Kotki Zdrojowe - Gala w domku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2005 8:40

I co? Kotki do kanału???:(
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie kwi 10, 2005 15:33

kota7 pisze:I co? Kotki do kanału???:(

Oby nie!

Ogłoszenie do GW poszło, póki co jeszcze się nie ukazało, ale na pewno się ukaże - dostaliśmy potwierdzenie mailem.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt kwi 15, 2005 14:13

ascalithion pisze:hoooopsa...
Carmello, dzwonił ktoś może?

carmella dopiero teraz dorwala neta na 15 minut - niestety zadnego telefonu nie mialam przez ten czas :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie kwi 17, 2005 0:34

Up!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon kwi 18, 2005 7:16

UP!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

carmella

Post » Pon kwi 18, 2005 7:28

UP!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

carmella

Post » Pon kwi 18, 2005 7:30

UP!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

carmella

Post » Pon kwi 18, 2005 18:49

powiesze jutro u weta
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Wto kwi 19, 2005 11:28

do gory - Jola nie da rady juz dluzej, bedzie je musiala wypuscic :(
Obrazek

carmella

Post » Wto kwi 19, 2005 13:29

podobno dzis w wyborczej jest ogloszenie, ale chyba nie to co w linku podanym przez Ciebie Jarku, bo ponoc nie ma nic o tym, ze sa wykastrowane.
Dzwonila Pani - w M1 ma byc w weekedn znow "aukcja" - nie wiem co to i jak to wyglada. Pani ktora te aukcje organizuje i tez sie zajmuje wyadoptowywaniem kotkow.
Obrazek

carmella

Post » Czw kwi 21, 2005 10:37

ascalithion pisze:W Wyborczej skrócili tekst z netu... niezbyt szczęśliwie... :? no ale najważniejsze że poszło.
Ta pani to prawdopodobnie z Fundacji Zwierzęta Krakowa, warto z nimi podjąć współpracę. Dużo robią. Jeśli z KTOZ-u to zalecam najdalej idącą ostrożność.

Jeśli Zwierzęta Krakowa to znam, polecam. Aukcja polega na tym, ze kot siedzi w klatce i wzbudza litość, aż ktoś go adoptuje. Nieby nic, a naprawdę działa. Podpisuje umowę adopcyjną, zostawia namiary, jakby co możesz zadzwonić i się dowiadywać. Ja mam kotkę z tej aukcji :) Jej rodzeństwo też znalazło domy. Były dzikie. W ten weekend dom znalazło sześć kotów. Nie wypuszczajcie kotów. Na pewni się uda ! Jakby co zacznijcie szukać domów tymczasowych. Do mnie dziś przyjezdzają dwa na "tymczasem", bo sama bym wzięła. Aukcja to dobry pomysł !

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw kwi 21, 2005 11:23

na razie koteczki sa u Joli, ale............

no co ja mam pisac, cieplo sie robi, Jola przez koty nawet nie moze okien pootwierac, zeby wywietrzyc. Nie ma niebezpiecenstwa, ze kotki by wypadly, bo to parter i Nutka Joli wraz z Figlem wychodza, Jola taka mala drabinke zamocowala na wszelki wypadek.
Tylko stadko kotow pod Joli oknem byloby punktem wyjscia do sasiedzkich klotni :(

Koty "podfatygwne" (Funcio, Bambosz) nie wykazuja zainteresowania oknem, pewnie nie beda chcialy wychodzic.

Zeby bylo "weselej" zaczal sie okres podrzucania kotow. Jola zauwazyla 3 nowe ogony - jeszcze na 100% nie moze powiedziec czy sa juz tam na stale, czy tylko wpadly w poszukiwaniu amorow. Plus jednego widziala kolo swojego bloku, ale na razie tylko raz - moze tez spacerowicz. Jak sie okaze , ze nie spacerowicz a jednak podrzutek to tez pojdzie do adopcji - jest mlodziutki (kocurek zdaje sie), ufny, dal sie wziazc na rece, tulil sie, calowal - nie mozna go na dworze zostawic.

Zostawilam info o Sofii i Galii na rownych stronach ogloszeniowych.
Mialam tylko dwa zapytania - jeden namiar dalam Joli, zeby sie skontaktowa, drugi po pytaniu o kolor skonczyl rozmowe bez powiedzenia dziekuje, do widzenia (bylo tylko "eeee" i lup sluchawka)
Obrazek

carmella

Post » Czw kwi 21, 2005 12:03

carmella pisze:na razie koteczki sa u Joli, ale............

no co ja mam pisac, cieplo sie robi, Jola przez koty nawet nie moze okien pootwierac, zeby wywietrzyc. Nie ma niebezpiecenstwa, ze kotki by wypadly, bo to parter i Nutka Joli wraz z Figlem wychodza, Jola taka mala drabinke zamocowala na wszelki wypadek.
Tylko stadko kotow pod Joli oknem byloby punktem wyjscia do sasiedzkich klotni :(

Koty "podfatygwne" (Funcio, Bambosz) nie wykazuja zainteresowania oknem, pewnie nie beda chcialy wychodzic.

Zeby bylo "weselej" zaczal sie okres podrzucania kotow. Jola zauwazyla 3 nowe ogony - jeszcze na 100% nie moze powiedziec czy sa juz tam na stale, czy tylko wpadly w poszukiwaniu amorow. Plus jednego widziala kolo swojego bloku, ale na razie tylko raz - moze tez spacerowicz. Jak sie okaze , ze nie spacerowicz a jednak podrzutek to tez pojdzie do adopcji - jest mlodziutki (kocurek zdaje sie), ufny, dal sie wziazc na rece, tulil sie, calowal - nie mozna go na dworze zostawic.

Zostawilam info o Sofii i Galii na rownych stronach ogloszeniowych.
Mialam tylko dwa zapytania - jeden namiar dalam Joli, zeby sie skontaktowa, drugi po pytaniu o kolor skonczyl rozmowe bez powiedzenia dziekuje, do widzenia (bylo tylko "eeee" i lup sluchawka)

Carmello, przeczytałaś mój post ? Aukcja może załatwić problem adopcji.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw kwi 21, 2005 14:48

jest duza szansa, ze Gala zamieszka w Krakowie. Potrzebny tylko transport.

I kciuki, zeby sie jednak udalo. (dziewczyna , z ktora mailuje wydaje sie byc extra)
Obrazek

carmella

Post » Pt kwi 22, 2005 10:16

Wcięło mnie na dłużej, a i teraz mam tylko chwilkę :(

Chiaro, te aukcje to pewnie dobry pomysł, ale ja nie zdecydowałabym się wystawić Sofii czy Gali, przede wszystkim ze względu na odległość od Krakowa - kotka musiałaby odbyć długą podróż, a gdyby nie znalazł się chętny, to trzeba by jeszcze zorganizować powrót, no i ja nie mogłabym w tym uczestniczyć, a te kotki są mi bardzo drogie. Poza tym one nie są szczepione, a tam pewnie miałyby styczność z innymi kotkami, więc dochodzi kolejne ryzyko.

Dziękuję wszystkim, którzy pamiętają o Sofii i Gali i angażują się w znalezienie im domku!!!

——

jola.goc

Od: Śro mar 31, 2004 13:25

[poprzednia][następna]