Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alija pisze:Smakowo Porta podpasowała, chodziło mi o nieciekawy urobek w kuwecie
kociamama321 pisze:pomocy!
Moje koty wymiotuja po suchej. Myslalam, ze purizon im nie lezy, kupilam PON i to samo. One polykaja w calosci te chrupeczki...
Szukam karmy z dużymi chrupkami! ale zaden royal nie wchodzi w gre.
Alija pisze:Cześć
Canagan jest jak najbardziej ok. Moje dwa koty, w tym jeden z wrażliwymi jelitami, jedzą ten Canagan z kurczakiem, o którym piszesz. Jest jeż o smaku ryby i inny, nie pamiętam o jakim smaku, ale sporo droższy. To dobra, mięsna karma. Acana i Orijen też. Po pewnym czasie każda karma może się kotu znudzić, dlatego warto mieć jeszcze jedną, dwie w odwodzie. Z polecanych i lubianych przez koty jest jeszcze Purizon w 3 smakach, ale kupisz wyłącznie w internetowym zooplusie. Z kolei Canagana tam nie mają.
Karolina GŁ pisze:Witam wszystkich
Ja mam następujące pytanie, gdyż po ostatniej wizycie nowym osiedlowym sklepie zoologicznym wszystko co myślałam o karmieniu mojego kota wywróciło się do góry nogami.
Mój kot ma 3 lata, i od początku jest karmiony karma Royal Canin, pierw kitten potem sterilised 37. Taką karmę polecił mi weterynarz.
Sprzedawca w nowym sklepie, przy zakupie od razu zapytał mnie dlaczego royal canin i czy nie chce spróbować czegoś innego, i nawiązała się rozmowa.
Dowiedziałam się że Royal to przewartościowana karma, która bazuje tylko na wypracowanej marce i tym że jest w gabinetach prawie każdego weterynarza.
Kot powinien się żywić mięsem a tej karmie tego za wiele nie ma i polecił mi inne karmy ze swojej oferty.
Jako najlepsze zaproponował mi trzy firmy ze swojej oferty "ACANA, ORIJEN, CANAGAN" mówiąc że to karmy z najwyższej półki i zdecydowanie warto trochę dołożyć, a jeśli chce płacić tyle samo co dotychczas to warto zamienić Royal na Brit care(podobna cena) ale stwierdził że o wiele lepsza jakość za podobne pieniądze.
Zdecydowałam się na zakup Canagan, podobno acana i orijen to tak samo dobre karmy ale mimo tego stwierdził że spotkał się iż wiele kotom nie smakuje.
Mój kot canagan je bardzo chętnie, dokładnie canagan free run chicken.
W związku z tą sytuacją staram się poszukać czegoś o karmieniu zwierząt w internecie, rzeczywiście to że Royal canin nie jest za dobry to się potwierdziło(sprzedawca mówił prawdę)
Jednak nie mogę znaleźć za dużo o Canagan, a chyba chce zostać przy tej karmie bo zwierzakowi smakuje i wygląda że wszystko jest ok. W dodatku mogę ją kupić pod domem w cenie jaka jest w internecie. Jeśli ktoś miał styczność z tą karmą proszę o jakieś opinie.
wistra pisze:Poleccie mi prosze jakas karme z ryzem. Kot zle reaguje na kompletny brak zboz (zdrowy). Wlascicielka mowi o greenwoods, ale tam chyba jest sam ryz...
A, i nie rybna. Tu widzialam ze marinesse polecacie, ale ryba odpada
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, MruczkiRządzą i 59 gości