Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2016 17:24 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Baltimoore pisze:Z powodu nagłego remontu wyrazy współczucia :(

Dziękuję za wyrazy współczucia Agnieszka :wink: :1luvu:
nagły jak nagły, ale najpierw trzeba znaleźć rurę która cieknie a to nie takie proste :strach: jak i czasowo rozwlecze się w czasie.

Ja niedawno mało co zeszłabym na zawał (kiedyś przez te koty zapewne i tak zejdę),
otóż weszłam do pokoiku kociego po coś tam, patrzę koty ładnie śpią na nieckach i budkach i zdecydowałam po pogłaskaniu tego dzikuska
zdjęcie podglądowe o którego dziczka chodzi
Obrazek

miziam i miziam koteczka a ten nawet nie drgnie, miziam mocniej i mocniej a ten nic. Panika w oczach, serce mi wali jak młotem, na to wszystko przyleciała malutka Basia i wskoczyła na tą budkę z misia która się zagięła na kotka pod ciężarem Basi a ten nic. Obrazek
Myślę sobie, kurcze, po jaką cholerę podkusiło mnie dzisiaj odkurzać wszystko, kotek pewnie bardzo się zestresował...... Obrazek
Biorę z nim całą budkę, stawiam na podłodze a ten jak się nie obudzi, jak nie wyskoczy w panice z tej budki.....
a ja odzyskałam spokój serca i ducha.Obrazek
Pierwszy raz w życiu spotkałam się aby kot tak mocno spał. 8O
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lip 12, 2016 22:50 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Anna61 pisze:Jacper z Dzidkiem zbyt mocno meczą malutką :(

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

8O Ale tutaj to przeciez miłośc kwitnie!! To znaczy bardziej , gdy jest w objęciach Dzidka :lol:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto lip 12, 2016 22:53 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Taaa nie dość,że awarie czy remonty to stresujące działania domowe to jeszcze kot, który udaje nieżywego ? No serca nie ma ! Ale jeszcze tak pogrążonego we śnie zwierza nie spotkałam :roll:

Atta

Post » Śro lip 13, 2016 9:43 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Atta pisze:Taaa nie dość,że awarie czy remonty to stresujące działania domowe to jeszcze kot, który udaje nieżywego ? No serca nie ma ! Ale jeszcze tak pogrążonego we śnie zwierza nie spotkałam :roll:

Ja myślałam, że on jest już w agonii. :strach:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lip 13, 2016 19:07 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

A u nas nie może być spokojnie :( viewtopic.php?f=1&t=175855
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lip 13, 2016 20:57 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Znowu coś..

Atta

Post » Czw lip 14, 2016 16:52 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Atta pisze:Znowu coś..

No niestety :( dzięki, że zagadasz do nas :1luvu: :201461
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 14, 2016 18:12 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Teraz przez tydzień mnie nie bedzie to i zaglądania nie będzie , a pewnie u stada pozmienia się,.. a potem zaś Jacperka pomylę z jego mamusią :P

Trzymajcie się w zdrowiu WSZYSCY !

Atta

Post » Czw lip 14, 2016 19:10 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Oj, i znowu pełne ręce roboty z maluchami... :roll: Podziwiam Cię Aniu... pewnie sama nie postąpiłabym inaczej, gdybym sama natknęła się na takie bidy, i gdyby nie miał kto im pomóc...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw lip 14, 2016 19:23 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Jestem i nieustająco :ok: - w tej chwili tylko to mogę :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw lip 14, 2016 19:29 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lip 15, 2016 7:38 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

KociaMama44 pisze:Oj, i znowu pełne ręce roboty z maluchami... :roll: Podziwiam Cię Aniu... pewnie sama nie postąpiłabym inaczej, gdybym sama natknęła się na takie bidy, i gdyby nie miał kto im pomóc...

A co tam pełne ręce roboty, normalka, wyrzuty sumienia, że nie mogłam pomóc bo..... były stokroć gorsze. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 15, 2016 18:29 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Dzisiaj jadąc do lecznicy z maluszkami zabrałam Kasię na wyjęcie szwów.
Wszystko już się ładnie zagoiło ale w jednym miejscy w fałdzie sadełka ma zaczerwienione i do obserwacji.

Zapłaciłam też w lecznicy za zaległą fakturę 380,74 zł.
Obrazek

Troszkę zdjęć moich podopiecznych :201461 :201461 :201461

Mała Basia
Obrazek

Malusia
Obrazek

Jacperek
Obrazek Obrazek

Dzidek
Obrazek Obrazek

Tola
Obrazek

Plamusia i mała
Obrazek Obrazek

maluszki
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 15, 2016 19:36 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Anna61 pisze:Mała Basia
Obrazek

Musiałam się mocno zastanowić, jak ona ma tę głowę, i jak ta głowa przyczepiona jest do reszty kota.. 8O

Anna61 pisze:Dzidek
Obrazek Obrazek

[/quote]

A Dzidek niezmiennie nogi jak modelka... :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt lip 15, 2016 20:50 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

KociaMama44 pisze:
Anna61 pisze:Dzidek
Obrazek Obrazek

A Dzidek niezmiennie nogi jak modelka... :lol:

Nie tylko nogi ale cały wygląda jak modelek.

On w przeciwieństwie do Jacperka wygląda przystojnie. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]