OTW15-dużo nas ;( Nowe fotki "starych/nowych" s.85

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2016 9:31 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

OKI pisze:Taaak. Moje też robią remanenty w szafkach :evil:
Jedną w ogóle muszę zmienić, bo nie dość, że się nauczyły wywalać wszystko z półek i szuflad, to w ogóle kompletnie ją przestawiają - odsuwają od ściany i wywalają wszystko na obie strony :evil: Wszystko - łącznie z półkami :?

Mój Rudzik po ciuchach na wieszaku dostaje się na pawlacz. Ciągle kipisz tam jest bo nauczył się drzwi odsuwać. Nie wspomnę o pazurkach na niby skórzanej kurtce TZ-ta. Jeszcze się nie nauczył ,że nie wiesza się ją w tym miejscu. Bo jest wygodna mocno w drapankach.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sie 13, 2016 9:34 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

ASK@ pisze:
OKI pisze:Taaak. Moje też robią remanenty w szafkach :evil:
Jedną w ogóle muszę zmienić, bo nie dość, że się nauczyły wywalać wszystko z półek i szuflad, to w ogóle kompletnie ją przestawiają - odsuwają od ściany i wywalają wszystko na obie strony :evil: Wszystko - łącznie z półkami :?

Mój Rudzik po ciuchach na wieszaku dostaje się na pawlacz. Ciągle kipisz tam jest bo nauczył się drzwi odsuwać. Nie wspomnę o pazurkach na niby skórzanej kurtce TZ-ta. Jeszcze się nie nauczył ,że nie wiesza się ją w tym miejscu. Bo jest wygodna mocno w drapankach.

Po ciuchach na półkę w garderobie włazi Delicja - wszystko mam bouclé :twisted:
Na półce jest głównie zapasowa pościel zapakowana w kartony.
Co z tego, że zapakowana, skoro i tak otwierają i moszczą się w środku :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sie 13, 2016 13:53 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

U nas to samo. Bemol też już się nauczył włazić. Ale on akuratnie wyjątkowo pojętny jest w każdej dziedzinie. Straszny szałaput.

Fontanna znów się zawiesiła. Cholera z nią. Ciągle i ciągle się coś z nia dzieje. Janusza nie ma a ja ruszyć gadziny nie mogę.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2016 20:35 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2016 20:51 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob sie 13, 2016 20:56 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Kiedyś podobne "wspomnienia" czytałam w związku z atomówką zrzuconą w Japonii. Jak to rząd USA wysyłał lekarzy ale nie celem pomocy tylko obserwacji. Wracali wiele razy. Pod pozorami troski pilnowali chorych nie udzielając im praktycznie żadnej pomocy. Doświadczalnia.
Jak w książkach i filmach sajensfikszyn
Nie ma spraw, działań które nie mają już odbicia w rzeczywistości.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 14, 2016 1:12 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Nie mogę spać.
Martwię się.
Koty śpią. Za oknem balangowicze kontynuują występy wokalne rozpoczęte gdzieś tam. Nie jestem wyrobiona artystycznie :oops: Nie podobają mi się.
Podnoszę sobie ciśnienie oglądając stare Archiwum X.
Wcześniej zerkałam na Zabójcze Umysły.
Za oknem szum. Pada? Chyba nie.
Pada jednak
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 14, 2016 8:04 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Asiu... :roll:
Mam nadzieję, ze poranek choć ciut radośniejszy :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 14, 2016 8:31 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Marzenia11 pisze:Asiu... :roll:

Kebuś nam się chyba sypie. Każego dnia jest gorzej i gorzej. Część nocy pilowałam go.Wymiotował. Leki p.wymiotne/bólowe jakoś późno zadziałały i na na krótko. Rano znów powtórka . Nie je wcale. Właśnie zwiał sprzed strzykawki z Convą dławiąc się oblizywaną z pyska zawartością. Przed inszymi daniami zapodanymi wcześniej też spierniczył. Nie pije, nawet śmietanki. Chodzi inaczej, patrzy inaczej. Zapadł się w sobie. O kroplówce zapomnij :?
Cholerny świat
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 14, 2016 10:04 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

:( :(
Kebuś to maluch?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 14, 2016 10:14 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Od razu wysłałam te fragmenty do mojej koleżanki, Lidii, Tatarki z Czelabińska. Ona jest bardzo młodą osobą, przyjechała na studia do Lublina, pracuje teraz we Wrocławiu. Odpadłam, zobaczcie, co mi napisała (Lidia jest fotoreporterką, bardzo rzetelną osobą i naprawdę nie ma powodów, żeby bronić Rosjan. A ja jestem ostatnią osobą, która uważałaby, że Rosjanie u władzy są w porządku, na pewno bym ich nie broniła, nigdy, w żaden sposób. Ale warto wiedzieć różne rzeczy, prawda? Zostawiam pisownię Lidii oryginalną, Ona dobrze zna polski, ale czasem ma jednak problemy):
"Mój tata właśnie tam się urodził w tej wiosce W Muslimowie
Te straszne dzieciaki to prawda - moja mama mówiła że w porodówce czasami się rdzili się takie z dzieciaki z ogonami, z łuskami jak u ryby i td.
Mój tata każdy rok mósiał jeździć w ten Centrum Badawczy Medycyny Radiacyjnej, FIB
że pochodzimy z tych rejonów.
))))
Tylko w tym artykułu kłamią. Tą wioskę Muslumowo ewakuowano. Dawno już.
Każdy mieszkaniec (a nawet te którzy nie mieszkali a tylko byli zamieldowany) otrzymali nowe fajny domy w nowej zbudowanej dla nich wioscę.

Starą wioskę zruinowano traktorami, stare zniszczony domy odwiozli w specjany karier i zasypano ziemią, żeby nie promionowano. e którzy nie chcieli w nową wioskę otrzymali 1 mln rubli (do kryzysowych), czyli koło 100 tyś złotych. I moi rodzicy właśnie znają sporo tych ludzi. Te ludzi wyprowodzili się do Czelabińska. I kupili tam sobie malutke mieszkania.

Filmik przy artykulu pokazuje Czernobyl na Ukrainie w czasach 90-ch"

A potem jeszcze mi napisała:
"Chociaż ludzi mówią, że znaleziono tam w ziemi sporo złota. Dlatego ewakuowali wioskę"

I zapytałam o zdrowie ojca:
"Nie jest aż tak zdrowy. Mój tata promienuje ale oficjalnie nie może uzasadnić, że jest ofiarą..
Ale prawda, że tam koło Muslumowa bardzo dużo rosną grzyby. W jeziorach wielkie ryby. Ludzie zbierają i lowią i sprzedają w Czelabińsku"
Ostatnio edytowano Nie sie 14, 2016 10:59 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 14, 2016 10:39 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

ASK@ pisze:
Marzenia11 pisze:Asiu... :roll:

Kebuś nam się chyba sypie. Każego dnia jest gorzej i gorzej. Część nocy pilowałam go.Wymiotował. Leki p.wymiotne/bólowe jakoś późno zadziałały i na na krótko. Rano znów powtórka . Nie je wcale. Właśnie zwiał sprzed strzykawki z Convą dławiąc się oblizywaną z pyska zawartością. Przed inszymi daniami zapodanymi wcześniej też spierniczył. Nie pije, nawet śmietanki. Chodzi inaczej, patrzy inaczej. Zapadł się w sobie. O kroplówce zapomnij :?
Cholerny świat

Dobrze wiesz, ze ja dobrze wiem, jak to jest z daweaniem leków, karmieniem , gdy kot nie chce.
Ciężko.Jestem z Tobą. I z kocurkiem.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sie 14, 2016 10:39 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

MalgWroclaw pisze::( :(
Kebuś to maluch?

Nie, to Iwanek. (chyba?)

Marzenia11

Post » Nie sie 14, 2016 11:13 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Marzenia11 pisze:
MalgWroclaw pisze::( :(
Kebuś to maluch?

Nie, to Iwanek. (chyba?)

Tak to Iwanek. Janusz mówi Kebuś . Pisząc słyszałam jak go namawiał do jedzenia. Po imieniu. Jego imieniu :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 14, 2016 11:16 Re: OTW15-zaginęła Beza!W-wa Bemowo.

Niech mu się jeszcze uda nacieszyć domem.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]