KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2016 19:06 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Ale ja tylko 2 puszeczki...

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Śro cze 29, 2016 19:19 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

Grafik 27.06.-03.07.
27.06. pon. rano Tajron wiecz.Catangel
28.06. wtorek rano Beata wiecz. CatAngel
29.06. środa rano Tajron wiecz. CatAngel
30.06 czwartek rano Beata wiecz. Asia
01.07. piątek rano CatAngel wiecz. Karola
02.07 sobota rano CatAngel wiecz.brak
03.07. niedziela rano CatAngel wiecz. Aga
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2016 12:47 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw cze 30, 2016 8:17 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

ponawiam pytanie - czy ktoś cos wie o kocim kalendarzu czy jest jeszcze do nabycia?

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

Post » Czw cze 30, 2016 15:04 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Michcia (Karola) pisze:ponawiam pytanie - czy ktoś cos wie o kocim kalendarzu czy jest jeszcze do nabycia?

ja nic nie wiem

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw cze 30, 2016 15:13 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Antek ma coś z łapką,ale myślę,że na razie nie trzeba do weta. Wybawiłam dzisiaj Harka i Zefirka sznurkiem. Zefirowi aż się ogon zjeżył.Harek na niego warczy i go goni,a Zefir podstępem jak Harek był zajęty zabawą ze mną, rzucił się na niego :twisted:
U Jaśminka ok,apetyt dopisuje,siedział sobie na półeczce.
Dzisiaj udało mi się Lolce zmierzyć cukier glukometrem,hurra, radość trwała krótko , jak zobaczyłam wynik :483.
Reszta kociaków OK. Zenek dalej "szczeka"jak Reksio :) Pola i Mela szaleją,myślę,że w niedziele można je wypuścić z boksu i Zenka też.

balbina38

Post » Czw cze 30, 2016 15:23 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

do Chatki przyszadł dzisiaj pan z działek,które są od ulicy. Oczywiście z prośbą o pomoc.Otóż na działce jest kotka z trzema maluchami.A na działce u sąsiada z czterema :evil:
Pan jutro wyjeżdża a kotami przez dwa tygodnie zajmie się sąsiad z działki.

Byłam tam.Kotka wychudzona, z kocim katarem,oczy w złym stanie,świerzb chyba już tak zaatakowal,że kotka ma prawie wyłysiałą szyję i za uszami :( Jeden z maluszków oczy lekko załzawione,ale jeszcze nie kicha.
Wyczyściłam maluchom uszy(trzy czarnuszki),zakropiłam oridermyl ,i temu jednemu oczka genta. Kotce podałam Unidox 1/2 tabletki.Niestety oczu nie udało mi się zakroplić nie mówiąc już o wyczyszczeniu uszu.
Ustaliłam z panem,że przez 10 dni sąsiad będzie podawał jej w karmie unidox,a jak mu się uda(w co wątpię) to zakropli oczy.(dałam krople i tabletki).
Za dwa tygodnie pan się do nas zgłosi i musimy ustalić jakąś strategię z tymi działkowymi kotami.

balbina38

Post » Czw cze 30, 2016 23:00 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Zenek pojechał do domku :-)

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pt lip 01, 2016 5:03 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Ogólnie info z dyżuru było spokojnie Lola wyłożona na parapecie Bronka szalała z Milka Didi spała. Na kw też ok Ferdek twarda kupa maluchy też nie najgorzej Zenus pojechał do domku Zefir wyglaskany wymruczany przy masażu Jaśmin na poleczce. Tylko Ferdek cały czas gadał.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pt lip 01, 2016 19:38 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Asiap84 pisze:Zenek pojechał do domku :-)

Ściągnęłam ze strony schroniska ogłoszenie Zenka.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 01, 2016 19:58 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Dziś przywiozłam do kociarni nowego kociaka - kociak dorosły pręgowany-buras - jest umieszczony na kwarantannie na najwyższym boksie. Ze trzy dni temu zadzwonił do mnie facet że na jego osiedlu na Syberce w Będzinie ktoś podjechał i wywalił kota z samochodu, facet twierdził , że zabrał kota z kolegą złożyli się na zakup wyposażenia dla kociaka, ale teraz był z nim u weta bo kot sra i sika mu po całym mieszkaniu wet stwierdził ze ma niedowład tylnych łapek i to może być uraz po wyrzuceniu z samochodu - potem facet stwierdził że kot jest u niego 2 tygodnie i na początku wszystko było ok , po dwóch tygodniach kot zaczął srać i sikać gdzie popadnie i on nie może go trzymać. Dziś kot przyjechał do Molickich w Dąbrowie Górniczej - został mu zrobiony cyfrowy RTG, Pani która przyjmowała kota mówiła że facet który go przywiózł jakiś dziwny nie mogła się z nim dogadać. Pojechałam po kota i jest u nas. Diagnoza weta - po rtg kręgosłupa wszystko ok, kot je i pije , nie ma niedowładu nóg, wyniki krwi bardzo dobre, w kale jaja glist - więc chyba facet ściemniał chciał się pozbyć kota i tyle. Kot bardzo wystraszony, jego oczy to obraz strachu i rozpaczy - boi się dotknięcia może był bity sama nie wiem :cry: ale nigdy w życiu nie widziałam tak smutnego i zrozpaczonego kota.
I tak kota trzeba odrobaczyć bo jaja glist, książeczki zdrowia nie ma, nie jest zaszczepiony, nie ma testu na białaczkę był tak głodny że o mało miski nie połknął, z Karoliną chciałyśmy sprawdzić czy jest wykastrowany, ale po kilku podejściach dałyśmy mu spokój niech się chłopak jakoś zadomowi. Jego badania włożyłam do skrzyneczki z książeczkami zdrowia.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lip 01, 2016 20:03 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

Grafik 27.06.-03.07.

czy ktoś może jutro wieczorem?
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2016 20:05 przez balbina38, łącznie edytowano 2 razy

balbina38

Post » Pt lip 01, 2016 20:04 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

terenia1 pisze:Dziś przywiozłam do kociarni nowego kociaka - kociak dorosły pręgowany-buras - jest umieszczony na kwarantannie na najwyższym boksie. Ze trzy dni temu zadzwonił do mnie facet że na jego osiedlu na Syberce w Będzinie ktoś podjechał i wywalił kota z samochodu, facet twierdził , że zabrał kota z kolegą złożyli się na zakup wyposażenia dla kociaka, ale teraz był z nim u weta bo kot sra i sika mu po całym mieszkaniu wet stwierdził ze ma niedowład tylnych łapek i to może być uraz po wyrzuceniu z samochodu - potem facet stwierdził że kot jest u niego 2 tygodnie i na początku wszystko było ok , po dwóch tygodniach kot zaczął srać i sikać gdzie popadnie i on nie może go trzymać. Dziś kot przyjechał do Molickich w Dąbrowie Górniczej - został mu zrobiony cyfrowy RTG, Pani która przyjmowała kota mówiła że facet który go przywiózł jakiś dziwny nie mogła się z nim dogadać. Pojechałam po kota i jest u nas. Diagnoza weta - po rtg kręgosłupa wszystko ok, kot je i pije , nie ma niedowładu nóg, wyniki krwi bardzo dobre, w kale jaja glist - więc chyba facet ściemniał chciał się pozbyć kota i tyle. Kot bardzo wystraszony, jego oczy to obraz strachu i rozpaczy - boi się dotknięcia może był bity sama nie wiem :cry: ale nigdy w życiu nie widziałam tak smutnego i zrozpaczonego kota.
I tak kota trzeba odrobaczyć bo jaja glist, książeczki zdrowia nie ma, nie jest zaszczepiony, nie ma testu na białaczkę był tak głodny że o mało miski nie połknął, z Karoliną chciałyśmy sprawdzić czy jest wykastrowany, ale po kilku podejściach dałyśmy mu spokój niech się chłopak jakoś zadomowi. Jego badania włożyłam do skrzyneczki z książeczkami zdrowia.

czy ktoś może podjechać jutro z kociakiem do weta? trzeba zrobić test, odrobaczyć i założyć księżeczkę.

balbina38

Post » Pt lip 01, 2016 20:17 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

balbina38 pisze:Grafik 27.06.-03.07.

czy ktoś może jutro wieczorem?

Ja podjadę :).

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pt lip 01, 2016 20:24 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

Grafik 27.06.-03.07.
02.07 sobota rano CatAngel wiecz.Tajron

balbina38

Post » Pt lip 01, 2016 20:26 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Kot ktorego przywiozla Teresa dostał na imię Monty [Monti] (nie od cukierków z Biedronki lecz od marszałka armii brytyjskiej sir Bernarda Law Montgomery - lubię historię II Wojny Światowej)

Jest bardzo wystraszony, ma jakąś traume- siedzi w kuwecie i syczy. Był też bardzo głodny. Jak się zdenerwuje to się krztusi.
Malce z dolnego boksu Rita i nie pamiętam mają sraczke. Dostały gastro.
Poza tym ok.
Marta z Arkiem zawieźli Zefira na ranczo i wzięli Harka na spacer na smyczy. Był ostrożny ale mu się chyba spodobało. Potem wył na oknie. Steskniony jest człowieka.
Była też Aga z panią karmicielka w odwiedziny u Jaskiera.
Jedzenie w lodówce i też na zdrowej.
Aha
Adam ma gotowe półki nad przedsionek na 3. Może w przyszłym tygodniu założy.

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

[poprzednia][następna]