Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2016 19:31 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

agnieszka.mer pisze:Kłopoty gonią kłopoty, smutne wydarzenia w Waszym życiu.
Mam nadzieję, że będzie lepiej...
Zdrówka , Kasieńko!

Tak to jest niestety jak się ma sporą gromadkę kotów i do tego gromadkę chorych kotów a ja jestem tylko jedna na tą gromadkę. :(

Kasi brzuszek po usunięciu kamieni w pęcherzu
Obrazek

oraz na boku miała wycięty ten guzek o którym pisałam, także ma dwie oddzielne rany :(
Obrazek Obrazek

bidulkę musiałam miziać
Obrazek

potem poszła trochę na posłanko pieska a teraz chodzi i szuka jedzenia którego dzisiaj ma nie dostać, dostała kroplówkę w lecznicy bo nawet ma wenflon na łapce zostawiony, bo gdyby jutro nie chciała jeść to mam jechać do lecznicy na kroplówkę ale mam nadzieję, że się obędzie bez tego.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lip 05, 2016 19:53 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Kasiu :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto lip 05, 2016 21:01 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Śro lip 06, 2016 8:20 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Kasia rano nie chciała nic z mokrej karmy i musiałam jej dać suchą która zawsze je.
Brzuszek widać ją boli, bo nie może nigdzie wyżej wejść. :(

Mała Basia znowu mi łóżko zasikała, wszystko, poduszka z pierza, kołdra, koc.
Mam jej dosyć, może sterylizacja pomoże choć ona jeszcze jest taka malutka. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lip 06, 2016 11:24 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Szczocha :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lip 06, 2016 11:25 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Biedna Kaśka, gdy już wolno jej zjeść to nie może, bo coś uwiera. Przymusowa dietka :(

A z tej Baśki to olera. Ona tak od początku posikiwała Was? Przypomina mi się kotka u kuzynki. Nie lubiła jej taty albo wyczuwała,że on jej specjalnie nie toleruje i w piwnicy załatwiała się złośliwie, ale tylko na jego sprzęty lub do jego butów :mrgreen: Np zrobiła koopkę na siekierę ... nie zauważył, złapał za trzonek i UPS! Potem mówił,że jej ogon odrąbie :twisted: Taką wojnę podjazdową latami prowadzili. To musiała być miłość :wink:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro lip 06, 2016 11:54 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Atta pisze:Biedna Kaśka, gdy już wolno jej zjeść to nie może, bo coś uwiera. Przymusowa dietka :(

Ta dieta to jest najgorsza, bo ona gdy była bezdomna to już się dość głodu wycierpiała. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 07, 2016 6:30 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Jak samopoczucie rekonwalescentki :?:

W sumie to i tak dobrze dziewczyna trafiła z tą operacją, bo moja Tysia 2 lata temu miała taką operację w największe upały i przy temperaturach powyżej 30 stopni musiała 10 dni spędzić w ubranku pooperacyjnym i z cewnikiem.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lip 07, 2016 10:37 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

mb pisze:Jak samopoczucie rekonwalescentki :?:

Kasia się trzyma Marysiu ale nie podoba mi się jej siku a raczej kropelki jakie robi :(
na zdjęciu widać jedną większą i jedną mniejszą kapkę

Obrazek

Dałam rano 2 tolfedyny zachowane na czarna godzinę bo widziałam, że ją boli brzuszek.

Obrazek

Obrazek

ta cięcie na boczku też jest spore :(
Obrazek

brzuszek to już pokaźna rana :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję Szymkowej za wpłatę 150 złotych na spłatę operacji Kasi, dziękuję Jolu :1luvu: :aniolek: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 07, 2016 18:41 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Moja Tysia po takiej operacji miała założony cewnik na 10 dni.
Ja wtedy umęczyłam się bardziej niż ona :oops: ale nie było żadnych komplikacji.

mb

Post » Czw lip 07, 2016 19:21 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Byłam z Kasią w lecznicy i miała zrobione usg ale nic niepokojącego nie było. Kotka dostała leki, antybiotyk, kroplówkę a po przyjeździe do domu nawet zrobiła niewielkie siku ale w porównaniu z kropelkami to to było zadowalające. :201494 :201494 :201494
Jutro jakby nadal było kropelkowanie to mam jechać na usg pęcherza ale mam nadzieję, że wszystko się unormuje bo oszaleć idzie ze zmartwień.

Wzięłam tą fakturę do zapłaty o której pisałam 5 lipca po operacji, kwota 380,74zł.

Obrazek Obrazek

Za dzisiejszą wizytę zapłaciłam od ręki 34 zł.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lip 07, 2016 20:33 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

:201461 :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lip 07, 2016 22:26 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

No to teraz za regularne sikanie Kaśki :ok: Ale ona ma fajniusi okrąglutki brzuszek :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt lip 08, 2016 9:17 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

Atta pisze:No to teraz za regularne sikanie Kaśki :ok: Ale ona ma fajniusi okrąglutki brzuszek :mrgreen:

Niepokoi mnie to wszystko, sikanie kiepskie, oby tylko jej się nic nie stało. :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lip 08, 2016 18:16 Re: Dom....Kubisia['] Niewidoma Bisia['] Kasia po operacji :

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

[poprzednia][następna]