Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 28, 2016 11:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Czwartek ! :)
Dzisiaj to już pobiłam swój rekord w chodzeniu spać i poszłam dopiero o 4,20. :twisted: Do 1 pracowałam, jak przyszłam do domu to oczywiście najpierw dziewczynki, później jakaś kanapka i kawka bo po tylu godz. człowiek głodny, później popisałyśmy na forum z Martą i Klaudią, i jak już miałam iść spać przypomniało mi się o paczce z zoo+ i jeszcze ją rozpakowałam, przesypałam Purizona do specjalnie kupionych zamykanych pojemników na karmę, umyłam nowe miseczki żeby rano podać dziewczynka śniadanie w nowej zastawie i w końcu poszłam spać.
O 10 zadzwoniła do drzwi sąsiadów córka która przyszła odebrać przesyłkę zostawioną wczoraj przez kuriera razem z zoo+ sowską paczką i mnie obudziła. Jak już wstałam to dałam dziewczynkom śniadanie . Miseczki im raczej pasują więc dobrze jest.
Jeszcze przeżyć te trzy dni i dwa dni odpoczywam. W sierpniu czeka mnie kilka rannych zmian więc muszę to jakoś przetrwać choć wstawać rano będzie ciężko bo co innego nad ranem chodzić spać. :mrgreen:
Odliczam dni i tygodnie do urlopu - jeszcze tylko 6,5 tygodnia czyli 46 dni.
Sierpień zapowiada nam się tragicznie bo na cały sklep zostają tylko 3 kasjerki z tym że od połowy miesiąca jedna idzie na urlop. Regionalny musi nam koniecznie załatwić ludzi z prac interwencyjnych. Jest taka agencja zatrudniająca ludzi na umowy zlecenie . Gdy jakieś firmy mają kłopoty personalne to zgłaszają sie do takiej agencji a oni wysyłają ludzi do pracy tam gdzie są potrzebni . U nas pracowały właśnie takie osoby w ubiegłym roku przed świętami gdy część załogi odeszła na inny sklep.
U nas chętnych do pracy nadal brak. W ubiegłym tygodniu przyszło jedno CV więc kierowniczka zaprosiła na rozmowę. Przyszła dziewczyna. Dowiedziała się wszystkiego o pracy , wzięła skierowanie do lekarza i od poniedziałku miała zacząć. W poniedziałek się nie pojawiła więc kierowniczka zadzwoniła do niej z pytaniem czy była już u lekarza i kiedy przyjdzie do pracy bo miała przyjść właśnie w ten poniedziałek. Na to dziewczyna odpowiada że ........( tu trzeba się skupić żeby zrozumieć jej odpowiedz ale zacytuję dosłownie ) Była u lekarza ale lekarza nie było. Kazał jej przyjść we wtorek.
Skoro jeszcze nie pracuje a już kombinuje to jaki z niej będzie pracownik ? Jeśli zrezygnowała wystarczyło powiedzieć że np. przemyślała to jeszcze raz i jednak to nie jest to co szukała. Nikt by jej głowy za to nie urwał. Czyli na ta rozgwiazdę nie mamy co liczyć.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lip 28, 2016 11:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ja też poszłam spać po 4 :mrgreen:
Ty za parę dni odpoczniesz a ja zapomnę jak się nazywam :D Już się boje tych wczesnych pobudek - dzieci wstają około 8 rano :roll: będę cały dzień chodzić i spać zwłaszcza, że teraz tak przeciągam noce.
Oby Wam załatwili ludzi do pracy, bo faktycznie będzie urwanie głowy :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 28, 2016 11:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

klaudiafj pisze:Ja też poszłam spać po 4 :mrgreen:
Ty za parę dni odpoczniesz a ja zapomnę jak się nazywam :D Już się boje tych wczesnych pobudek - dzieci wstają około 8 rano :roll: będę cały dzień chodzić i spać zwłaszcza, że teraz tak przeciągam noce.

Za parę dni to mnie czeka pobudka o 4,30 :strach: :strach: :strach: :strach: bo mam ranki w przyszłym tygodniu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 12:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Dopijam kawę i się idę szykować do pracy. Śpiąca jestem i nie chce mi się jak zaraza. Dziś idę spać znacznie wcześniej bo to nie ma co.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 15:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

No proszę same "nocne marki " Wy sobie tak gadu gadu a ja mocno spalam, wstałam o 5,20 i na 7 00 do pracy pognałam. Pozdrawiam a jutro piątek, piątunio i tego Wam też życzę Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lip 28, 2016 19:28 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:Pola to ponad 5 letnie dziecko .

Pięciolatki to przedszkolaki, miewają dziwne pomysły

No a ona szczególnie.

Ma do tego święte prawo!
Inka

Tak myślisz Inuś ? :roll:

Nie. Nie myślę. Ja to wiem.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lip 28, 2016 19:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Ewa L. pisze:

Za parę dni to mnie czeka pobudka o 4,30 :strach: :strach: :strach: :strach: bo mam ranki w przyszłym tygodniu.

Ja poszłam spac jak sie z Wami pożegnałam wstałam po 37 minutach z bólem w ręce i juz po spaniu.
Zobaczyłam terminy na internecie do lekarzy i na 8 pojechałam. Myślałam ze dostanę jakies leki czy cos, otrzymałam skierowanie na EMG i leków na ta przypadłość nie ma.ibuprofen, Apap itd, ale to nie pomoże :|
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw lip 28, 2016 22:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

:201461 :201461 :201461 :201461 :201461
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw lip 28, 2016 23:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Gosiagosia pisze:No proszę same "nocne marki " Wy sobie tak gadu gadu a ja mocno spalam, wstałam o 5,20 i na 7 00 do pracy pognałam. Pozdrawiam a jutro piątek, piątunio i tego Wam też życzę Obrazek

Ja jeszcze jutro i po jutrze i dwa wolne dni :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 23:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:Pięciolatki to przedszkolaki, miewają dziwne pomysły

No a ona szczególnie.

Ma do tego święte prawo!
Inka

Tak myślisz Inuś ? :roll:

Nie. Nie myślę. Ja to wiem.

Ale.....no dobra nie napisze już nic.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 23:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Moli25 pisze:
Ewa L. pisze:

Ja poszłam spac jak sie z Wami pożegnałam wstałam po 37 minutach z bólem w ręce i juz po spaniu.
Zobaczyłam terminy na internecie do lekarzy i na 8 pojechałam. Myślałam ze dostanę jakies leki czy cos, otrzymałam skierowanie na EMG i leków na ta przypadłość nie ma.ibuprofen, Apap itd, ale to nie pomoże :|

W pełni cię rozumiem bo doskonale wiem czym jest taki przewlekły ból. Mnie czasami rwą nadgarstki i wszystkie stawy w palcach zwłaszcza jak się na dźwigam. Jednak apogeum bólu przeżyłam dwa razy - raz jak zrobiła mi się rana na nodze z sączącą się z niej ropą a drugi jak dostałam uczulenia na maść z witamina E. To był taki ból skóry na nogach jakby mi ktoś tą skórę żywcem zrywał z nóg.Ja w nocy jęczałam z bólu bo tak strasznie bolało. Mnie nawet ketanol nie pomagał.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 23:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

isabell36 pisze::201461 :201461 :201461 :201461 :201461

Witaj Izuniu ! :)
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 23:42 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Rozumiem wasz bol jak malo kto, ja juz pare lat walcze z bolem kregoslupa, nie lykam juz lekow bo wykoncze watrobe. Juz mam zmiany polekowe. Martus trzymam kciuki zeby to nie byla ciesn nadgarstka, ale podobno operacja to pryszcz.
Ewuniu dobrze Ci ze masz wolne, odpoczniesz z kotkami.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw lip 28, 2016 23:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Praca w tak małym gronie to naprawdę porażka.Nie można z niczym się wyrobić ani nic konkretnego zrobić a jutro to już będzie mogiła.W piątki przyjeżdża oprócz nabiału i świeżego kilka palet suchego i nie mam pojęcia kiedy i kto to wyłoży. Dziś jak nie miałam ludzi to pomagałam kierowniczce wyłożyć dostawę mrożonek i lodów. Przyszło tyle że myślałyśmy że nie pomieścimy się z tym. Porobiłam jej przeceny na warzywa i owoce. Wyfejsowałam pół sklepu i umyłam sklep maszyna po zamknięciu.
Kierowniczki na tyle mają do mnie zaufanie ,że pozwalają mi czasami jak ja mam na to czas pomóc sobie w biurze. Robię im wtedy np. przeceny albo ściągam ze stanów towary których w rzeczywistości nie ma.Kiedy od rana mam coś z mięsa czy wędlin czemu kończy się data nie czekam aż one będą miały czas tylko idę do biura i robię sobie przeceny. Im szybciej przecenię tym większą mam szansę sprzedać .
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lip 28, 2016 23:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia po raz 37

Gosiagosia pisze:Rozumiem wasz bol jak malo kto, ja juz pare lat walcze z bolem kregoslupa, nie lykam juz lekow bo wykoncze watrobe. Juz mam zmiany polekowe. Martus trzymam kciuki zeby to nie byla ciesn nadgarstka, ale podobno operacja to pryszcz.
Ewuniu dobrze Ci ze masz wolne, odpoczniesz z kotkami.

U Marty to jest cieśnia nadgarstka. Mnie też lekarz mówił że po operacji wraca się do 100% sprawności bo też miałam podejrzenie cieśni. Okazało się jednak że to kręgosłup. Palce mi drętwieją od kręgosłupa bo mam w dwóch miejscach szyjnym i piersiowym przepukliny międzykręgowe i uszkodzony nerw łokciowy.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]