Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2016 11:58 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dzięki :)

Nadal mnie nie stać na opiekę nad własnym zwierzęciem, a moja przyszłość stoi pod znakiem zapytania. Nic się pod tym względem nie zmieniło. Wesoło nie jest.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon lip 11, 2016 12:40 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ano tak, rozumiem aż za dobrze. Nas przynajmniej jest dwoje i w razie czego liczę że jakos zawsze damy radę, w pojedynkę jest jeszcze bardziej niepewnie. Sciskam Aiu. Jakby co to przyleć z wizytą na przytulasy kocie, wprawdzie nie gwarantuję że dziewczyny na to pozwolą, bo są charakterne, ale może akurat ;) :D
Ostatnio edytowano Pon lip 11, 2016 13:10 przez KatS, łącznie edytowano 1 raz

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pon lip 11, 2016 13:05 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dzięki :D Sam widok myślącego kota, jak coś kombinuje, przygląda się, jest radością :wink:

Nie mam bliskiej rodziny (nie licząc Babci 80-letniej, z nie najlepszą pamięcią), jeśli mi się coś stanie, nikt nie pomoże. A ja muszę mieć gwarancję, że mojemu zwierzęciu nic się nie stanie i będzie miało wszystko, co niezbędne. Jedyna osoba, która mogła wspomóc finansowo, jeśli coś zabrakło, nie żyje od roku. Proza życia...

Aia

Post » Pon lip 11, 2016 13:17 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Współczuję :(
Tak, to ważne żeby wiedzieć, co w razie czego będzie ze zwierzakiem. Tutaj jest zwykle możliwosć takiej umowy z kocią fundacją czy schroniskiem, że w razie czego w zamian za przekazanie im jakiegos odpisu z majątku czy wpłaconą wczesniej kasę, przejmują opiekę nad zwierzakiem i szukają mu domu. Wiadomo, że nigdy nie ma 100% pewnosci gdzie zwierzę trafi i zawsze lepiej by było znaleźć nowego ewentualnego własciciela samemu, ale generalnie takie grupy opieki sprawdzają nowe domy starannie i opiekują się dobrze zwierzęcienm tymczasowanym, więc to już duża ulga dla samotnych włascicieli. Nie ma takiej opcji nigdzie w Polsce?

A widok myslących i kombinujących kotów u nas jest jakby co ;)

KatS

Post » Pon lip 11, 2016 14:15 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Nie. Dla mnie to byłaby ostateczność, nawet nie brana pod uwagę do rozważenia, jako jedna z możliwości, tylko nagły przypadek.
Pozostaje czekać do jesieni, do zamknięcia na głucho okien. Wtedy może coś będę mogła pomyśleć. Tymczasowo.

Aia

Post » Pon lip 11, 2016 14:17 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

To trzymam kciuki za jesienne tymczasowanie :ok:

KatS

Post » Pon lip 11, 2016 15:16 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia, jak ja Ciebie rozumiem...
Moją rodziną jest Filip i rodzina M.
Moja mama i siostra mieszkają ponad 1000km ode mnie. Odległość fizyczna odpowiada odległości emocjonalnej.
I to tyle z "bliskich" mi osób.
Ciężko tak funkcjonować. Wiem, jak ciężko.

Podziwiam Twoją odpowiedzialność. Nie każdy tak do tego podchodzi, a szkoda, bo świat byłby piękniejszy :roll:

Mówią, że byle do wiosny.
A tutaj trzymam kciuki za jesień :)

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Śro lip 13, 2016 8:49 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

OO co ja czytam. Trzymam kciuki!

Asia gdybys potrzebowala jakiegos wsparcia. Wal jak w dym! :) Wiesz zejestesmy :)

ja wam powiem ze sama czasems ie boje jak tak zawsze z M> jezdzimy... gdyby nams ie cos stalo.. ile czasu by minelo zanim ktos by sie dowiedzial. Dobrze ze tescie maja klucz wiec ... a ja powiedzialam kiedys. gdyby nam sie cos kiedys stalo... a oddali by nasze koty do schroniska to obiecuje ze beda straszeni co noc....
Glwonie w tej materii licze na tesciow... na moich ... starsi juz luzie maja 1 kota i ... tak se w 3 zyja... a kot zyje sowim zyciem.

A siostry cyba jak u Emee... dystans jest ogromny.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw lip 14, 2016 21:45 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Też do Was dołączę z mikro rodziną. Mam tylko mamę i Futra.
I jak już obie nie jesteśmy najmłodsze, to postanowiłyśmy brać pod opiekę mocno starsze koty i założyć wzorem Megany mini oddział geriatryczny. Finansowo zabójstwo, bo wiadomo, że chorują, ale jakoś spokojniej na duszy, że gdyby odpukać któraś "odpadła" to ta druga doholuje dziadków.

U nas zimno i łeb urywa, ale nie narzekam, bo mnie się gorąco od zeszłego roku znudziło ;) Nażarłam się czereśni i cieszę się bo jutro piątek i można będzie złapać oddech :D
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Pt lip 15, 2016 18:58 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Jak burgery wyszly?

Jakie plany weekendowe?

Podziwiam takie injawtywy z przygarnianiem starszych kociakow. Brak mi slow by to opisac.

PixieDixie

Post » Pt lip 15, 2016 19:23 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziś mam strasznego lenia, intensywne 2 dni, głowa mnie boli, źle spałam i w ogóle i w szczególe. Więc postanowiłam zrobić wszystko to, czego mi się nie chce. Tak więc szykuje się na koncert :roll: Zrobiłam pełen trening, odkurzyłam, poprałam, ugotowałam i zjadłam, umalowałam się(!), jak wrócę pozostanie pozmywać i przenieść bambetle z salonu do sypialni (powlokłam uprany materac i mogę wrócić do swojego wyrka).
Wszystko to przez słuchanie od paru dni wystąpień/wywiadów z psychologami od rozwoju osobowości. Zatęskniło mi się za intelektualnym wypełnianiem czasu, za wykładami.

Burgerów nie było :roll: Zostały przełożone na następne dni. Nie mogłam przełknąć myśli o tak ciężkim posiłku, o bułce, fuuuj :strach: W zamian zrobiłam mega spaghetti z mięsem, pieczarkami, suszonymi pomidorami, sosem pomidorowo-bazyliowym i ementalerem.

Czasem myślę, jak to by było mieć dużą rodzinę.. albo chociaż kochającą, uczuciową, wspierającą.. niestety nawet sama taka nie jestem, bo powieliłam dostępny mi skrypt :roll: Ale jak słucham czy czytam o weekendowych obiadach u rodziców czy wspólnych czynnościach, to trochę zazdroszczę, ciekawi mnie jakby to było razem krzątać się po kuchni :)

Idę się przebierać w sukienkę, bo zostało pół godziny :roll: oj żeby mi się tak chciało, jak misie nie chce :mrgreen:

Miłego weekendu Wam! :*

Aia

Post » Pt lip 15, 2016 19:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Spagetti brzmi fenomenalnie ;D Ale polecam tez makaron z suszonymi pomidorami, rukola i jajkiem. Fenomenalne! (Jajka tam nie czuc)

Baw sie dobrze!!!"D

I nie doluj sie.... a jak masz dola to pisz na PW / FB/ SMS cokolwiek.

PixieDixie

Post » Pon lip 18, 2016 13:27 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Czasem myślę, jak to by było mieć dużą rodzinę.. albo chociaż kochającą, uczuciową, wspierającą.. niestety nawet sama taka nie jestem, bo powieliłam dostępny mi skrypt Ale jak słucham czy czytam o weekendowych obiadach u rodziców czy wspólnych czynnościach, to trochę zazdroszczę, ciekawi mnie jakby to było razem krzątać się po kuchni

Ja patrząc na dużą rodzinę M, czasem nie żałuję ;)
Ale miło by było choć trochę swojego ludzia mieć obok.
Widocznie albo pełen pakiet, albo nic ;)

Aia pisze:Zrobiłam pełen trening, odkurzyłam, poprałam, ugotowałam i zjadłam, umalowałam się(!), jak wrócę pozostanie pozmywać i przenieść bambetle z salonu do sypialni (powlokłam uprany materac i mogę wrócić do swojego wyrka).

Zmęczyłam się czytaniem :strach:
Koncert udany? :)
I kto grał?

PixieDixie pisze:Ale polecam tez makaron z suszonymi pomidorami, rukola i jajkiem.

Jajkiem....?
Przepis! Poproszę :D
Sadzone? Na wierzch? Czy jak?

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Pon lip 18, 2016 19:19 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Emee, gwarantuje Ci, że ja się zmęczyłam robieniem i myśleniem "nie dam się". Ale po wszystkim było warto :)
Człowiek leniwy jest nieszczęśliwy, bo by zająć głowę wymyśla sobie nieszczęścia :wink:
A dziś nieoczekiwanie miałam bardzo przyjemny dzień. Zadzwonił znajomy, że jest pod moją wsią. Wpadł na kawę, przywiózł 2 siaty owoców w prezencie, pojechalim na małą przejażdżkę. Takich spontanów mi tu brakuje :D
Koncert był nawet fajny, zostałam ku swojemu zaskoczeniu, do końca, choć myślałam, że opuszczę imprezę wcześniej. Grał LemOn. Nie moja muzyka, ale zdecydowanie można się przy nich pobawić, czas śmignął niezauważony :ok:

Aia

Post » Pon lip 18, 2016 22:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia NDM to wies?? chyba pojechalas :P

Lubie czasem spontany :D Czasem :P Wyjazdowe, wypadowe :P

Warto czasem oderwac sie od codziennosci :D

Emee jajko jako cos co ma polaczyc :D http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,2,956.html
* zamiast koziego dajemy parmezan :) mniam palce lizac.

PixieDixie

[poprzednia][następna]