .

Czyli po niedzieli jedziemy do Łodzi. Ewuś a tych cycków faszerowanych starczy :ryk: :ryk: :ryk:

Na razie mam trzy to ja wiem czy starczy ? :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 11:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Hej :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sie 21, 2016 11:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Kuwetki umyte czekam tylko aż dobrze przeschną żeby wsypać żwirek.Odgruzowałam właśnie ostatni worek żwirku.Na jakiś czas starczy ale ja lubię mieć w zapasie coby w przyszłości nie brakło. :mrgreen:
Jak tylko w poniedziałek przyjdzie paczuszka z zoo+ z zamówionymi produktami z zoolove i zapłacę fakturę wyślę zamówienie na żwirek. Zobaczę jak dziewczynkom będzie wchodzić żarełko z zoolove - tuńczyk/kurczak. Skład mają fajny bo 75 % mięsa , 24 % bulionu i 1 % ryżu. Poza tym 6 puszeczek po 85 g kosztuje tyle samo co Geenwoods.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 21, 2016 12:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

klaudiafj pisze:Hej :)

Cześć Klaudia ! :D
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]