Ja. Nemo pojechal do domu :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2005 8:14

eve69 pisze:Batka nam poszuka w Kraku :love:
jak nie znajdzie to dam Ci znac ok mis?
dzieki bardz.

Eve, ja też mogę sprawdzić dzisiaj w sklepie wet przy mojej lecznicy. Oni zawsze mieli. Chodzi o ten proszek do rozpuszczania czy te saszetki z kawałkami?
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

Post » Wto kwi 19, 2005 8:16

:( :( :(
Przez okna mojej kuchni często widywałam starszą panią, karmiącą przepiękną, marmurkową kotkę. Koteczka, mimo że dzika, tak była przywiązana do swojej karmicielki, że odprowadzała ją pod klatkę schodową, czekała na nią przed osiedlowym sklepem, asystowała przy spacerach. Wczoraj rano spotkałam panią; ze łzami w oczach opowiedziała, że nie ma już kogo karmić - parę dni wcześniej, zamiast żywego stworzonka, wiernie wyczekującego na poranne śniadanie znalazła skopane i skrwawione zwłoki.....

Eve, mały miał szczęście, że trafił do Was. Niech dzielnie dochodzi do siebie i niech będzie to dla niego początek zdecydowanie lepszego zycia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto kwi 19, 2005 8:23

:cry:
!@#$%^&*()

@sica

Od: Śro lip 07, 2004 12:12

Post » Wto kwi 19, 2005 8:40

Wawe pisze::( :( :(
Przez okna mojej kuchni często widywałam starszą panią, karmiącą przepiękną, marmurkową kotkę. Koteczka, mimo że dzika, tak była przywiązana do swojej karmicielki, że odprowadzała ją pod klatkę schodową, czekała na nią przed osiedlowym sklepem, asystowała przy spacerach. Wczoraj rano spotkałam panią; ze łzami w oczach opowiedziała, że nie ma już kogo karmić - parę dni wcześniej, zamiast żywego stworzonka, wiernie wyczekującego na poranne śniadanie znalazła skopane i skrwawione zwłoki.....

:( :( :(

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Wto kwi 19, 2005 8:48

Mój Boże... :cry: :cry: :cry: . Nóż się w kieszeni otwiera.
Życzę kotulkowi, żeby jak najszybciej doszedł do siebie i oby znalazł kochającą przystań w życiu po tym wszystkim co przecierpiał.

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Wto kwi 19, 2005 9:24

Eve, przepraszam ale nie dałam rady przeczytać na jeden raz. Przypomniały mi sie najgorsze obrazy z dzieciństwa, myslałam, że to przeszłość. To straszne co się dzieje, nie wiem czy mam rację ale chyba powinno się zgłosić takie przypadki na policji. Nawet jesli organa ścigania nie przejmą się za bardzo, nawet jeśli sprawa miałaby być umorzona itd. Niech zwyrodnialcy nie czują się bezkarni. Tak myślę ale wiem, że najważniejsze jest uratowanie Nemo. Czy juz wiecie, że to on?
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto kwi 19, 2005 9:28

:( Brak słów .....
Hodowla Kotów Rasy Devon Rex
Obrazek

ostoja

Od: Pt lis 12, 2004 18:55

Post » Wto kwi 19, 2005 9:34

Już nigdy nie uwierzę w ludzi.
Dwa tygodnie temu moja wetka miała w gabinecie kot, którego rozbawiona młodzież chciała spalić żywcem. Był cały poparzony i obolały.
Chciałysmy go uratować, ale po trzech dniach umarł. :(

Mam nadzieję, że Nemo wyjdzie z tego. I że będzie bardzo szczęśliwym kotem.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto kwi 19, 2005 9:40

Nie wiem, czy chce dozyc czasow, kiedy ta "mlodziez" bedzie wspoltworzyla ten kraj...

Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, jak czlowiek moze zrobic cos takiego.
Przeciez calkiem niedawno sama bylam nastolatka...
W zyciu cos podobnego nie przyszloby mi do glowy, a ponoc bylam "trudna".
Co sie zmienilo na swiecie od tego czasu?
Kim sa rodzice tych bandziorow?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 19, 2005 10:06

Beliowen pisze:Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem, jak czlowiek moze zrobic cos takiego.
Przeciez calkiem niedawno sama bylam nastolatka...

i ja nigdy nie zrozumiem, nigdy w życiu nie skrzywdziłam nawet robaczka i tacy sami byli wszyscy moi najbliźsi. To nie zależy od wieku, to zależy głównie od wychowania. I to nie tylko w domu (chociaż przede wszystkim) ale także w przedszkolu, szkole, itp.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto kwi 19, 2005 10:09

#$^&&$%^))@$%^&*

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Wto kwi 19, 2005 10:21

Ja też nie umiem sobie wyobrazić, jak można chcieć skrzywdzić małe, bezbronne stworzenie - to jakieś zwyrodnienie, postępujące w ludziach... chyba rzeczywiście zbliża się spektakularny koniec tego świata :?
Natomiast nie mam problemów z wyobrażeniem sobie, jak chętnie bym umożliwiła takiej bestii zmierzenie się z kimś jego wielkości :?

myszka

Od: Pt sie 09, 2002 13:45

Post » Wto kwi 19, 2005 10:28

Wawe pisze:Wczoraj rano spotkałam panią; ze łzami w oczach opowiedziała, że nie ma już kogo karmić - parę dni wcześniej, zamiast żywego stworzonka, wiernie wyczekującego na poranne śniadanie znalazła skopane i skrwawione zwłoki.....

ja nie potrafię sobie czegoś tak perfidnego, bestialskiego, nieludzkiego..... strasznego... wyobrazić... nie umiem, nie chcę przyjąć do wiadomości, że tacy... "ludzie" w ogóle istnieją. Skąd to się bierze? Wyć mi się chce...
To też jest dobry argument, aby nasze domowe koty nie wychodziły. Cholera wie, na jakiego sk(*U(*@#(*@#(* trafi nasze ukochane zwierzę.
Magda i 4 kociegonki !!!
Obrazek

madee

Od: Czw gru 30, 2004 16:03

Post » Wto kwi 19, 2005 10:30

Dokładnie - a niektórzy uważają, że to odosobnione przypadki, albo, że kot nie jest głupi i zwieje - akurat... Sama zaczepiam spotkane koty i wiem, że można bez żadnego problemu większość domowych wychodzących złapać, ja tego nie robię, głaszczę, ale gdybym chciała - żadnego problemu...

myszka

Od: Pt sie 09, 2002 13:45

Post » Wto kwi 19, 2005 10:39

Mocne kciuki, Nemo
:ok::ok::ok::ok::ok::ok:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

[poprzednia][następna]