SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 12, 2016 13:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Orijen jest zbliżony składem do Purizona, według mnie nawet lepszy i przez moje futra o wiele chętniej jedzony. Ale droższy od Purizona.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Wto lip 12, 2016 13:15 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Taka sobie ta Josera Marinesse. Sredniawa ( skoro nawet procentowo skladnikow nie podaja) ale na pewno o wiele lepsza od RC.
I uwazam, ze mi kot nie umrze jak pare dni poteskni na Joserze za Purizonem. Lepsza Josera niz głodówka przy pelnej misce Acany czy Alpplawsa.
Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co się ma.

A w tej nowej Nature juz podaja procentowo skladniki, wiec powinna byc na bank lepsza od Marinnesse.
regułą w przypadku kotów jest to, że nie ma żadnych reguł.. Obrazek

Kamionka

Od: Pon lut 23, 2015 2:17

Post » Wto lip 12, 2016 13:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Co myślicie o suchej Applaws? Kupiłam na próbę właśnie jako urozmaicenie dla Purizona, albo na wypadek, jakby nagle zniknął z rynku. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy. Jeszcze kotom nie dałam, bo czytałam, że bywają po niej problemy żołądkowe aż do krwawej biegunki. To mnie przeraziło bo mam koty z wrażliwymi jelitami. Bylabym wdzięczna za wszelkie uwagi. Jak Wasze koty tolerują tą karmę

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Wto lip 12, 2016 13:21 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Aaaśka pisze:Orijen jest zbliżony składem do Purizona, według mnie nawet lepszy i przez moje futra o wiele chętniej jedzony. Ale droższy od Purizona.

Ta, ale tez go nie ma w malych zoologach. To co mi za alternatywa jak mi Purizona zabraknie. Zreszta tego tanszego kurczakowego moj kot nie chcil jesc. To nawet juz rybnego probki nie zamawilam. Za probke orjena sprowadzana gdzies z netu mam 1,5 kg, Marinnesse.
Ostatnio edytowano Wto lip 12, 2016 13:24 przez Kamionka, łącznie edytowano 1 raz

Kamionka

Post » Wto lip 12, 2016 13:23 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

z orijenem wiazalam wielkie nadzieje, dobrze, ze kupilam go na probe chyba 200 gram tylko bo moj nim wzgardzil :o zamowie na probe josere (z ciekawosci czy posmakuje) przy okazji jakiegos zamowienia.
https://www.youtube.com/watch?v=8NIlVyBtopc
Koty potrafią zranić w jeden sposób - odchodząc.

rest

Od: Sob gru 27, 2014 17:08

Post » Wto lip 12, 2016 13:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kupuję od czasu do czasu Applawsa - różne smaki - jako przerywnik Orijena, i moje koty tolerują go bardzo dobrze. Ale one mają chyba pancerne żołądki - nigdy, po żadnej karmie (ani suchej, ani mokrej) nie miały biegunek ani nie wymiotowały, a ja się nie bawię w powolne przestawianie, zmieniam karmy z dnia na dzień. Jak coś im nie pasuje, to po prostu nie ruszą.

Aaaśka

Post » Wto lip 12, 2016 13:27 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Moje suchego Applawsa nie ruszyły.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Wto lip 12, 2016 13:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

rest pisze:z orijenem wiazalam wielkie nadzieje, dobrze, ze kupilam go na probe chyba 200 gram tylko bo moj nim wzgardzil :o zamowie na probe josere (z ciekawosci czy posmakuje) przy okazji jakiegos zamowienia.

Poszukaj w zwyklym sklepie zoologicznym na wage. Kup 100gr jak posmakuje to zamow gdzies w necie, jak bedzie ci zalezalo na takiej nie na wage, ale nie w zooplusie. W zooplusie Josera strasznie droga. To mi na wage w zoologu taniej wychodzi.
I pamietaj, ze tylko ta Marinesse i Nature maja najlepszy skald. Nie ma przenicy, kukurydzy, itp itd. Te inne Josery mają.

Kamionka

Post » Wto lip 12, 2016 13:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Zazdroszczę pancernych żołądków. Moje kociaki były w dzieciństwie karmione podobno głównie ziemniakami :evil: . Pewnie już zawsze będa miały problemy trawienne. Dobrze tolerują Purizona, ale nie chcę zostać z jedną karmą. Próbka Canagana też wypadła nie najgorzej, ale jest w niewielu sklepach internetowych, w stacjonarnych nie widziałam. Mogę jednak z czystym sumieniem polecić. Skład dobry, chrupy dość duże i smakowitość chyba niezła. Tania jednak nie jest

Alija

Post » Wto lip 12, 2016 13:39 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Alija pisze:Co myślicie o suchej Applaws? Kupiłam na próbę właśnie jako urozmaicenie dla Purizona, albo na wypadek, jakby nagle zniknął z rynku. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy. Jeszcze kotom nie dałam, bo czytałam, że bywają po niej problemy żołądkowe aż do krwawej biegunki. To mnie przeraziło bo mam koty z wrażliwymi jelitami. Bylabym wdzięczna za wszelkie uwagi. Jak Wasze koty tolerują tą karmę

Moj starszy kot nie chcial jesc tego kurczakowego z ryba. A moj mlodszy wlasnie olal Applawsa kittena. Woli starszemu wżerać z miski Purizona rybnego. Wiec i biegunek nie bylo.

Tez czytalam o tych problemach, ale pozniej sklady zmienili - mniej bialka w karmie, ale tez ponoc byly jakies zakazone partie jakas bakteria beztlenowa.
To bylo pare lat temu. Dlatego zaryzykowalam i kupilam tego kittena bo malemu jeszcze nie znalazlam karmy, ktora by lubil. Boje sie, ze sam sobie znalazl tego nieszczesnego Purizona.

Kamionka

Post » Wto lip 12, 2016 13:42 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dzięki Kamionka. Zaryzykuję i podam Applawsa moim mordkom i zobaczymy...

Alija

Post » Wto lip 12, 2016 13:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Mój suchożerca nie ruszył ani Applawsa, ani Orijena. Musialam mieszać z RC, żeby jakoś poszło. Na szczęście kupiłam małe ilości na wagę.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Wto lip 12, 2016 13:44 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Alija pisze:Zazdroszczę pancernych żołądków. Moje kociaki były w dzieciństwie karmione podobno głównie ziemniakami :evil: . Pewnie już zawsze będa miały problemy trawienne. Dobrze tolerują Purizona, ale nie chcę zostać z jedną karmą. Próbka Canagana też wypadła nie najgorzej, ale jest w niewielu sklepach internetowych, w stacjonarnych nie widziałam. Mogę jednak z czystym sumieniem polecić. Skład dobry, chrupy dość duże i smakowitość chyba niezła. Tania jednak nie jest

Jednak co kot, to obyczaj. :wink: Moje obydwa na Canagana się wypięły, próbowaliśmy dwóch smaków.
A pancerne żołądki nie wiem skąd - moje też po przejściach. Jeden, zanim do nas trafił, był karmiony głównie chlebem z pasztetową (tak twierdziła poprzednia właścicielka, i jeszcze narzekała, że kota za dużo je). Drugiego przywieźliśmy z wakacji - dzieci zrobiły sobie z małego kociaka zabawkę i chwaliły się, że ich rodzice go karmią salami i herbatą. 8O Na szczęście w lokalnym sklepiku były filety z kurczaka i chociaż Sheba.

Aaaśka

Post » Wto lip 12, 2016 13:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kociarstwo to grymaśny narodek, ale ja uwielbiam sprawiać im kulinarna przyjemność :kotek:

Alija

Post » Wto lip 12, 2016 13:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

u nas na urozmaicenie Purizona jedzą suchą Feringę lub GranataPet :) po Orijenie, PoN, ConceptForLIfe, Apllaws mieliśmy sensacje niesamowite w kuwecie a na Canagana nawet nie chciały spojrzeć :x
ser_Kociątko

[poprzednia][następna]