SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 07, 2016 9:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

u nas nawet chętniej niż adult :)
ser_Kociątko

Post » Wto cze 07, 2016 10:36 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

O, dzięki, bo bałam sie, że zaden z moich dwóch kotów nie ruszy. Jeden na pewno nie ruszy, ale chodzi o tego drugiego, który adulta jakoś je, ale najchetniej tylko pół tacki ;)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Śro cze 08, 2016 7:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Applaws jest w uzupełniających? Przecież to pełnowartościowa karma.
Właśnie jestem przed zakupami dla moich skarbów.
Feringi nie chcą jeść. Aplaws futrują aż iskry lecą.
Polećcie coś mokrego do codziennego karmienia.
Najlepiej sprawują się karmy z sosami, galaretek moje nie lubią.

Takie zamówienie zrobiłem sobie z zooplus: Bedzie ok?

Terra Faelis Mięsne Menue 6 x 200 g
- Kurczak, dynia & kocimiętka
49,80 zł

Korzystny pakiet Catz Finefood, 12 x 200 g
- Cielęcina
w zestawie 49,80 zł

- Jagnięcina z mięsem z bawołu
w zestawie 49,80 zł

- Kurczak z mięsem z bażanta
w zestawie 49,80 zł

- Dziczyzna
w zestawie 49,80 zł

GranataPet DeliCatessen, 6 x 200 g
- Jagnięcina z indykiem
26,80 zł

- Biała ryba z wątróbką z dziczyzny
26,80 zł

- Czarniak z owocami morza
26,80 zł

- Cielęcina z królikiem
26,80 zł

- Okoń czerwony z kurczakiem
26,80 zł

Grau Puszka dla Łasucha, bez zbóż, 6 x 200 g
- Królik, wołowina, kaczka
34,80 zł

Suma
417,80 zł

Dobre wybory czy czegoś brakuje albo jest złe? Karmiłem Bozitą kiedyś i Animonda Carny, ostatnio Apllawsem. Próbowałem Feringe ale nie chcą jeść jej.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Śro cze 08, 2016 9:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Żaden Applaws mokry nie jest karma pełnowartościowa, to filetowki, czyli ugotowane mieso w bulione, nadaje sie, jako przysmak, ale nie karma bytowa.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Śro cze 08, 2016 12:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dokładnie Applaws ma tylko filetówki. Polecam wrzucić jeszcze MAC's - u mnie smaksi i skład dobry.

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Pt cze 10, 2016 16:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A płatki Applaws są pełnowartościowe?

mogli

Od: Śro lut 10, 2016 21:54

Post » Nie cze 12, 2016 21:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Zamówiłam MAC'sa kaczkę z krewetkami. Ciekawe czy będzie smakowało... Kocisko rozbestwione, z mokrych wypija wodę a reszta do wyrzucenia. Jadalny tylko CFF śledź z krewetkami ale ten w puszkach gorszy od saszetkowego (gdzie się podziały saszetki ze śledziem??), Applaws w paszteciku też jadalny.
Co z dobrych puszek jest jeszcze w pasztecie?
Mięsa nie jada, barf odpada.

fankapuchatego

Od: Wto lis 06, 2012 18:10

Post » Nie cze 12, 2016 22:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Miamor milde mahlzeit ma konsystencję pasztetu. Moja kotka też jest wybredna, ale miamora uwielbia:) Przepada też za CFF, więc może u Ciebie też zadziała.

felie

Od: Nie sie 10, 2014 12:59

Post » Pon cze 13, 2016 17:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

CFF tylko jeden smak niestety i to w saszetkach (których jakoś nie ma...). Kot ma alergię, po samym suchym doszło FIC i teraz najważniejsze jest dopajanie. Pewnie dla dziada najpyszniejsza byłaby woda doprawiona whiskasem, ale na to nie pójdziemy!
Zobaczę tego MAC'sa, jak nie przejdzie to zostaniemy na Applawsie. Ale szukam czegoś (MOKREGO!!) co kot będzie ZJADAŁ. I nie miał sraczki i pokrzywki...
TOTW był idealny na brzuszek (cudne kupska) i futerko... zapomnieliśmy o alergii, a tu klops z sikaniem!
Problem w tym, że lepsze puszki są w seriach po 6 sztuk, a zwykle po pierwszej łyżeczce wiem co pójdzie na podwórko...
Miamor był niejadalny, Animonda carny i Granatapet też. Trovet mokry też (wręcz odrażający).
Musi być pasztet, bezzbożowy, raczej bez wołowiny.

fankapuchatego

Od: Wto lis 06, 2012 18:10

Post » Pon cze 13, 2016 18:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Power of nature jest w formie pasztetu w puszkach 200 lub 400 g, mozna kupić na sztuki. U mnie jest zjadane najchętniej ze wszystkich mokrych karm.
Hejterzy nienawidzą rzeczy, których nigdy nie zdobędą oraz ludzi, którym nigdy nie dorównają

Moniaaaa

Od: Nie wrz 27, 2015 8:55

Post » Wto cze 14, 2016 6:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

fankapuchatego pisze:CFF tylko jeden smak niestety i to w saszetkach (których jakoś nie ma...). Kot ma alergię, po samym suchym doszło FIC i teraz najważniejsze jest dopajanie. Pewnie dla dziada najpyszniejsza byłaby woda doprawiona whiskasem, ale na to nie pójdziemy!
Zobaczę tego MAC'sa, jak nie przejdzie to zostaniemy na Applawsie. Ale szukam czegoś (MOKREGO!!) co kot będzie ZJADAŁ. I nie miał sraczki i pokrzywki...
TOTW był idealny na brzuszek (cudne kupska) i futerko... zapomnieliśmy o alergii, a tu klops z sikaniem!
Problem w tym, że lepsze puszki są w seriach po 6 sztuk, a zwykle po pierwszej łyżeczce wiem co pójdzie na podwórko...
Miamor był niejadalny, Animonda carny i Granatapet też. Trovet mokry też (wręcz odrażający).
Musi być pasztet, bezzbożowy, raczej bez wołowiny.

Pasztet to Power of Nature, Terra Felis, konsystencja podobna do mokrego TOTW to Artemis, Naturea. Uzupełniająca mus czyli delikatny pasztet Princess Mus, Fisg4cats Muse. U siebie mam prawie wszystkie saszetki CFF na sztuki.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Wto cze 14, 2016 7:18 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A widzieliscie catz finefood w pasztecie? Tacki 100g
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto cze 14, 2016 18:54 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

mam pytanie do specjalistów od analizy składu karm a propos karmy mokrej MACs (głównie chodzi mi o możliwość porównania z GranataPet i CatzFinefood pod względem zawartości białka, tłuszczu, stosunek wapnia do fosforu). Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat stosunku wapnia i fosforu, może ktoś ma taką informację?
Póki co wychodzi mi, że karma jest gorsza pod względem zawartości kwasów omega 3, bo nie ma w niej dodatku oleju z łososia lub dorsza, tauryny karma ma tyle, co Granata.
Ale moje główne pytanie polega na tym, skąd bierze się aż taka różnica w cenie, skoro składy niby porównywalne? Dlatego właśnie kieruję moją prośbę o analizę do osób mądrzejszych ode mnie, bo ja tego nie ogarniam ;)

kadziajka

Od: Pon lut 29, 2016 13:31

Post » Wto cze 14, 2016 20:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

kadziajka pisze:mam pytanie do specjalistów od analizy składu karm a propos karmy mokrej MACs (głównie chodzi mi o możliwość porównania z GranataPet i CatzFinefood pod względem zawartości białka, tłuszczu, stosunek wapnia do fosforu). Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat stosunku wapnia i fosforu, może ktoś ma taką informację?
Póki co wychodzi mi, że karma jest gorsza pod względem zawartości kwasów omega 3, bo nie ma w niej dodatku oleju z łososia lub dorsza, tauryny karma ma tyle, co Granata.
Ale moje główne pytanie polega na tym, skąd bierze się aż taka różnica w cenie, skoro składy niby porównywalne? Dlatego właśnie kieruję moją prośbę o analizę do osób mądrzejszych ode mnie, bo ja tego nie ogarniam ;)

Bo w Granacie i CFF nie ma produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego?

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Śro cze 15, 2016 9:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Aaaśka pisze:Bo w Granacie i CFF nie ma produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego?

? w CFF są pupz "70% cielęcina (składająca się z ok. 50% mięsa sercowego i mięśniowego, w tym ok. 2/3 mięsa i 1/3 serca; ok. 50% wnętrzności, w tym. 1/3 wątróbki, płuc, nerek)" tylko nie są tak nazwane, ale 50% z tych 70% czyli 35% to serca i inne mięśnie a drugie 35% to pupz.
w MAC'S "mięso (min. 45% drób, min. 25% wołowina)" + "produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego (serca drobiowe, wątróbki drobiowe, żołądki drobiowe, serca wołowe, wątroby wołowe, żołądki wołowe)" czyli 70% mięso + jakiś tam procent pupz.

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

[poprzednia][następna]