Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2016 17:47 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia[']Mała burasia szuk

Blekitny.Irys pisze:
Baltimoore pisze:
Anna61 pisze:Powolutku, powolutku bidulka do przodu, :D nie poddajemy się. :ok: :ok: :201494 :201494 :201494

Obrazek

Ależ jesteście Dziewczyny dzielne :ok: :ok:

Za Bisię :ok: :ok: :201461
Walka o koteczkę MUSI się udać.

Musi, bez dwóch zdań!!! :D :ok: :ok:
Kto nie miał tak chorych kotów, nie oddawał im swojego serca, czasu, funduszy, nieprzespanych nocy to nie zrozumie, jak mogą cieszyć maleńkie kroczki przywracania koteczce życia. :D

madrugada pisze:Rzeczowe i pozbawione emocji posty kalewali przekonały mnie, zwłaszcza w kontekście milczenia i emocjonalnych zagrywek (typu: wiem, ale nie powiem) Anny61.

Wszystko co miałam do napisania zgodnie z prawdą napisalam w wątku Stefanki i proszę uważnie mój wpis przeczytać.
viewtopic.php?f=1&t=166667&start=1035#p11514763
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 17, 2016 18:29 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

kalewala pisze:
mb pisze:W poniżej zacytowanym fragmencie akapitu (strona 70 wątku) znalazły się stwierdzenia o popełnieniu przez Annę61 przestępstw zagrożonych karą pozbawienia wolności do lat 3 na mocy kodeksu karnego.
powtórzę dla tych, którzy jeszcze nie doczytali albo nie zrozumieli - BNW wymusiła na p.Zuzannie stalkingiem, groźbami i szantażem podpisanie oświadczenia o rezygnacji z kota.
Jeśli piszę nieprawdę - macie prawo założyć mi sprawę o pomówienie. Jeśli jednak moje słowa są prawdziwe - zakrzykiwanie ich, wyśmiewanie itp. niewiele pomogą.

Przypuszczam, że w związku z powagą tych czynów pokrzywdzona złożyła w prokuraturze lub na policji zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa wraz z wnioskiem o ściganie i jest w stanie to udokumentować.
Jeśli nie, to oskarżenia zawarte w zacytowanym akapicie nie mają żadnej wartości i rzeczywiście są tylko zwykłym pomówieniem oraz nieudolną próbą zdyskredytowania Anny61 i jej działalności.

Tym tokiem rozumowania potwierdzasz moją relację z wizyty - jeśli BNW nie złoży wniosku przeciwko mnie - to potwierdzi, że piszę PRAWDĘ. Więc czekam na skan takowego wniosku.

Nie wiem, czy Anna61 podejmie kroki prawne, ale nie oczekuj skanu wniosku, ponieważ pomówienie jest sprawą z zakresu prawa cywilnego i w tym przypadku – jeśli Anna61 podejmie kroki prawne – otrzymasz pozew (w oryginale), który prześle Ci sąd cywilny.

kalewala pisze:
PippaWołowa pisze:Przestępstwo - czyn zabroniony uznany za zasadniczo społecznie szkodliwy lub społecznie niebezpieczny.
Liczy się fakt a nie jego zgłoszenie.

mb pisze:W przypadku przestępstwa ściganego nie z urzędu, lecz na wniosek pokrzywdzonego, bez zgłoszenia nie ma faktu, ponieważ dopiero po zbadaniu przez organy ścigania można stwierdzić, czy fakt zaistniał.

Fakt - zaistniały stan rzeczy, wydarzenie, które miało miejsce w określonym miejscu i czasie.
Znaczy, jeśli ukradniesz, i nikt nie zauważy, nie zgłosi na policję, nie jesteś złodziejem? Naprawdę?

Jeśli ja ukradłam, to wiem, że jestem złodziejem, ale jeśli ukradł ktoś inny to, dopóki sąd tego nie orzeknie, ja nie mam prawa publicznie nazywać go złodziejem, bo obowiązuje zasada domniemania niewinności.
O tym, czy fakt popełnienia przestępstwa zaistniał orzeka sąd – nie ja i nie użytkownicy tego forum. Aby sąd miał możliwość orzec, należy złożyć zawiadomienie i wniosek. Policja/prokuratura skieruje sprawę do sadu, gdy uzna to za uzasadnione.

Pokrzywdzona Pani Z. może złożyć zawiadomienie w każdej chwili.
Chyba, że nie ma o czym zawiadamiać.

kalewala pisze:
PippaWołowa pisze: Poza tym idąc tym tropem skoro Anna61 nie pozwała Zuzy o niedotrzymanie warunków umowy i nie zostało to potwierdzone prawomocnym orzeczeniem sądu to nie miała prawa zabrać jej kotki.

MB, moralność Kalego?

Naprawdę uważasz, że w sprawie niedotrzymania takich warunków umowy cywilno-prawnej wnosi się pozew :?:
Że sąd będzie zajmować się tym, że Pani Z. nie założyła siatki w oknach :?: :!:

A tak w ogóle – po co to wszystko :?: Żeby Anna61 opuściła forum :?: Żeby zrazić do niej jej darczyńców :?:

Jeśli samemu się coś zawaliło, to pretensje trzeba mieć tylko do siebie.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt cze 17, 2016 19:24 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

PippaWołowa pisze: Poza tym idąc tym tropem skoro Anna61 nie pozwała Zuzy o niedotrzymanie warunków umowy i nie zostało to potwierdzone prawomocnym orzeczeniem sądu to nie miała prawa zabrać jej kotki.

Oooooo, już wiemy, że PippaWołowa to jednak nie p. Zuzanna J. 8O

Czyżby samokrytyka w nicku? :mrgreen:

BTW(1) Określenie "stan umysłu" nie jest epitetem i samo w sobie nie jest obraźliwe 8)

BTW(2) Uwielbiam czytać wpisy mb :ok: Ten profesjonalizm prawniczy :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt cze 17, 2016 21:26 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Tak, Baltimoore, super piszesz posty. Pogratulować finezji, błyskotliwości i samozadowolenia.
Co do kotki, jeśli się patrzy na to z dystansu, to wyrwanie zwierzaka z jego środowiska, od opiekuna, którego zna naprawdę nie jest dobrą zmianą. Ale nie o kota chodzi w przypadku Kiszki- Stefanki.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt cze 17, 2016 21:37 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Aniu :1luvu:
Głaski na dobranoc dla Bisi, Koli i.... którego tam Ci się uda głasnąć Dzikuska :D :201461 :201461

Baltimoore

Post » Pt cze 17, 2016 22:24 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

.
Ostatnio edytowano Czw sie 30, 2018 8:08 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob cze 18, 2016 7:07 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Jak tam się miewa dzielna Sonieczka ? :201461
Nie ma kłopotów z brzuszkiem?

Baltimoore

Post » Sob cze 18, 2016 7:30 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Baltimoore pisze:Jak tam się miewa dzielna Sonieczka ? :201461

Radzi sobie dziewczynka. Kłopoty z brzuszkiem będzie miała zawsze :( ale po takim wypadku jaki miała to i tak dobrze, że postawiłam ją na nogi.
Dzielna jest ale dzikuska, głaski tylko w mieszkaniu, na dworze nie ma mowy o jej złapaniu.

A to niewidoma Bisia przy swojej służącej :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Kolusia, ranki po wyjęciu szwów jeszcze nie całkiem wygojone.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob cze 18, 2016 7:57 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

madrugada pisze:
mb pisze:
kalewala pisze:

MB, moralność Kalego?

Naprawdę uważasz, że w sprawie niedotrzymania takich warunków umowy cywilno-prawnej wnosi się pozew :?:
Że sąd będzie zajmować się tym, że Pani Z. nie założyła siatki w oknach :?: :!:

A tak w ogóle – po co to wszystko :?: Żeby Anna61 opuściła forum :?: Żeby zrazić do niej jej darczyńców :?:

Jeśli samemu się coś zawaliło, to pretensje trzeba mieć tylko do siebie.

Czyli Anna61 blefowała i i Pani Zuzanna niepotrzebnie ugięła się pod tą groźbą.

Ze względu na to, że Pani Z. nie dotrzymała warunków umowy, Anna61 miała prawo odstąpić od umowy.
Gdyby w takiej sytuacji Pani Z. odmówiła oddania kota, to Anna61 mogła złożyć pozew o oddanie kota.
A nie pozew o nie założenie siatki w oknach.

I dlaczego groźba :?:
To normalne rozwiązywanie sporów.

mb

Post » Sob cze 18, 2016 8:10 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Bisieńka słodka :201461
Mam nadzieję, że najprawdziwszym cudem i niezwykła wolą walki Opiekunki udało się ten kryzys jakoś pokonać :201494 :201494 :201494
Oby już nie było więcej takich stresów :201461

Kulunia, moja pupilka, też jeszcze biedna. :201461

Baltimoore

Post » Sob cze 18, 2016 8:56 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Głaski dla Bisi i dla wszystkich pozostałych kotków - oczywiście tych lubiących głaskanie :smiech3:

mb

Post » Sob cze 18, 2016 10:48 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Dla nie lubiących- głaski wirtualne :201461 :201461 :201461

Baltimoore

Post » Sob cze 18, 2016 11:13 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Baltimoore pisze:Dla nie lubiących- głaski wirtualne :201461 :201461 :201461

To jest dobre rozwiązanie :smiech3:

mb

Post » Sob cze 18, 2016 11:36 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

mb pisze:
Baltimoore pisze:Dla nie lubiących- głaski wirtualne :201461 :201461 :201461

To jest dobre rozwiązanie :smiech3:

O, tak to można głaskać i głaskać do woli,:D :1luvu: :201461 a lubiące głaskanie muszą czekać do mojej wolnej chwili niestety. :oops:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob cze 18, 2016 12:52 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Anna61 pisze:
Baltimoore pisze:Jak tam się miewa dzielna Sonieczka ? :201461

Radzi sobie dziewczynka. Kłopoty z brzuszkiem będzie miała zawsze :( ale po takim wypadku jaki miała to i tak dobrze, że postawiłam ją na nogi.
Dzielna jest ale dzikuska, głaski tylko w mieszkaniu, na dworze nie ma mowy o jej złapaniu.

A to niewidoma Bisia przy swojej służącej :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Kolusia, ranki po wyjęciu szwów jeszcze nie całkiem wygojone.
Obrazek Obrazek

Faktycznie, jesteśmy służbą naszych zwierzaków - kochającą, wierną i oddaną.
Na dodatek cieszymy się tym.
Cuda panie, cuda :wink:

Dla Bisiuni, Soni, Koli i pozostałych zwierzaków tulanki i głaski :201461
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]