Najgłupszy tekst do kota... - cz.2

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 10, 2005 2:57

Odkąd zrobiło się ciepło, nasze koty non-stop przesiadują na balkonie i wodzą wzrokiem za gołębiami i mewami. TŻ do nich:
" JUż wiem- wy jesteście ornitologami!!!".
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon kwi 11, 2005 13:54

Mieliśmy ostatnio fajny humor sytuacyjny:
Mój TZ trzyma kota na rękach brzusiem do góry, jak dziecko (kot za tym nie przepada) i mówi:
- Fifi, kto rządzi?
I w tym momencie Fifi CAP go w nos! :D
Ania & Fifi
Obrazek

fkotka

Od: Wto lut 24, 2004 10:42

Post » Pon kwi 11, 2005 14:17

Dialog lewicowo- sterylkowy:
Ja (celowo irytując TZ moimi lewicowymi sympatiami): Jakbym miała kocurka to mogłabym mu dac na imie Che
TZ (przeciwnik sterylizacji - zacofany reakcjonista tfuuu :wink: ) - z przekąsem: Jakby to miał być twój kocur to powinien mieć na imie Castro

eela

Od: Wto lip 13, 2004 10:47

Post » Pon kwi 11, 2005 14:21

Albo Fidel, jak moj :D

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Pon kwi 11, 2005 14:27

eela pisze:Dialog lewicowo- sterylkowy:
Ja (celowo irytując TZ moimi lewicowymi sympatiami): Jakbym miała kocurka to mogłabym mu dac na imie Che
TZ (przeciwnik sterylizacji - zacofany reakcjonista tfuuu :wink: ) - z przekąsem: Jakby to miał być twój kocur to powinien mieć na imie Castro

:ryk:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Śro kwi 13, 2005 0:14

Rano Cipiórzasta poszła sobie na fotel pospać. Zerwałam się więc od śniadania, żeby najpierw ją umyć. Biorę na ręce niechętne, protestujące futro i mówię czule: "No chodź, moja śliczna protestantko!"
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie kwi 17, 2005 15:49

Mój Mamoń (9 kilo szarego szczęścia w czarne paski) ma czasem w zwyczaju szwendać się po chałupie - tu wściubi łapę, tu szafkę otworzy, tam wskoczy, przy czym burczy sobie pod nochalem coś w stylu "mrrou" albo "grrr?" - ewidentnie coś by zrobił, ale nie wie sam, co. Wtedy pytam:" Nudzisz się? to pozamiataj.." Nie wiem, czemu, ale jakoś wtedy nic nie odpowiada :)
Drugi text jest może nie tyle głupi jako skierowany do kota, ale zakończony świetną reakcją. Mamoń jest po operacji wyszycia cewki moczowej (może kiedyś znajdę tyle czasu, by opisać Wam całą męczarnię związaną z jego chorobą) i codziennie, w związku z groźbą powracającej infekcji, przemywam mu dupsko z przyległościami czysta wodą. Scena: kot śpi/siedzi zamyślony na oknie/itp, wołam: "Mamonek, chodź, umyjemy pupkę!" na co słychać entuzjastyczne i donośne "grrrrrrrrrrrr miauuuu!" i obywatel Kot pędzi z łomotem do łazienki, gdzie zalega na podłodze, mrucząc już zawczasu :). Jak dla mnie bomba :)

p.s. bohater akcji - Mamoń, czas i miejsce - 02 nad ranem - chadzam późno spać :) - kuweta. Mamoń posadził dorodnego kasztana w takim miejscu kuwety, gdzie nie leżało ANI JEDNO ziarnko piasku, po czym z właściwą sobie godnością wyszedł i zaczął ogłuszająco grzebać łapą OBOK kuwety. Grzebał i grzebał, huk był nieziemski, aż w końcu go obsobaczyłam w te słowa: "Czy ty się chcesz do sąsiadów przekopać, matole?!?"
Ostatnio edytowano Nie kwi 17, 2005 16:37 przez Mesaana, łącznie edytowano 1 raz
The Truth Is Out There

Mesaana

Od: Nie mar 14, 2004 20:21

Post » Nie kwi 17, 2005 16:20

Mesaana pisze:[...] Scena: kot śpi/siedzi zamyślony na oknie/itp, wołam: "Mamonek, chodź, umyjemy pupkę!" na co słychać entuzjastyczne i donośne "grrrrrrrrrrrr miauuuu!" i obywatel Kot pędzi z łomotem do łazienki, gdzie zalega na podłodze, mrucząc już zawczasu :). Jak dla mnie bomba :)

Bosh, święty kot! :? Żeby moja tak chciała, a to muszę się ubierać w pancerną bluzę, wywlekać białe futro spod fotela i jeszcze uważać, żeby nie za energicznie szorować, bo jak się zdenerwuje to dostaje kurczu...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie kwi 17, 2005 16:40

Bosh, święty kot! :? Żeby moja tak chciała, a to muszę się ubierać w pancerną bluzę, wywlekać białe futro spod fotela i jeszcze uważać, żeby nie za energicznie szorować, bo jak się zdenerwuje to dostaje kurczu...[/quote]

he, he. mój spaślak bardzo lubi wodę i sam włazi do wanny, kiedy napuszczam sobie wodę do kąpieli - szczególnie pasuje mu taka z bąbelkami :)
The Truth Is Out There

Mesaana

Post » Nie kwi 17, 2005 16:55

Mesaana pisze:he, he. mój spaślak bardzo lubi wodę i sam włazi do wanny, kiedy napuszczam sobie wodę do kąpieli - szczególnie pasuje mu taka z bąbelkami :)

A nie masz przypadkiem tureckiego vana.. :wink:
Ostatnio edytowano Nie kwi 17, 2005 17:00 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie kwi 17, 2005 16:59

.............wybaczcie, ze sie wtrace............

dwa latatemu, kiedy wzielam swoja kotke ze schroniska, niewiele jeszcze wiedzialam o kotach w ogole,a to byl moj pierwszy kot...........

zauwazylam, ze kiedy gadam do kocicy...ona idzie w moim kierunku, idzie i nagle fik!!!! jakby jej nogi podcielo....bylam przekonana, ze moj kot jest ciezko chory neurologicznie.....konsultowalam sie z weterynarzem nawet :D :D :D

oczywiscie chora nie jest :kitty:

a fika do dzis......i pokazuje mi brzuszek :!: :!: :!:
Kasia od kocicy

Kasia od kocicy

Od: Sob kwi 16, 2005 8:59

Post » Nie kwi 17, 2005 17:13

[quote="Anna Suffczyńska
A nie masz przypadkiem tureckiego vana.. :wink:[/quote]
nie, to jest tucholski pręgowany :)))))
p.s. Kasiu od Kocicy - gratulacje, masz ufnego i kochającego Cię kota! :-)
The Truth Is Out There

Mesaana

Post » Nie kwi 17, 2005 18:55

Jolinar pisze:Niedawno mnie odwiedzil zakocony znajomy.
Kota zajmowała jedyny fotel w całym pokoju, na którym można siedzieć bez obawy o życie. Spała zwinięta w kłębek, aż byłam zdumiona, bo nie lubi obcych.
Znajomy podszedł i pomiział ją za uszkiem.
Kota nie otwierając oczu wywinęła się i pozwoliła miziać do woli, dopóki się nie odezwał.
Wtedy spojrzała 8O 8O 8O "A to qrrr... KTO????" 8O - i już jej nie było na fotelu, tylko głeboko pod szafą.

Ciąg dalszy historii - identyczna sytuacja, tylko znajomy inny. Nie zakocony. Ledwo wstał, podsiadła go natychmiast, zwinęła się w kłębek i udawała że śpi.
Znajony próbował ją zgonić (to był ostatni raz, kiedy go wpuszczam do pokoju!!!!), ale nawet zdjęta z fotela manualnie wracała natychmiast...
Ostatecznie nasyczała na niego, a potem nawet kłapnęła.
Musiał usiąść na kanapie.

Po jego wyjściu ja do niej scenicznym szeptem:
- Ty idiotko, w d... go trzeba było!
Gods made heavy metal...

Jolinar

Od: Pt lut 18, 2005 18:50

Post » Nie kwi 17, 2005 19:57

To ja tak bardziej drastycznie...Siedzęsobie w kuchni a mój TŻ ostatnio zabawiał Dyzia kawałkiem grubego sznurka z supełkami. Siedza sobie razem na kanapie i nagle słysze dziwne słowa:" Chodź tu mój Murzynie, mój niewolniku..." -robie wieelkie oczy a to to mój TŻ przekreca sznurek na szyi Dyzia a Dyziowi w to graj. Profilaktycznie wyraziłam swoja opinie na temat takich tekstów pod adresem mojego Dyzinka :?

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Nie kwi 17, 2005 20:00

:) czy wiecie, co wyjdzie ze skrzyżowania ośmiornicy z Murzynem? ja też nie wiem, ale jak to będzie zaje..ście zbierało bawełnę! :)
The Truth Is Out There

Mesaana

[poprzednia][następna]