Białaczkowy Lucek [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2016 23:11 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

:ok: :ok: :ok: :ok: mocne kciuki za Lucka!
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw lip 14, 2016 9:10 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

alessandra pisze:Zasugeruj , proszę wetce osłuchanie, ewentualne badania pod katem kardiologicznym(usg serca) ; te objawy, które opisujesz bardzo często o ile nie zawsze towarzyszom kłopotom z sercem -dzieki takiej podpowiedzi zdiagnozowaliśmy Moriska i okazało się,że ma kardiomopatię a kaszel jest efektem zbierania płynu (wymioty także towarzyszą chorobom serca) -diagnoza + ustawione leczenie i nie ma problemu :ok:
Trzymamy kciuki za Lucka :ok: :ok: :ok:

Osłuchiwała i właśnie na tej podstawie powiedziała że jej się tam coś w środku nie podoba :\
Dziś mam odebrać jego wyniki krwi, zobaczymy co tam wyjdzie. Ostatnią morfologię miał elegancką a był w gorszym stanie, więc liczę, że nic się nie zmieniło.
Na usg się umówiłam w poniedziałek. Już bym to chciała mieć za sobą....

Teraz szukam tego diabelnego pelletu. DT kupił z własnej kieszeni Luckowi żwirek, który się kruszy niemiłosiernie. Właściciele mieszkania są na mnie źli, bo dywan zapaskudzony :strach: . Muszę jak najszybciej skołować jakiś dobry pellet w optymalnej cenie. Macie coś godnego polecenia?

Zapas karmy już mamy, trochę takiej trochę takiej. Kupiłyśmy też na probę puszki Butchersa, zobaczymy jak się sprawdzą. Jak się uda to go przestawimy całkiem, tylko Księciu przez to nasze odżywianie trochę się rozbestwił i co mniej smakowitego nie tyka :roll:

MajeczQa

Od: Nie sty 27, 2008 11:16

Post » Czw lip 14, 2016 20:28 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

A dywan się doczyści :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lip 14, 2016 22:15 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Baltimoore pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

A dywan się doczyści :ok:

Sam :lol:

Zrobiłam bazarek na Lucka. Zapraszam. Ponad 40 fantów!
viewtopic.php?f=20&t=175879

Lucjan dzisiaj miał też odwiedziny i dobra ciocia wsunęła mu do książeczki zdrowia dwie dyszki :1luvu:
Dzięki temu jego konto zaczyna wzbogacać się na nowo. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli czym zapłacić za poniedziałkowe usg.

A dzisiejsza morfologia wyszła dobrze, aż omawiałam u dwóch wetów. Ale o tym napiszę jutro. Dziś już padam.

MajeczQa

Post » Pt lip 15, 2016 10:06 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Melduję się z rana,choć dzień jakiś smutny.
Martwię się tym Luckiem, jakieś czarne myśli wiszą nade mną.

Wczoraj odebralam wyniki. Nic strasznego nie ma
Wetka powiedziała że nawet nie specjalniw widać tam białaczkę.
Konsultowałam te wyniki w drugiej klinice,przy okazji, i tamci weci stwierdzili i zalecili to samo.
W poniedziałek na 16,30 idziemy jeszcze na to usg, wetka sugeruje też zbadać tarczycę.
Zobaczymy jak nam finansowo to wyjdzie i co się będzie działo...
Póki co nadal zapraszam na bazarek. Ponad 40 fantów,się napracowalam . Żeby chociaż jeden poszedł...
Zapraszam do podrzucania.

MajeczQa

Post » Pt lip 15, 2016 23:01 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

:( wstaw te Luckowe wyniki.
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob lip 16, 2016 5:50 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Wstawię, tylko chcę zrobić dobre zdjęcie aparatem, bo mam tylko komórkowe, a na nich wszystko się rozmywa.
Póki co wyruszam do pracy....

Edit : dodaję wyniki
przepraszam za stan, dużo przeszły...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MajeczQa

Post » Nie lip 17, 2016 20:52 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Poszły kolejne pakiety ogłoszeń dla Lucjanka.
Każdą wolną chwilę wykorzystuję na jego rozpowszechnianie.
Czekam na ten telefon. Ten jedyny....

i martwię się jutrem.

MajeczQa

Post » Nie lip 17, 2016 23:29 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

mch mowi o ilosci hemoglobiny w krwinkach czerwonych, u Lucka jest ona w dolnej granicy.
nie wiem czy to ma bezposredni zwiazek z niskim ast alt, podskornie czuje, ze ma.
moze byc tak, ze watroba pogorszyla jakosc swojej pracy i wplynelo to na budowe krwinek czerwonych (???) - wtedy moze nalezy podac cos na poprawe tego stanu.
natomiast mchc mowi o gestosci krwi (w uproszczeniu), i tu niski wynik chyba odzwierciedla ten niski mch.

Oczywiscie madrze sie a dr.wet nie jestem, ale cos mi nie gra na linii watroba hemoglobina (zawsze wole wyjsc na histeryczke, niz potem pluc sobie w brode) . moze Blue pomoze?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pon lip 18, 2016 9:41 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Taką sugestię też słyszałam, ale wetka mówi że to nie jest jeszcze nic strasznego, bo to są minimalne obniżenia.
Jednak czegoś szukamy,coś jej się gdzieś nie podoba. Pogadam z nią dzisiaj jeszcze, bo ostatnio rozmawiałyśmy na wariackich papierach ( pracowała do 12.30, a ja dopadłam ją o 15 bo jeszcze nie zdążyła wyjść z kliniki), a zależało mi na opini, bo ja w wynikach lekko zielona.
Zobaczymy co dziś powie jak będziemy już na spokojnie z Luckiem w gabinecie....

MajeczQa

Post » Pon lip 18, 2016 20:41 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

O badaniach później ( też średnio, ale opis będzie dopiero w pt - wtedy też wetka chce nas znowu widzieć)....
Na chwilę obecną mam inne zmartwienie.
Miałam rozmowę z DT...

Mam zabrać kota.

MajeczQa

Post » Pon lip 18, 2016 22:34 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Widziałam na fejsie... :(

I co teraz? :(((

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Wto lip 19, 2016 8:52 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Czy ja wiem co teraz?
Wszyscy wierzą,że sobie poradzę i ogarnę.
Cieszę się ze ludzie we mnie wierzą,ale sama w siebie wątpię.

Myślałam nawet już o sobie,ale to mi nie wypali.
Własne koty zostawiłam rodzicom,bo by życia u mnie nie miały.
Lucek by u nas zginął.

Szukamy czegos,choć nie wiem na co liczę...

MajeczQa

Post » Wto lip 19, 2016 13:52 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

MajeczQa pisze:O badaniach później ( też średnio, ale opis będzie dopiero w pt - wtedy też wetka chce nas znowu widzieć)....
Na chwilę obecną mam inne zmartwienie.
Miałam rozmowę z DT...

Mam zabrać kota.

ooo... 8O a czemu? :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lip 19, 2016 15:44 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

:(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

[poprzednia][następna]