Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2016 14:26 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Emee pisze:
Aia pisze:Emee, a czytałaś książkę? Podobno dopiero po niej jest pozamiatane właśnie może wypożyczę sobie następnego Chucka Palahniuka, bo jestem z tym do tyłu... i nawet nie wiedziałam, że powstała kontynuacja.

Wyjdę teraz na totalną ignorantkę i chyba jednak się przyznam, że... Nie wiedziałam, że to na podstawie książki! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Myślisz, że jest sens czytać, kiedy obejrzałam film? Czasem po obejrzeniu filmu, książka nieco traci... :(

Mój znajomy jest wielkim fanem, stąd wiem. A mi się właśnie wydaje, że to film zwykle traci (kolega twierdzo, że książka rozwala system)

Niestety dla niego, kupuje sobie wszystko sam. I albo uzbiera z drobnych, które mu czasem dajemy, albo za kasę, jaką uzbiera na urodziny / święta.
Nie wiem, czy dzięki temu choć trochę docenia, ale my nie dokładamy się do jego zachcianek.

Mi się wydaje, że to ma sens. Bo uczy, że nie wszystko się należy z "przydziału" i zawsze będzie, zawsze się dostanie, a jak się zgubi/popsuje/ukradną to się będzie miało następne. Jeśli sie czegoś chce, to trzeba na to zapracować, a później przede wszystkim o to dbać.

Przyzwyczaisz się ;)

Nie będę miała wyboru... ale serio nie wiem jak można to w sposób wygodny używać. Oburącz. A jak ktoś ma małe dłonie? a na dodatek zgrabnością nie grzeszy.. i jedzie na stojąco autobusem.. no już widzę go na podłodze z rozbitym ekranem :placz: żeby chociaż miało to jakiś zaczep, gdzie można było by przełożyć linkę na rękę (takie jak w aparatach)
A gdzie tam Nokie... Samsunga Wave 3 :crying: ZŁO wcielone! Uprzedzę pytania - nie, NIC na nim nie działa! Przepraszam, forum miau. Czasami. Jeśli uzna, że chce mu się złapać Internet. Ale ogólnie to on ma awersję do tego typu latających rzeczy, które się chcą do niego przyczepić :smokin:
Mam wybrane 2 modele, też Samsungi, ale tym razem z Androidem (!). Tak zazdroszczę możliwości mierzenia kroków! :placz: Jak przyjdzie co do czego, to moze i Cię wykorzystam 8)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 01, 2016 15:09 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Mój znajomy jest wielkim fanem, stąd wiem. A mi się właśnie wydaje, że to film zwykle traci (kolega twierdzo, że książka rozwala system)

Tak, tak, masz rację!
Chodziło mi tylko o to, że czytając najpierw książkę (która jest oczywiście lepsza), tworzysz swoje wyobrażenia widoków, zapachów, postaci, pomieszczeń i miejsc. (no i wtedy film jest już kiepski)
A jeśli najpierw obejrzysz film, a później książkę, to masz już wszystko narzucone z góry. Ja na przykład nie umiem już - po obejrzeniu filmu - wyobrazić sobie wszystkiego po swojemu, kiedy już to zobaczyłam.
Uf ;)

Aia pisze:Mi się wydaje, że to ma sens. Bo uczy, że nie wszystko się należy z "przydziału" i zawsze będzie, zawsze się dostanie, a jak się zgubi/popsuje/ukradną to się będzie miało następne. Jeśli sie czegoś chce, to trzeba na to zapracować, a później przede wszystkim o to dbać.

Trochę to tak właśnie działa.
A trochę nie. Niestety, on nie do końca szanuje swoje rzeczy. Pieniądze i tak przecież dostał. Fakt, łatwo nie było, ale jednak "z nieba mu spadły".
A nie chcę, by odstawał od kolegów. On by sobie z tym nie poradził. Z tym, czyli z odmiennością. I moje z nim rozmowy na nic by się zdały. W pewnym wieku dzieci nie chcą się wyróżniać. On chce buty new balance (ech...), full capa, nerkę, tableta i głośnik. Nawet fryzurę ma taką, jaką mają inni.
Nie chcę, by czuł się źle wśród rówieśników. Pocieszam się, że mimo wszystko, wyróżnia się wizualnie i nie tylko. Jest najlepszym uczniem w klasie i jednak trochę takim indywidualistą w tym wszystkim.

Aia pisze:Mam wybrane 2 modele, też Samsungi, ale tym razem z Androidem (!)

Good choice. :ok:
A Wave3 jest lepszy niż Nokia ;)
My też używamy Samsungów. Jak coś, to mają najtańsze i najłatwiej dostępne części zamienne ;) Chociaż ja jestem wierną fanką htc, ale trochę im się popsuło - jako firmie... I obecne htc nie są już takie, jak kiedyś...
Polecam siebie, lubię doradzać i nie raz zostałam za to doceniona 8) (autoreklama jak ta lala :lol: )

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Pt lip 01, 2016 15:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ech, taki etap dorastania.. zanim człowiek znajdzie swoją indywidualną osobowość, musi poczuć przynależność do grupy rówieśniczej.

Samsungi lubię, bo robią dobre zdjęcia, a to dla mnie najważniejsze :oops: Wave 3 to mój pierwszy smartfon, wybrany przez kolegę... Koszmar, czysty koszmar. Moze ma jakieś lepsze parametry od Nokii ale na Badę nie ma aktualizacji, aplikacji, nie ma nic. Mam najgłupszy smartfon, jaki można wymyślić, nic nie umie :mrgreen: Nie wiem jak się one sprawowały w latach swojej świetności, bo ja ich nie doświadczyłam :evil:

Z książką i filmem to prawda. Po obejrzeniu adaptacji, bohaterowie przybierają mimowolnie twarz aktora.. Chociaż jak czytałam Mistery, wypisz wymaluj widziałam w wyobraźni Kathy Bates, a później się dowiedziałam, że to Ona odtwarza rolę Annie :mrgreen:

Włączam sobie jakiś zabijacz czasu, bo zabieram się za szycie, a lubię jak mi coś tam gada :wink:

Aia

Post » Pt lip 01, 2016 17:04 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Emee pisze:On chce buty new balance (ech...), full capa, nerkę, tableta i głośnik.

Ja przepraszam że tak spytam, ale co to jest nerka? :o :oops:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pt lip 01, 2016 17:08 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

KatS pisze:
Emee pisze:On chce buty new balance (ech...), full capa, nerkę, tableta i głośnik.

Ja przepraszam że tak spytam, ale co to jest nerka? :o :oops:

Ha! to jedyne co wiem :mrgreen:
https://www.google.pl/search?q=torba+ne ... 66&bih=667
i w sumie też potrzebuję..., bo mi się opala pasek od torby...

Aia

Post » Pt lip 01, 2016 17:31 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ale... ale... to teraz takie nerki są w modzie czy cos??? :o
Rany, jestem naprawdę stara, całkiem już straciłam kontakt z tym co na topie 8O

Co to full cap też zresztą nie wiem, ale ta nerka jakos groźniej zabrzmiała :D

KatS

Post » Pt lip 01, 2016 20:51 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O matko, takie nerki to byly modne hohoho... moda wraca ?:) Chociaz... wsumie sie nei dziwie.

Ja ostatnios ie zakochalam w szmacianym plecacku takim lopatologicznym....z wsytymi sznurkami. Proste a wygodne.

Mnie przeraza ze im starszaj estem tym jestem bardziej wygodnicka i zamiast szpilek wybieram trampki czy balerinki.... przeraza mnie to...
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Pt lip 01, 2016 21:44 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ale czemu przeraża?

KatS

Post » Pt lip 01, 2016 21:45 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Bo jednak gdzies tam zawsze mi sie wydawalo ze kobiecosc = elegancja ;P
A ja im strasza tym sie bardziej luzacko ubeiram. A boje sie ze wpewnym momencie nei wyczuje tego wieku kiedy trzeba powiedziec dosc :D
A elegancja zawsze w modzie neizaleznie od wieku.

PixieDixie

Post » Pt lip 01, 2016 23:13 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

A mnie się podobają takie sportowe starsze panie... takie, które sobie nie mówią dosć i nie wskakują ani w szpilki, ani w berecik :D zadbane, ale ceniące wygodę. Taki mam plan na wiek balzakowski :D

KatS

Post » Sob lip 02, 2016 10:03 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja też staje się wygodna. Ale w stronę wygodnego łóżka, czystej łazienki i niemęczącego transportu :wink: Muszę przyznać, że jest to lepsze i przyjemniejsze niż młodzieńcze wojaże :mrgreen:

Aia

Post » Nie lip 03, 2016 20:23 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Nooo... dawniej kochałam spływy kajakowe: cały dobytek w plecaku upchniętym pod dziobem, w dzień się przemieszczamy, na noc rozbijamy namiot co dzień w nowym miejscu, kąpiele i mycie się w rzece, gotowanie na ognisku...
...dzisiaj nadal myslę o tym z sentymentem i trochę mi się do takich ukochanych wakacji tęskni, ale jak sobie pomyslę o komarach, o myciu włosów w zimnej wodzie, o tym, że czasem deszcz, a czasem burza... to jakos tak się czuję staro i wygodnicko ;)

KatS

Post » Nie lip 03, 2016 21:18 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dziewczyny nie chce nic mowic... ale sie starzejemy

PixieDixie

Post » Nie lip 03, 2016 22:10 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Względnie dorastamy ;)

KatS

Post » Pon lip 04, 2016 9:26 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

PixieDixie pisze:Dziewczyny nie chce nic mowic... ale sie starzejemy

:ryk:
I coraz trudniej to ukryć!!! :wink:

Aia

[poprzednia][następna]