SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2016 10:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Proszę was o pomoc. Chce zachecic kota do jedzenia mokrej karmy, chyba nie pije zbyt duzo jak potrzeby (50 ml/kg), ale cos tam pije. W dodatku podejrzewa u niego sie kamice. Jak na duze miasto mam dostepnosc byle jakich karm, z tym przyzwoitych to applaws, schesir, dolina noteci. Tych najbardziej polecanych- brak. Chce cos zamowic na probe ale nie wiem co wybrac sposrod :ziwipeak, granata, grau, itd.
Ktora z tych firm ma najbardziej smakowite kaski. Probowalam roznych metod, efekt ten sam, powacha i szura lapa.Powiem tak, kotu sie skonczy karma na wieczor (pare chrupek) i nie dosypuje wiecej. Naloze rano mokra, podejdzie i skubnie troche albo nic. Jak nasype suchej to przybiegnie i wcina. Jest wybredny.

aguusia1988

Od: Czw sie 14, 2014 9:43

Post » Czw lip 21, 2016 10:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Alija pisze:Smakowo Porta podpasowała, chodziło mi o nieciekawy urobek w kuwecie

Do nas wczoraj dotarło zamówienie i Porta 21 jedzą. Musiałam tylko przełożyć z worka do szczelnego wiadra, bo po prostu ta karma zapachowo jest nieciekawa delikatnie mówiąc.

Moja kotka już jest po trzeciej operacji na kamienie i nijak jej zmusić do jedzenia mokrej karmy nie mogę aguusia1988.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 21, 2016 18:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

piter7

Od: Wto sie 03, 2010 19:15

Post » Czw lip 21, 2016 18:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Agusia 1998 a surowe miesko? Moj mlodszy mokra tez cienko je, podobnie do Twojego, ale mieso wcina. Dzis dalam mu 1 raz miesko z zoltkiem tez smakowalo.
Surowe mieso tez lepsze od suchej tez troche wody ma.
Mozesz tez od czasu do czasu dac troche jogurtu naturalnego jesli lubia. Ja swoim daje codziennie po 2 lyzeczki od herbaty profilaktycznie dla regulowania pracy jelitek.
regułą w przypadku kotów jest to, że nie ma żadnych reguł.. Obrazek

Kamionka

Od: Pon lut 23, 2015 2:17

Post » Sob lip 30, 2016 17:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

patrzcie na to. Firma APL

Dlaczego w karmie suchej nie ma zawartej informacji na temat procentowej ilości mięsa w karmie?

Firma APL w myśl interpretacji przepisów weterynaryjnych przez odpowiedni Inspektorat nie może umieszczać na swoich etykietach informacji odnośnie procentowej zawartości mięsa. W procentach określamy poziom białka surowego w gotowym produkcie oraz umieszczamy surowce na etykiecie w porządku malejącym, co wyraźnie wskazuje na ponad przeciętną zawartość mięsa w naszych karmach.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie lip 31, 2016 15:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

pomocy!
Moje koty wymiotuja po suchej. Myslalam, ze purizon im nie lezy, kupilam PON i to samo. One polykaja w calosci te chrupeczki...

Szukam karmy z duzymi chrupkami! ale zaden royal nie wchodzi w gre.

kociamama321

Od: Nie cze 21, 2015 16:13

Post » Nie lip 31, 2016 16:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

GranataPet z kaczką ma duże chrupy, takie okrągłe grube wałeczki. Nie wiem, jak inne smaki tej firmy

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Wto sie 02, 2016 10:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Witam wszystkich
Ja mam następujące pytanie, gdyż po ostatniej wizycie nowym osiedlowym sklepie zoologicznym wszystko co myślałam o karmieniu mojego kota wywróciło się do góry nogami.
Mój kot ma 3 lata, i od początku jest karmiony karma Royal Canin, pierw kitten potem sterilised 37. Taką karmę polecił mi weterynarz.
Sprzedawca w nowym sklepie, przy zakupie od razu zapytał mnie dlaczego royal canin i czy nie chce spróbować czegoś innego, i nawiązała się rozmowa.
Dowiedziałam się że Royal to przewartościowana karma, która bazuje tylko na wypracowanej marce i tym że jest w gabinetach prawie każdego weterynarza.
Kot powinien się żywić mięsem a tej karmie tego za wiele nie ma i polecił mi inne karmy ze swojej oferty.
Jako najlepsze zaproponował mi trzy firmy ze swojej oferty "ACANA, ORIJEN, CANAGAN" mówiąc że to karmy z najwyższej półki i zdecydowanie warto trochę dołożyć, a jeśli chce płacić tyle samo co dotychczas to warto zamienić Royal na Brit care(podobna cena) ale stwierdził że o wiele lepsza jakość za podobne pieniądze.
Zdecydowałam się na zakup Canagan, podobno acana i orijen to tak samo dobre karmy ale mimo tego stwierdził że spotkał się iż wiele kotom nie smakuje.
Mój kot canagan je bardzo chętnie, dokładnie canagan free run chicken.
W związku z tą sytuacją staram się poszukać czegoś o karmieniu zwierząt w internecie, rzeczywiście to że Royal canin nie jest za dobry to się potwierdziło(sprzedawca mówił prawdę)
Jednak nie mogę znaleźć za dużo o Canagan, a chyba chce zostać przy tej karmie bo zwierzakowi smakuje i wygląda że wszystko jest ok. W dodatku mogę ją kupić pod domem w cenie jaka jest w internecie. Jeśli ktoś miał styczność z tą karmą proszę o jakieś opinie.
Ostatnio edytowano Wto sie 02, 2016 16:50 przez Karolina GŁ, łącznie edytowano 1 raz

Karolina GŁ

Od: Wto sie 02, 2016 10:15

Post » Wto sie 02, 2016 15:47 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Cześć
Canagan jest jak najbardziej ok. Moje dwa koty, w tym jeden z wrażliwymi jelitami, jedzą ten Canagan z kurczakiem, o którym piszesz. Jest jeż o smaku ryby i inny, nie pamiętam o jakim smaku, ale sporo droższy. To dobra, mięsna karma. Acana i Orijen też. Po pewnym czasie każda karma może się kotu znudzić, dlatego warto mieć jeszcze jedną, dwie w odwodzie. Z polecanych i lubianych przez koty jest jeszcze Purizon w 3 smakach, ale kupisz wyłącznie w internetowym zooplusie. Z kolei Canagana tam nie mają.

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Śro sie 03, 2016 13:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dzisiaj spotkałam w sklepie puszki kociej karmy GooZoo. Cenowo wyglądają bardzo przystępnie w sieci zookarina, w necie jeszcze lepiej (415 g = 3-4 zł) :
http://animalzoo.pl/karmy-mokre/11225-g ... -415g.html
Czytałam skład z etykiety i tak np. 55% mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym zawsze 4% głównego składnika smaku (królik, łosoś, kurczak) to chyba bez rewelacji... https://www.gustapupila.eu/pl/p/GooZoo- ... ratis/3796
dla porównania droższa animonda von feinsten w szalkach 100 g ma 63% mięsa i prod poch zwierz. w tym 8% głównego składnika smaku.
Czy ktoś już może testował na swoich futerkach, jak ta goozoo wygląda / czy smakuje ? Z góry dziękuję. :201494
ObrazekObrazekObrazek

kolendra_

Od: Wto cze 11, 2013 13:44

Post » Śro sie 03, 2016 13:34 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

kociamama321 pisze:pomocy!
Moje koty wymiotuja po suchej. Myslalam, ze purizon im nie lezy, kupilam PON i to samo. One polykaja w calosci te chrupeczki...

Szukam karmy z dużymi chrupkami! ale zaden royal nie wchodzi w gre.

Największe duże jakie widziałam to bezzbożowa Feringa. Kota musi pogryźć, inaczej nie da rady. Z gryzieniem nie ma problemu, chrupy są w miarę miękkie. Karma mojej smakuje, wszystkie smaki. Tu są foty:
http://www.zooplus.pl/customerpicturedi ... nga/490278

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Śro sie 03, 2016 13:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Alija pisze:Cześć
Canagan jest jak najbardziej ok. Moje dwa koty, w tym jeden z wrażliwymi jelitami, jedzą ten Canagan z kurczakiem, o którym piszesz. Jest jeż o smaku ryby i inny, nie pamiętam o jakim smaku, ale sporo droższy. To dobra, mięsna karma. Acana i Orijen też. Po pewnym czasie każda karma może się kotu znudzić, dlatego warto mieć jeszcze jedną, dwie w odwodzie. Z polecanych i lubianych przez koty jest jeszcze Purizon w 3 smakach, ale kupisz wyłącznie w internetowym zooplusie. Z kolei Canagana tam nie mają.

Karolina GŁ pisze:Witam wszystkich
Ja mam następujące pytanie, gdyż po ostatniej wizycie nowym osiedlowym sklepie zoologicznym wszystko co myślałam o karmieniu mojego kota wywróciło się do góry nogami.
Mój kot ma 3 lata, i od początku jest karmiony karma Royal Canin, pierw kitten potem sterilised 37. Taką karmę polecił mi weterynarz.
Sprzedawca w nowym sklepie, przy zakupie od razu zapytał mnie dlaczego royal canin i czy nie chce spróbować czegoś innego, i nawiązała się rozmowa.
Dowiedziałam się że Royal to przewartościowana karma, która bazuje tylko na wypracowanej marce i tym że jest w gabinetach prawie każdego weterynarza.
Kot powinien się żywić mięsem a tej karmie tego za wiele nie ma i polecił mi inne karmy ze swojej oferty.
Jako najlepsze zaproponował mi trzy firmy ze swojej oferty "ACANA, ORIJEN, CANAGAN" mówiąc że to karmy z najwyższej półki i zdecydowanie warto trochę dołożyć, a jeśli chce płacić tyle samo co dotychczas to warto zamienić Royal na Brit care(podobna cena) ale stwierdził że o wiele lepsza jakość za podobne pieniądze.
Zdecydowałam się na zakup Canagan, podobno acana i orijen to tak samo dobre karmy ale mimo tego stwierdził że spotkał się iż wiele kotom nie smakuje.
Mój kot canagan je bardzo chętnie, dokładnie canagan free run chicken.
W związku z tą sytuacją staram się poszukać czegoś o karmieniu zwierząt w internecie, rzeczywiście to że Royal canin nie jest za dobry to się potwierdziło(sprzedawca mówił prawdę)
Jednak nie mogę znaleźć za dużo o Canagan, a chyba chce zostać przy tej karmie bo zwierzakowi smakuje i wygląda że wszystko jest ok. W dodatku mogę ją kupić pod domem w cenie jaka jest w internecie. Jeśli ktoś miał styczność z tą karmą proszę o jakieś opinie.

Potwierdzam, Canagan to dobra, smaczna karma. Jeżeli masz ja pd nosem, a kotu smakuje to podawaj bez obaw. Moja kota je (jako przerywnik od ukochanego Purizonu) tą z dziczyzną czy też kaczką (to ta bordowa, która ma największe chrupki). Jadła też Canagan z kurczakiem, jadła też ten rybny. Wszystkie jej smakowały i po żadnym nic złego się nie działo. Koleżanka tez karmi swoje dwa koty Canaganem i też sobie chwali. To po prostu porządna karma, reszta to detale.
Zazdroszczę tak mądrego sprzedawcy, naprawdę. Ja do tej pory spotkałam tylko takich, którzy uważają, że Royal to najlepsze co mogą mi zaoferować. Pytania o bezzbozówki traktują jak jakieś natręctwo i dziwactwo. Porażka :(

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Śro sie 03, 2016 19:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

dzieki!
zamówiłam kilka paczek ziwipeaka.
Badania wyszly super, wiec wet podejrzewa, ze cos im nie sluzy w suchych, dlatego zdecydowalam sie na ziwi. Ciekawe, czy beda jadly...

Buka potestuje przed barfem... zje tylko kilka rodzajow surowego miesa. Wolowiny nie chce ruszyc. Na mokrych puszkach- zbankrutuje. wiec dobrze jakby jadly ten ziwipeak, ktory i tak jest niedrogi w porownaniem do ceny tutejszego miesa.

kociamama321

Od: Nie cze 21, 2015 16:13

Post » Śro sie 03, 2016 19:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Carnilove ma rodzaj dla dużych kotów. Krokiety są OGROMNE
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw sie 04, 2016 7:56 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:Poleccie mi prosze jakas karme z ryzem. Kot zle reaguje na kompletny brak zboz (zdrowy). Wlascicielka mowi o greenwoods, ale tam chyba jest sam ryz...

A, i nie rybna. Tu widzialam ze marinesse polecacie, ale ryba odpada

Royal Canin Sensitivity Control. Ryż + kaczka. U mnie są trzy wrażliwe kocie brzuchy i tylko to mogą jeść wszystkie bez problemów gastrycznych. Plus, że bez problemu możesz nabyć opakowanie 400g u weta na próbę, a potem zamawiać sporo taniej w necie (ja swego czasu kupowałam na zooarcie, ale podrożał skubany i padło na dwupaki w zooplusie).

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

[poprzednia][następna]