Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2016 9:58 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Cześć Gosiu ! :)
Jak tam Pusia ? Już po zabiegu ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sie 18, 2016 9:59 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Doczytałam

Za zdrowie, wszystkich :ok:
Czekamy na wieści co z Pusi uzębieniem :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw sie 18, 2016 10:00 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewuniu pocieszyłaś mnie że będzie dobrze ale niestety ta cena to faktycznie masakra. Parę lat temu Hugo też miał problemy z dziąsłami i poszłam do innej przychodni weterynaryjnej, cena była przystępna ale niestety tak nie do końca mu pomogli, stan zapalny powrócił i już udałam się na Białobrzeską i tam poprawili Hugonkowi pyszczek i mam spokój do teraz. Pusia już od 8.00 w Przychodni a ja siedzę z sercem na ramieniu, nawet mąż się denerwuje i ciągle pyta "Jeszcze nie dzwonili". Wiem że kot musi być w pełni wybudzony żeby go wydać do domu, więc czekamy.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw sie 18, 2016 10:05 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ja specjalnie wybrałam tą przychodnię weterynaryjną i konkretnie tę panią doktor bo ma najlepsze opinie. Jest specjalistką od ząbków. Wszystkie paszczowe zabiegi u kotów pod opieką Kotyliona wykonuje właśnie dr. Justyna. Przychodnia cieszy się pozytywną opinią u wielu naszych forumowiczów i nawet dziewczyny z For Animalsa też tam zawożą koty na zabiegi. Dlatego byłam pewna że Zuzia trafi pod bardzo dobrą opiekę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 18, 2016 10:08 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewa L. pisze:Ja specjalnie wybrałam tą przychodnię weterynaryjną i konkretnie tę panią doktor bo ma najlepsze opinie. Jest specjalistką od ząbków. Wszystkie paszczowe zabiegi u kotów pod opieką Kotyliona wykonuje właśnie dr. Justyna. Przychodnia cieszy się pozytywną opinią u wielu naszych forumowiczów i nawet dziewczyny z For Animalsa też tam zawożą koty na zabiegi. Dlatego byłam pewna że Zuzia trafi pod bardzo dobrą opiekę.

Szkoda że to tak daleko, ale może popytam i ktoś mi poleci dobrego, sprawdzonego i taniego weterynarza w Warszawie. Niby ta Przychodnia ma dobrą opinię a dr. Karewicz jest wspaniałym chirurgiem. Tylko te koszty :roll:

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 10:12 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

U nas przebiegło to naprawdę ekspresowo. Parę minut po 8 byłyśmy z Zuzią w lecznicy. Dostała zastrzyk na moich rękach i jak usnęła dopiero poszłam czyli koło 8,20. Po 10 zadzwoniła dr. Justyna ,że Zuzia jest już wybudzona i o 11 mogę po nią przyjechać aby odebrać. Jak przyjechałam to była całkowicie na chodzie. Dostała zastrzyki z antybiotyku i przeciwbólowy i pojechałyśmy do domu. Koło 16 dałam jej pierwszy raz papu łyżeczkę musika gurmeta którą wciągnęła w jednej chwili a za godzine kolejna . Do wieczora zjadła całą puszeczkę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 18, 2016 10:13 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:Ja specjalnie wybrałam tą przychodnię weterynaryjną i konkretnie tę panią doktor bo ma najlepsze opinie. Jest specjalistką od ząbków. Wszystkie paszczowe zabiegi u kotów pod opieką Kotyliona wykonuje właśnie dr. Justyna. Przychodnia cieszy się pozytywną opinią u wielu naszych forumowiczów i nawet dziewczyny z For Animalsa też tam zawożą koty na zabiegi. Dlatego byłam pewna że Zuzia trafi pod bardzo dobrą opiekę.

Szkoda że to tak daleko, ale może popytam i ktoś mi poleci dobrego, sprawdzonego i taniego weterynarza w Warszawie. Niby ta Przychodnia ma dobrą opinię a dr. Karewicz jest wspaniałym chirurgiem. Tylko te koszty :roll:

Warszawa to drogie miasto. Ludzie więcej zarabiają niż u nas w Łodzi ale też więcej wydają bo wszystko u was jest droższe. Usługi weterynaryjne pewnie też.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 18, 2016 10:15 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Myślę że u Nas też będzie bez problemów, może więcej ząbków jest do oczyszczenie lub wyrwania. Gourmeciki mam więc będzie miała co jeść. Jutro jej kupię ulubione mielone mięsko wołowe ale nie wiem czy będzie mogła już mięsko jeść.

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 10:18 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:Myślę że u Nas też będzie bez problemów, może więcej ząbków jest do oczyszczenie lub wyrwania. Gourmeciki mam więc będzie miała co jeść. Jutro jej kupię ulubione mielone mięsko wołowe ale nie wiem czy będzie mogła już mięsko jeść.

Ja chciałam Zuzię tego dnia po zabiegu przegłodzić i zostawić na samej wodzie by sobie jedzeniem nie podrażniła ranki ale pani doktor powiedziała - nie wolno musi jeść.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 18, 2016 10:21 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:Myślę że u Nas też będzie bez problemów, może więcej ząbków jest do oczyszczenie lub wyrwania. Gourmeciki mam więc będzie miała co jeść. Jutro jej kupię ulubione mielone mięsko wołowe ale nie wiem czy będzie mogła już mięsko jeść.

Ja chciałam Zuzię tego dnia po zabiegu przegłodzić i zostawić na samej wodzie by sobie jedzeniem nie podrażniła ranki ale pani doktor powiedziała - nie wolno musi jeść.

Ona już o 6 rano płakała że głodna i nie bardzo rozumiała dlaczego nie dajemy michy, dopiero jak zobaczyła torbę to się tak zestresowała i nawet męża podrapała w tej szaleńczej gonitwie. Wszystko wypytam i o ten preparat na ząbki też.

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 10:26 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
Ewa L. pisze:

Ona już o 6 rano płakała że głodna i nie bardzo rozumiała dlaczego nie dajemy michy, dopiero jak zobaczyła torbę to się tak zestresowała i nawet męża podrapała w tej szaleńczej gonitwie. Wszystko wypytam i o ten preparat na ząbki też.

Ja po płynie widzę różnicę. Płyn jest o tyle fajny ,że nie szkodzi zwierzakom bo uaktywnia się dopiero w zetknięciu z bakteriami znajdującymi sie w pyszczku.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 18, 2016 10:28 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Hugonkowi dali pastę ale on po niej wymiotował więc kupiłam w sprayu i też było ok.

Gosiagosia

Post » Czw sie 18, 2016 10:30 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiu dobrze, ze masz urlop to dopilnujesz Pusi i będzie mniej stresu
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 18, 2016 10:31 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:Hugonkowi dali pastę ale on po niej wymiotował więc kupiłam w sprayu i też było ok.

U mnie pasty jakiekolwiek nie cieszą sie popularnością. Kiedyś posmarowałam Poli łapkę pastą odkłaczającą bo do pyszczka nie chciała to chodziła z brudną dwa dni a nie wylizała futra.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 18, 2016 10:41 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Ewa L. pisze:
Gosiagosia pisze:Hugonkowi dali pastę ale on po niej wymiotował więc kupiłam w sprayu i też było ok.

U mnie pasty jakiekolwiek nie cieszą sie popularnością. Kiedyś posmarowałam Poli łapkę pastą odkłaczającą bo do pyszczka nie chciała to chodziła z brudną dwa dni a nie wylizała futra.

Koty mają swoje zasady i jak nie to nie :mrgreen: Miałam jechać chociaż na działkę ale nie zostawię biedulki, muszę ją po rozpieszczać.

Gosiagosia

[poprzednia][następna]