Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Michcia (Karola) pisze:ponawiam pytanie - czy ktoś cos wie o kocim kalendarzu czy jest jeszcze do nabycia?
Asiap84 pisze:Zenek pojechał do domku
terenia1 pisze:Dziś przywiozłam do kociarni nowego kociaka - kociak dorosły pręgowany-buras - jest umieszczony na kwarantannie na najwyższym boksie. Ze trzy dni temu zadzwonił do mnie facet że na jego osiedlu na Syberce w Będzinie ktoś podjechał i wywalił kota z samochodu, facet twierdził , że zabrał kota z kolegą złożyli się na zakup wyposażenia dla kociaka, ale teraz był z nim u weta bo kot sra i sika mu po całym mieszkaniu wet stwierdził ze ma niedowład tylnych łapek i to może być uraz po wyrzuceniu z samochodu - potem facet stwierdził że kot jest u niego 2 tygodnie i na początku wszystko było ok , po dwóch tygodniach kot zaczął srać i sikać gdzie popadnie i on nie może go trzymać. Dziś kot przyjechał do Molickich w Dąbrowie Górniczej - został mu zrobiony cyfrowy RTG, Pani która przyjmowała kota mówiła że facet który go przywiózł jakiś dziwny nie mogła się z nim dogadać. Pojechałam po kota i jest u nas. Diagnoza weta - po rtg kręgosłupa wszystko ok, kot je i pije , nie ma niedowładu nóg, wyniki krwi bardzo dobre, w kale jaja glist - więc chyba facet ściemniał chciał się pozbyć kota i tyle. Kot bardzo wystraszony, jego oczy to obraz strachu i rozpaczy - boi się dotknięcia może był bity sama nie wiemale nigdy w życiu nie widziałam tak smutnego i zrozpaczonego kota.
I tak kota trzeba odrobaczyć bo jaja glist, książeczki zdrowia nie ma, nie jest zaszczepiony, nie ma testu na białaczkę był tak głodny że o mało miski nie połknął, z Karoliną chciałyśmy sprawdzić czy jest wykastrowany, ale po kilku podejściach dałyśmy mu spokój niech się chłopak jakoś zadomowi. Jego badania włożyłam do skrzyneczki z książeczkami zdrowia.
balbina38 pisze:Grafik 27.06.-03.07.
27.06. pon. rano Tajron wiecz.Catangel
28.06. wtorek rano Beata wiecz. CatAngel
29.06. środa rano Tajron wiecz. CatAngel
30.06 czwartek rano Beata wiecz. Asia
01.07. piątek rano CatAngel wiecz. Karola
02.07 sobota rano CatAngel wiecz.brak
03.07. niedziela rano CatAngel wiecz. Aga
czy ktoś może jutro wieczorem?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 47 gości