Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2016 13:22 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

PixieDixie pisze:|Hej jakies wiesci?

Trzymamy mocno kciuki dalej!

Nic ale może ją jeszcze obserwują. Trzymajcie :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sie 18, 2016 14:20 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: caly czas
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw sie 18, 2016 15:57 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Czw sie 18, 2016 16:51 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

No i........Pusia już w domu?
Jak z nią?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sie 18, 2016 17:36 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

:ok: trzymam kciuki.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw sie 18, 2016 17:45 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewa L. pisze:No i........Pusia już w domu?
Jak z nią?

Jesteśmy już.
Pusia prawie nie ma ząbków :placz: tylko dolne kiełki i coś tam na górze. Okazało się że przyczyną jest limfocytarno - plazmocytarne zapalenie jamy ustnej. Niby Pani weterynarz mnie uspokoiła że to nie jest moja wina że coś przeoczyłam to ja jednak mam wyrzuty że nie zauważyłam problemu. Pusia apetyt zawsze miała i nic nie wskazywało na problemy z jamą ustną, dopiero jak poczułam brzydki zapaszek z pyszczka to był już ostatni sygnał. To podobno jest choroba o charakterze autoimmunologicznym. Pusik dobrze zniosła zabieg ma całą serię zastrzyków do domu na parę dni. Dziś mam jej podać o 24 zastrzyk przeciwbólowy Bunondol i jutro aż trzy zastrzyki i antybiotyk na 6 dni. Najważniejsze że już jest w domu i chodzi po domu ale taka jeszcze ogłupiała. Pusieńkę wydala nam wspaniała młoda lekarka - anestezjolog, wytłumaczyła nam wszystko i uspokoiła. Jak wszystko będzie ok to kontrola za 6 miesięcy. A pod koniec sierpnia idę z Migotką na przegląd jamy ustnej i porady które co środę udziel bezpłatnie dr. Gładysz do której wczoraj trafiliśmy. Jestem tylko przerażona jak z mężem damy jej w nocy zastrzyk a jutro aż trzy 8O :placz: Ale nie chcemy jej stresować wizytami w Przychodni. Piszę tak trochę lakonicznie ale stres mnie też długo trzymał.

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 17:46 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

lilianaj pisze::ok: trzymam kciuki.

Lilianko dziękuję kciuki się przydały ale teraz najgorsze przed nami - robienie zastrzyków. :strach:

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 18:00 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
lilianaj pisze::ok: trzymam kciuki.

Lilianko dziękuję kciuki się przydały ale teraz najgorsze przed nami - robienie zastrzyków. :strach:

Gosiu nie robiłaś nigdy zastrzyków kotom? ja wole podawać zastrzyki niz tabletki, koty zresztą jak tylko przekonaja się ,ze po nich im lepiej to nie ma problemu, ja ostatnio podawałam 12 Duszkowi i 4 Elfi
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 18, 2016 18:31 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

To tak , jak Filek . Tylko u niego usuniecie zabków nie rozwiaze problemu . Pozostają nam kontrole , antybiotyki i steryd .
Za koteczke :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw sie 18, 2016 19:08 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Mirko mąż robił zastrzyki i kroplówki Thomaskowi ale mam nadzieję że nie zapomniał. Musimy zrobić i zrobimy. Teraz Pusieńka zjadła troszeczkę musiku i siedzi ale taka jeszcze jak pijana. Koty ją omijają bo pachnie lekarstwami i przychodnią.

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 19:10 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Pierwsza noc najgorsza . Rano bedzie lapiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw sie 18, 2016 19:11 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:Mirko mąż robił zastrzyki i kroplówki Thomaskowi ale mam nadzieję że nie zapomniał. Musimy zrobić i zrobimy. Teraz Pusieńka zjadła troszeczkę musiku i siedzi ale taka jeszcze jak pijana. Koty ją omijają bo pachnie lekarstwami i przychodnią.

a to sobie poradzicie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 18, 2016 19:11 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

barbarados pisze:To tak , jak Filek . Tylko u niego usuniecie zabków nie rozwiaze problemu . Pozostają nam kontrole , antybiotyki i steryd .
Za koteczke :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zobaczymy jak będzie u Pusi mam nadzieję że dobrze, antybiotyki mamy na 6 dni. Jak rozmawialiśmy z lekarką to mówiła że coraz młodsze koty mają takie problemy jak Pusia. A Filek jakieś ząbki ma, czy wszystkie usunięte ?

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 19:13 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Mirko mąż robił zastrzyki i kroplówki Thomaskowi ale mam nadzieję że nie zapomniał. Musimy zrobić i zrobimy. Teraz Pusieńka zjadła troszeczkę musiku i siedzi ale taka jeszcze jak pijana. Koty ją omijają bo pachnie lekarstwami i przychodnią.

a to sobie poradzicie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mireczko musimy, włączę podglądacza tak jak przy pierwszej kroplówce Thomaskowi. Niby w przychodni pokazuję ale w realu to inaczej.

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 19:14 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

barbarados pisze:Pierwsza noc najgorsza . Rano bedzie lapiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mam nadzieję jesteśmy zaopatrzeni w leki przeciwbólowe. Zjadła więc już lepiej jest. :P

Gosiagosia

[poprzednia][następna]