Pierwsze kroki za nami. Kocięta miały być wypłukane w Cieczy kalifornijskiej. Zabarwiło mi to paznokcie na żółto jak u cierpiącego na skrajny nikotynizm

W powietrzu do dziś unosi się smród zgniłych jaj
Ja byłam przerażona tą kąpielą,kocięta też.Ale szybko doszły do siebie. I żyją (info dla wrażliwych

)-choć na zdjęciach wygląda to dramatycznie

Może skoro nikt nie chce krówek,chciałby skusić się na te żółte pisklęta. Promocja :pisklę szkolone,potrafi miauczeć
Oprócz tych prozdrowotnych kąpieli w jakimś najprawdopodobniej roztworze siarki,małe mają łykać tabletki. Niestety ludzkie. Jedną tabletkę trzeba było podzielić na 13 części.To niewykonalne domowym sposobem. Musiała to robić apteka na zlecenie recepturowe. Za takie podzielenie precyzyjne rachunek ponad 50zł

Sam rachunek za wizytę u dermatologa 140zł+leki,czyli 198zł
Moguncja zwróciła połowę,ale dla mnie i tak to koszmarny wynik

Narazie poszlo z darowizny z Funduszu Pokrzywkowego.Choć tamta wpłata miała być na karmę dla zwierząt u bezdomnych z wysypiska

Już wczoraj dzwonili,że nie mają co dać suni i kotom

A to nie koniec atrakcji cenowych. Pomieszczenia w celu odkażenia mam odymić świecą Clinafarm za stówkę (z przesyłką):
http://www.mojaferma.pl/Clinafarm-5g-swieca(3,17,609).aspx
A do smrodu zgniłych jaj dochodzi smród ryby,bo leki należy podawać z czymś tłustym,by zwiększyć przyswajanie. Więc pompuje w nie tran. Zdrowo,także na odrastającą sierść.
One może wyzdrowieją za kilka tygodni,a ja wówczas pójdę spokojnie do wariatkowa
Poza tym kto zechce podrośnięte krowy i pingwiny???!
p.s opis Clinafarm-link się nie otwiera
Clinarafm Smoke
Świeca dymna do zwalczania grzybów chorobotwórczych w pomieszczeniach dla zwierząt
Enilkonazol (imazalil) jest syntetyczną pochodną imidazolu o silnych i szerokich właściwościach przeciwgrzybiczych oraz wysokiej aktywności wobec większości powszechnie występujących dermatofitów, drożdży i innych grzybów. Mechanizm działania enilkonazolu polega na hamowaniu syntezy ergosterolu, który warunkuje przepuszczalność błon komórkowych grzybów.
Jedna świeca wystarcza do odymienia zamkniętego pomieszczeniao kubaturze 50 m3
WSKAZANIA
:: odkażanie pomieszczeń dla zwierząt: wylęgarnie drobiu, kurniki, fermy królików, obory, stajnie, psiarnie, pomieszczenia dla kotów, pomieszczenia dla zwierząt laboratoryjnych
:: odkażanie innych pomieszczeń: kontenery, ciężarówki, ładownie statków służące do przewozu zwierząt
:: dezynfekcja: zakażonej ściółki, narzędzi, uprzęży i innych materiałów
:: profilaktyka aspergilozy w wylęgarniach drobiu
DAWKOWANIE I STOSOWANIE
Świecę można zastosować w pomieszczeniach i miejscach, które mogą zostać szczelnie zamknięte oraz wszędzie tam, gdzie przeprowadzenie oprysku jest wykluczone ze względów praktycznych. Dym powinien pozostać w pomieszczeniu możliwe jak najdłużej (najlepiej przez kilka godzin).
Po zdjęciu plastikowego wieczka należy ustawić świecę na niepalnym podłożu (np. cegle) i zapalić knot; w ciągu 20-40 sekund po zapaleniu świeca wytworzy biały dym wystarczający do odkażenia 50 m3, w pomieszczeniach silnie wentylowanych należy rozważyć zwiększenie dawki. Po zakończeniu odkażania pomieszczenia należy dokładnie wywietrzyć
Jeżeli zastosowanie preparatu Clinafarm Smoke nie jest możliwe z przyczyn praktycznych, należy przeprowadzić odkażenie pomieszczeń produktem Clinafarm Spray przez ich opryskanie lub zamgławianie
Zaleca się kontynuować zabiegi odkażania przez co najmniej 4 tygodnie,każdorazowo przed rozpoczęciem lęgu oraz po wybraniu piskląt.
SKŁAD: 1 świeca zawiera: enilkonazol 5g