Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieniowo?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2016 23:12 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:...
Czy leci z nami jakiś psychiatra?

wygląda na to, że nie tym razem :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie sie 07, 2016 23:23 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Biedny Nerutek. Bezpodstawnie podejrzewany, tylko trochę, ale jednak.
Po 8 latach pobłażliwego ignorowania ZŁA z życzeniami:

Obrazek

Feebee

Od: Pon paź 05, 2015 13:22

Post » Pon sie 08, 2016 6:40 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

ale jak biedny? Jak się jest bestią, to takie podejrzenia mogą się zdarzyć :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon sie 08, 2016 8:24 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Jeszcze nie jesteś na urlopie?
Mam nadzieję :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sie 08, 2016 9:18 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:Ja tej łajzie łapki urwę :evil:
Dopiero teraz się pokazał kolczasty zasraniec. A ja zdążyłam już na Kopiec Kościuszki dojść w poszukiwaniu tego pasożyta. Na co mnie były te stresy, to ja nie wiem.
Gdzie ona spała? :evil: Co ja zrobię, jak na zimę zagrzebie się gdzieś i zamarznie?

To jest dziki zdrowy jeż. Potrafi sobie znaleźć miejsce na zimę.
Serio, serio.
W tym roku, jak się okazało, mamy w ogródku dorosłego jeża płci niewiadomej. Wystawiam wode i delikatnie podkarmiam, na wypadek jakby to była mama jeżowa.
Tuczenie dopiero przed zimą. Mam takie miejsce (karpa, sterta gałęzi, jesienia obłożymy to jeszcze choina i obsypiemy liśćmi) gdzie jeże mogą zimować.
Jeż po hibernacji i tak obudzi się dzikawy i nietowarzyski.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon sie 08, 2016 13:47 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:ale jak biedny? Jak się jest bestią, to takie podejrzenia mogą się zdarzyć :lol:

Sama jesteś bestią. :twisted: Tak Nerusiowej pacyfistycznej natury nie docenić. :roll:

Obrazek

Feebee

Post » Pon sie 08, 2016 18:11 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Monika pisze:
Femka pisze:Ja tej łajzie łapki urwę :evil:
Dopiero teraz się pokazał kolczasty zasraniec. A ja zdążyłam już na Kopiec Kościuszki dojść w poszukiwaniu tego pasożyta. Na co mnie były te stresy, to ja nie wiem.
Gdzie ona spała? :evil: Co ja zrobię, jak na zimę zagrzebie się gdzieś i zamarznie?

To jest dziki zdrowy jeż. Potrafi sobie znaleźć miejsce na zimę.
Serio, serio.
W tym roku, jak się okazało, mamy w ogródku dorosłego jeża płci niewiadomej. Wystawiam wode i delikatnie podkarmiam, na wypadek jakby to była mama jeżowa.
Tuczenie dopiero przed zimą. Mam takie miejsce (karpa, sterta gałęzi, jesienia obłożymy to jeszcze choina i obsypiemy liśćmi) gdzie jeże mogą zimować.
Jeż po hibernacji i tak obudzi się dzikawy i nietowarzyski.

Monika, mnie to przerasta. Serce mi pęknie, jak Edzia nie zagrzebie się na zimę w apartmą. Dla mnie to już duży kompromis, że jej mety do komórki nie chcę przenosić.

Tuczę ją od początku, a ona skwapliwie korzysta i napycha swoje brzuszysko chrupami.

Feebee pisze:
Femka pisze:ale jak biedny? Jak się jest bestią, to takie podejrzenia mogą się zdarzyć :lol:

Sama jesteś bestią. :twisted: Tak Nerusiowej pacyfistycznej natury nie docenić. :roll:

dla Twojego własnego dobra, nie wchodź ze mną w polemikę na temat natury Nerutka :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 18:35 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Co Nero dostal jako zadoscuczynienie za podejrzenie? :twisted: :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sie 08, 2016 18:41 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

wyjątkowo go dzisiaj nie stłukłam i nie przywiązałam w pełnym słońcu łańcuchem, wody nawet dałam z okazji upału
taka dobra pani jestem :lol:

przywiozłam mu wielką wędzoną kość, nad którą moja bestia się pastwi. Cały pysk mu się świeci od tego gnata. Jak zaraz przyjdzie dać mi buziaczka, naprawdę pójdzie na krowi łańcuch
:mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 18:48 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Femka pisze:
Feebee pisze:

dla Twojego własnego dobra, nie wchodź ze mną w polemikę na temat natury Nerutka :mrgreen:

Ja tam pacyfistka jestem, jak Nerutek, to już się nie wychylam. :mrgreen:

Aaa tam, buziaczek po schrupaniu wędzonej kości jest niczym wobec próby dania buziaczka po zjedzeniu niepłukanych żołądków baranich. Fuj, brrrr...

Obrazek

Feebee

Post » Pon sie 08, 2016 18:49 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Twoje psiurki tak Cię chciały ucałować? :ryk:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 18:55 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Taaak. One takie zawsze raczej zadowolone po jedzeniu, Mania je bardzo łapczywie i siedzę przy niej na podłodze, jak dostanie miskę, bo ją pilnuję żeby nie jadła za szybko. Jak jestem tak nisko, to zawsze któryś pies ma ochotę podziękować mi za pyszny posiłek. A zapach niepłukanych żołądków jest powalający, wierz mi. :lol:

Obrazek

Feebee

Post » Pon sie 08, 2016 19:03 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

:lol:
wierzę Ci na słowo i nie będę sprawdzać. wystarczą mi doznania węchowe, jak Neruś bąka puści. cud, że przytomności nie tracę. :roll:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 19:29 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

Tak mi się jeszcze nasunęło o alkoholu.
W sobotę kupiłam sobie cydr do wypicie w niedzielę. Ale jak Edzia zniknęła, to się bałam pić, bo przecież mogło się okazać konieczne wsiadać w samochód i ratować Edwardę z obrażeń :roll:
Potem stres mi zszedł i tak mi się spać zachciało, że biedna marna butelczyna została. i musi poczekać do weekendu.

Zastanawiam się, czy nie dałoby się Jeżurkowa (stamtąd miałam przyjemność Edzię adoptować) pozwać o straty na zdrowiu psychicznym. Może chociaż ze dwie stówki :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon sie 08, 2016 19:40 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieni

ty to juz w ogóle wstydu nie masz :roll:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

[poprzednia][następna]