Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2016 18:54 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

mb pisze:Wetka wykluczyła nowotwór?

Nie rozmawiałyśmy o tym.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro maja 25, 2016 20:48 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Trzymam kciuki za Bisię. I cieszę się, że Jacperek lepiej z łapką.
Nasz Czaruś miał straszny kryzys nerkowy w wieku 5,5 lat i udało się go wtedy wyciągnąć. Życzę tego Bisi i Tobie :ok: :ok: :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Śro maja 25, 2016 20:56 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro maja 25, 2016 23:58 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Anna61 pisze:Obrazek Obrazek

Przykro patrzeć gdy kicia gaśnie :( ale cały czas mam nadzieję,że będzie lepiej

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw maja 26, 2016 8:35 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Baltimoore pisze:Trzymam kciuki za Bisię. I cieszę się, że Jacperek lepiej z łapką.
Nasz Czaruś miał straszny kryzys nerkowy w wieku 5,5 lat i udało się go wtedy wyciągnąć. Życzę tego Bisi i Tobie :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy Agniesia za kciuki.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw maja 26, 2016 10:19 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Atta pisze:
Anna61 pisze:Obrazek Obrazek

Przykro patrzeć gdy kicia gaśnie :( ale cały czas mam nadzieję,że będzie lepiej

Bardzo przykro patrzeć Atta, ale też mam nadzieję, że to jeszcze nie ten czas, a nadzieja matka głupich a każdą matkę trzeba kochać.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 26, 2016 13:31 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Mam nadzieję, że te kroplówki pomogą :201461
Nadziei nie można nigdy tracić.Wtedy nikt z wetów nie wierzył, że Czarusia uratujemy. Objawy neurologiczne,wymioty i biegunka z krwią, dramat.
Udało się dla niego wywalczyć jeszcze 2 lata i 8 miesięcy. Z jednej strony i tak krótko, ale z drugiej- piękny czas przeżyliśmy jeszcze razem.
To był mój kotek-synek,najukochańszy,od urodzenia z nami.
W avatarku leży na dole, pod stolikiem.

Baltimoore

Post » Czw maja 26, 2016 17:09 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Oby się Bisi udało.
Oby to nie był ten czas...

Za Bisiunię :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw maja 26, 2016 18:41 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Biedna koteczka, taka krucha na zdjęciach. Trzymajcie się obie, dziewczyny.
Bisia, za zdrowie :ok: :ok: :ok:
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Czw maja 26, 2016 19:33 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia odchodz

Blekitny.Irys pisze:Oby się Bisi udało.
Oby to nie był ten czas...

Jutro jak pojadę do lecznicy, to po badaniu podejmę decyzję co do dalszego uporczywego leczenia Bisi, gdy nie przynosi ona skutków.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw maja 26, 2016 23:18 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia gaśnie.

Ciężko tak :cry:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt maja 27, 2016 7:43 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia gaśnie.

Współczuję, Aniu, Tobie i Bisi, bardzo :(

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt maja 27, 2016 10:04 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia gaśnie.

Dzisiaj rano pojechałam do Pabianic do lecznicy gdzie mają pełny sprzęt i poprosiłam o usg jak i morfologię z biochemią.
Nowotwór wykluczono a Bisia bez zmian, nie je ale pije, mam problem z podawaniem jej tabletek do buzi jak i karmienia strzykawką a to tra już ponad półtora tygodnia...

Obrazek Obrazek

zapłaciłam dzisiaj 88 złotych a po obiedzie z wynikami do lecznicy do Łodzi
Obrazek

23 maja za Bisię 30 złotych
Obrazek

24 maja za Jacperka 40 złotych
Obrazek Obrazek

24 wykupiłam dla Bisi receptę 66 złotych (tam są też dla mnie ale w to miejsce wstawiam tabletki na żołądek dla Bisi)
Obrazek

25 maja za Bisię 20 złotych ale nie mogę znaleźć rachunku i podaję wpis do książeczki
Obrazek

Wpływy za kwiecień i maj 790 złotych :1luvu:
Wydatki 1400 złotych a to nie koniec tego miesiąca i Bisi leczenie trwa. :(

Jeśli ktoś może wspomóc moją walkę o życie tych kotów........... :(

Ja sama już mam niezapłacone 2 rachunki za prąd, do tego dochodzą przecież inne wydatki związane z kotami, a to paliwo do auta bo przecież mam kawał drogi do lecznicy, to jakieś środki czystości, woda, ręczniczki, pranie które praktycznie nieraz jest codzienne (kocyki zarzygane przez Bisię już czekają w pralnicy). Wspieram się bazarkami choć te marnie idą, aby chociaż na paliwo było, bo w lecznicy mogę od razu nie zapłacić a z chorym kotem trzeba jechać.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt maja 27, 2016 15:14 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia gaśnie.

Po przyjeździe z lecznicy w Pabianicach Bisia sama zjadła cosma nature smak Chicken&Tuna które to 6 puszeczek dostaliśmy od cioci hime :1luvu: i które trzymałam na czarną godzinę.
Ucieszyłam się jak nie wiem co.

Obrazek Obrazek Obrazek

Potem zainstalowałam poidełko i zaczęła Bisia pić o godzinie 11;02 a skończyła o 11;24 (ona bardzo lubi maczać łapkę i tak z niej pić)

Obrazek Obrazek Obrazek

Potem poszła spać
Obrazek

Obrazek

jej siostra Tusia śpi koło niej na parapecie

Obrazek

Ucieszyłam się, że sama trochę sama pojadła i miałam nadzieję na poprawę wyników.
Nic bardziej mylnego, po tygodniu leczenia wyniki koszmarne, że pani doktor jeszcze takiego fosforu nie widziała.

Obrazek

sama morfologia nie tragiczna choć też leci w dół

Obrazek

Dzisiaj Bisia już nie dostała antybiotyku i kroplówki nawet 3 razy dziennie i leki.
Za-ła-mka totalna. :cry: :cry: :cry:

Zapłaciłam za wizytę 20zł.
Obrazek

Dzisiaj Bisia dostała wsparcie od cioci mb 50 złotych za które serdecznie dziękujemy :1luvu: :201461 szczególnie teraz gdy Bisia walczy o życie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt maja 27, 2016 17:15 Re: Nasza...wyimaginowane koty,str48, ślepinka Bisia fosfor

Bisieńko :( :( :(
Dlaczego te nerki tak się gwałtownie pogorszyły :( Może nadciśnienie się dołączyło :(

Bisiu,oby Ci się poprawiło :201461 :201461 :201461 :201461

Baltimoore

[poprzednia][następna]