Cześć,
może na tym wątku uda mi sie uzyskac jakies podpowiedzi/pomoc od Was - bo na utworzonym przeze mnie nic sie nie dzieje

Przeklejam linka:
viewtopic.php?f=36&t=176087Aktualizując to co w nim napisałam: od soboty 30/07:
1.po antybiotyku: Enroxil stan kici jakby sie poprawił (choć to nie musi byc ten powód, a po prostu może stres zaczyna z niej schodzic)
2. Tolfedyny zaprzestałam brać (doczytałam, że podobno niewskazana przy chorobach nerek, a USG u dr Marcinskiego wskazało na sprzewlekłe zapalenie miedniczek (poszerzone do 2 mm) i delikatne krystalizacje, plus złogi mineralne w pęcherzu), oczywiście skonsultowałam to najpierw z vetem
3. Udało mi sie w końcu pobrać 3 próbki moczu ( z trzech klejnych dni) do badania - każda była nieco zanieczyszczona, bo z jedna wyciskana z chodnika, druga z podłogi, a trzecia z folii na która nasiusiała - wyniki każdej są prawie ok. W żadnej nie stwierdzono kryształów

Ponizej tylko to, co stwierdzono (wyniki się dośc różnią...://)
1/ próbka z wieczora 31/07 (chodnikowa, najbardziej zanieczyszczona) - białko 58 mg/dl, leukocyty: 0-1, eytrocyty: 0-1
2/ próbka z 1/08 ( z reklamówki rozłozonej na podłodze ) - biało +30 mg/dl, pojedyncze erytrocyty i leukocyty, PH 6,0, nabłonki płaskie 0-3 w pw, stwierdzono kulki tłuszczu, flora bakteryjna: mierna
3/ próbka z 2/08 (zebrałam cały wyparzony słoik z folii, którą okryłam kanapę i rano przed wyjściem do pracy zastałam ja zasiusianą, obficie - niestety mogłam zawieśc do labu dopiero pod wieczór, więc przeleżała w lodówce) - białko: ślad, nabłonki: pojedyncze, leukocyty: 0-2, erytrocyty 0-1, flora bakteryjna: dośc obfita, stwwierdzono kulki tłuszczu
Czyli różnią się białkiem i florą bakteryjną... (dośc sprzeczne wyniki, zwłaszcza jesli chodzi o białko). Co sądzicie o tych wynikach? W poprzednim wątku podawalm tez wyniki morfologii - były okej. Kał tez badałam - nic nie wykazał.
4. Kicia cały czas dostaje ten enroxil.
5. Co do poziomu stresu - odrobine jakby zelżał. Choć kotka od dwóch dni nie schodzi z antresoli - jakby tam czuła się bezpiecznie (na dole zawsze miała swoje miejsce, miseczki z jedzeniem, kuwete - przeniosłam jej na górę). Codziennie daję jej jedną dawke Zylkne. Ma na sobie obrozke feromonową. Jutro odbieram krople Bacha a dzis feliwaya w dyfuzorze. Podchodzi w końcu do mnie, nawet w nocy wskakuje do łozka na mizianie, choć np. wczoraj rano, jak juz wstałam i chciałam podać jej jedzenie, to syczała na mnie. Ale jakby zaczynam powoli rozumieć/ zauważać, jakimi gestami/rzeczami się najbardziej stresuje,rozmawiałam tez dwoma behawiorytami .
6. Wczoraj ogromny sukces: kicia, po raz pierwszy od soboty, czyli tej nieszczęśnej walki z ze złapaniem jej do veta (29/07) - zrobiła kupę - do kuwety!!! Byłam przeszczęśliwa (bo bo od 19 licpa robiła ją poza kuwetą, raz na 3 doby)
7. I nastepny sukces: równiez sikneła w końcu do kuwety! nie chcę cieszyć się na zapas, bo nie wiem, jak sytuacja będzie wyglądała dziś, po moim przyjściu z pracy.
8. Myslę sobie, że w takim razie 15/07 - kiedy wszystko sie rozpoczeło - ona musiała przeżyć ogromy stres, cos musiało ją w tej kuwecie bardzo wystraszyć, a przy okazji pojawiły się problemy zdrowotne - i tak wszystko się skumulowało.
9. Czym wg was powinnam ja karmić? Od kliku miesięcy rano dostawała PoN: meadowland mix), plus wieczorami 50 gram puszki: grau/ granata pet/ miamor. Teraz kicia przestała jeść suche, miała dni, kiedy w ogóle prawie nie chciała nic jeśc, wtedy podkarmiałam ja swurowizną (rostbef wołowy, mielona cielęcina, wieprzowina). Choć byly dni, że zjadała puszeczke, którą jej zostawiałam. Wczoraj prawie nic nie tkneła - oprócz surowego miesa. Miała dwie różne puszki otworzone...
Mój vet prowadzący wraca dopiero za 10 dni. Czy powinnam jej włączyc karmę lecznicza? Ale wciąż nie wiemy jakie to kryształy są u niej, więc jaka karma? Urinary? nie chcę pogarszac sprawy z nerkami.
10.Antybiotyk ma jeszcze na dwa dni, czy dalej kontynuwac leczenie nim?
Bardzo Was proszę o pomoc, to moje pierwsze stracie z takim problemem, nie mam nikgo do pomocy i nie chcę tez slepo ufac lekarzom, bo zupełnie sie nie znam na tych tematach, więc de facto wszystko moga mi wcisnąć. Z góry dzięki za waszystkie Wasze sugestie.