Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2016 20:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Komary :?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 24, 2016 20:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Mieliśmy prysznic w pracy, tam gdzie poprzednio siedzieliśmy. Co prawda, w czasie gdy zaczęłam pracować, to już nie bardzo nadawał się do użytku. Teraz mamy tylko umywalki w pokojach i w wc. Klimy brak. Wodę mineralną mamy :roll:
Moje pannice cały czas na balkonie. I żreć nie chcą. Chyba je połapię, skombinuję jakiś lejek i napcham mięsa do pysków :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt cze 24, 2016 20:29 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MalgWroclaw pisze:Komary :?

U nas nie ma bo za sucho jest. Wy macie Odrę więc nad wodą komary się lgną.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt cze 24, 2016 20:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MB&Ofelia pisze:Mieliśmy prysznic w pracy, tam gdzie poprzednio siedzieliśmy. Co prawda, w czasie gdy zaczęłam pracować, to już nie bardzo nadawał się do użytku. Teraz mamy tylko umywalki w pokojach i w wc. Klimy brak. Wodę mineralną mamy :roll:
Moje pannice cały czas na balkonie. I żreć nie chcą. Chyba je połapię, skombinuję jakiś lejek i napcham mięsa do pysków :twisted:

Moje z przerwami. Pola siedzi w swoim kartonowym domku albo na drapaku a Zuzia kilka minut na balkonie i kilka minut w domu na dywanie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 24, 2016 20:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Rozbieram łóżeczko i kładę się spać. Jutro czeka mnie ostatni najcięższy dzień pracy od 11 do 23 albo i dłużej a właściwie to na pewno dłużej.
Niedziela na szczęście wolne i od poniedziałku urlopik :mrgreen: :ok:
Dobranoc. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 24, 2016 21:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:Rozbieram łóżeczko i kładę się spać. Jutro czeka mnie ostatni najcięższy dzień pracy od 11 do 23 albo i dłużej a właściwie to na pewno dłużej.
Niedziela na szczęście wolne i od poniedziałku urlopik :mrgreen: :ok:
Dobranoc. :D

no to jeszcze jutro i luzik :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt cze 24, 2016 21:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Dobranoc.
Ja jeszcze czekam na koniec meczu, mam nadzieję że nasi siatkarze wygrają 3-0.
Nie wiem jak zgonię pannice z balkonu, zaczęło się właśnie polowanie na chrabąszcze...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt cze 24, 2016 21:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ja swojego nawet nie zamykam.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt cze 24, 2016 21:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ja zamykam. Kiedyś na moim balkonie późnym wieczorem latały szerszenie. Poza tym siatka robi się niepewna, a konkretnie nie siatka, ale sznurek. Wolę nie ryzykować.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt cze 24, 2016 21:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Osobiście mam Odrę i Widawę, bo mieszkamy między nimi 8)
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 25, 2016 9:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Witam wszystkich sobotnio! :)
Gorąco, gorąco, gorąco......... :evil:
Wczoraj wieczorem nawet nie przymknęłam balkonu. Spałam przy otwartym na oścież. Dziewczyny za to okupowały balkon. Nad ranem ok 5 Zuzia pawikiwała pianą ( oczywiście na dywanik) a obok znalazłam kolejnego pawika z nieprzetrawionych chrupek. Drugi raz Zuzia pawikowała śliną z balkonu do mieszkania.
Wczoraj wystawiłam im na balkon miskę z wodą i podejrzewam że opiła się wody i jej się cofnęło. Dałam rano śniadanko ale nawet nie tknęły.
Jest tak gorąco w domu ,że jak tylko wstałam cały kark i skronie oblane mam potem.Do tego dziwnie boli mnie kręgosłup zwłaszcza odcinek lędźwiowy.
Chwała za klimę w pracy bo przez te 12 godz. wyzionęłabym ducha. Jest 10 więc dopijam kawkę i się szykuję bo idę na 11. Jeszcze przeżyć tylko ten jeden ostatni dzień, jutro wolne i od poniedziałku urlopik. Podobno we wtorek ma być u nas chłodniej to na wtorek chcę Zuzię zapisać na ząbki.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 25, 2016 12:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

No ja to wszędzie powtarzam - po co się tak męczyć, kiedy w każdym markecie budowlanym mamy żyrandole z wiatrakiem. Ja już nigdy nie będę mieć normalnych lamp sufitowych. Takie wiatraki ratują życie w upale i nie ma nic lepszego i bardziej efektywnego. Ale fakt - nie zrozumie tego nikt, kto w upale nie posiedział pod takim cudem technologii :D Ewuś polecam! :D

Ja dziś z braku balkonu musiałam zalegnąć w salonie pod wiatrakiem, bo nie mogłam zasnąć - powietrze stoi. Nie cierpię takiej pogody w nocy. Właśnie szukam kolejnego wentylatora sufitowego do sypialni żebym nie musiała chodzić spać do salonu :)

Fajnie się Dziewczyny mają z tym balonem :) Ech... moje jeszcze długo nie będą miały balkonu, ale zalegają w oknach i też im futra przewiewa :) Oczywiście jak w ogóle coś wieje :evil:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob cze 25, 2016 15:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Z wiatrakami trzeba bardzo uważać na kocie, bardzo delikatne przecież, pęcherze itd.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 25, 2016 23:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:No ja to wszędzie powtarzam - po co się tak męczyć, kiedy w każdym markecie budowlanym mamy żyrandole z wiatrakiem. Ja już nigdy nie będę mieć normalnych lamp sufitowych. Takie wiatraki ratują życie w upale i nie ma nic lepszego i bardziej efektywnego. Ale fakt - nie zrozumie tego nikt, kto w upale nie posiedział pod takim cudem technologii :D Ewuś polecam! :D

Ja dziś z braku balkonu musiałam zalegnąć w salonie pod wiatrakiem, bo nie mogłam zasnąć - powietrze stoi. Nie cierpię takiej pogody w nocy. Właśnie szukam kolejnego wentylatora sufitowego do sypialni żebym nie musiała chodzić spać do salonu :)

Fajnie się Dziewczyny mają z tym balonem :) Ech... moje jeszcze długo nie będą miały balkonu, ale zalegają w oknach i też im futra przewiewa :) Oczywiście jak w ogóle coś wieje :evil:

U mnie takie cudo nie bardzo by się utrzymało. Moje bloki mają już prawie 40 lat. Miałam problem z podłączeniem żyrandola bo druty elektryczne się łamały. Przy takich upałach to zamykam wszystko i włączam wiatraczek.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 25, 2016 23:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

MalgWroclaw pisze:Z wiatrakami trzeba bardzo uważać na kocie, bardzo delikatne przecież, pęcherze itd.

Dokładnie. Moje nic z pęcherzami na szczęście nie mają ale nie chcę sprawdzać na jak długo.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]