Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2016 13:19 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Dla mnie czarna magia :D wszelkie rosliny to czarna magia.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto maja 17, 2016 14:02 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja bardzo lubię rośliny :D
Mam słabość do gruboszy :) (tzw drzewka szczęścia), posiadam cztery różne gatunki <3
Kiedyś byłam maniaczką storczyków, ale po 10 latach znudziły mi się.
Ta Twoja roślinka, Aia, od babci, to chyba faktycznie rośnie jak wariatka :)

Emee

Od: Wto mar 15, 2016 16:17

Post » Wto maja 17, 2016 14:17 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Babcia wszystkim wokoło ją rozdaje, a ta się nie kończy, zawsze kolejne gałązki stoją w jakiś wazonach i się ukorzeniają (a ponoć korzeń wypuszcza już po 3 dniach 8O )
U mnie ostatnio Jukka zapuściła sobie szałową fryzurę z liści. Drzewko szczęścia sobie cichutko stoi i skromnie rośnie :wink: Zamiokulkas odpoczywa.

Tosia się nie interesuje kwiatkami? (prócz tego że czasem przestawia doniczki :mrgreen: ). Emee, pokazałabyś te grubosze :D

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto maja 17, 2016 14:28 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Tosia się nie interesuje kwiatkami? (prócz tego że czasem przestawia doniczki )

No właśnie interesuje się, bardziej, niż ja. Dlatego musiałam przetrzebić moją plantację.
Storczyka wywaliła, dracenę obżarła, koza jedna (a dracena trująca...).
No ale wolę Tosię, niż dracenę i storki - wybór więc był jasny :D

Pokażę, chętnie :) (w moim wątku dziś może wrzucę fotki)
Uprzedzę: jeden grubosz właśnie odżywa po tym, jak go zalałam (złe podłoże miał), a potem jak go Tosia przewróciła. Trzy pozostałe są jeszcze dziećmi, ale rosną :)

Ja mam taki problem ze sobą, że jak odłamie się gałązka, to żal mi wyrzucić. No i wsadzam do wazonu. I często się ukorzenia.
W ten sposób zyskałam np drugiego storczyka ludisię :)
Teraz obdarowuję kwiatami mojej przyjaciółki córkę.
Dracena rośnie na balkonie (ciekawe, czy przeżyje :roll: )

Emee

Post » Wto maja 17, 2016 14:33 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Piękny ten klomb <3

jakos mi się przypomniała Twoja opowiesc o piciu soku z aloesu w ukryciu :ryk: :ryk: :ryk:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Wto maja 17, 2016 14:50 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Picie soku w ukryciu to byl hit :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PixieDixie

Post » Wto maja 17, 2016 15:18 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

KatS pisze:
jakos mi się przypomniała Twoja opowiesc o piciu soku z aloesu w ukryciu :ryk: :ryk: :ryk:

No eeej, gdzie to, gdzie tooo? :D

Emee

Post » Wto maja 17, 2016 15:26 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

hyhyhyhy :mrgreen:
Nigdy więcej tego nie powtórzyłam! To było zbyt stresujące :mrgreen:

Emee: viewtopic.php?f=21&t=91862&p=11448441&hilit=sok+z+aloesu#p11448128

Aia

Post » Wto maja 17, 2016 18:12 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Kiedyś kupiłam gotowy sok z aloesu i nie mogłam spokojnie wypić, bo czułam jak te moje "się paczą" 8O Musiałam się ukryć w przedpokoju... ale i tak już mi to trochę przeszło :mrgreen: bo za dzieciaka to nie chciałam zrobić krzywdy zabawce, w obawie że będzie czuła albo zrobi jej się przykro. No :roll:

OMG! :ryk: :ryk: :ryk:

Ej, mimo, że za dzieciaka miałam podobnie, to z aloesem bym na to nie wpadła :ryk: :ryk: :ryk:

Jesteś mistrz 8)

Emee

Post » Wto maja 17, 2016 18:36 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Nasza Asia jest jedyna w swoim rodzaju ;D w pozytywnym znaczeniu tego slowa oczywiscie :) :D:D:D:D

Nikomu by krzywdy nei zrobila :) Cudowna dziewczyna :D:D

PixieDixie

Post » Wto maja 17, 2016 19:24 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

:ryk: :ryk: :ryk: Ciągle mnie to bawi :D

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Śro maja 18, 2016 10:02 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Ja mam taki problem ze sobą, że jak odłamie się gałązka, to żal mi wyrzucić. No i wsadzam do wazonu. I często się ukorzenia.
W ten sposób zyskałam np drugiego storczyka ludisię :)
Teraz obdarowuję kwiatami mojej przyjaciółki córkę.
Dracena rośnie na balkonie (ciekawe, czy przeżyje :roll: )

Ha spoko. Też tak mam z kwaitami i wielu przypadkach to działa. Mam własne storczyki :D Dużo taniej wychodzi, ale oczywiście trzeba cierpliwości, nie ostaniemy od razu pięknych kwiatów.
Ostatnio edytowano Czw cze 02, 2016 13:01 przez kocimiętka99, łącznie edytowano 1 raz

kocimiętka99

Od: Śro maja 18, 2016 9:51

Post » Śro maja 18, 2016 10:06 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia pisze:Fajnie było, tylko przemarzłam okropnie :? Nie da się w tym klimacie ubrać tak, by było dobrze na kilka dni z rzędu.. Wychodzisz spocona jak prosie, wracasz to sople wiszą ci u nosa :evil: :evil: Babcia chciała iść w ndz do parku pochodzić. A tam wichry niespokojne, chmury burzowe i ogólnie pizga złem :evil: I tegoż samego dnia oczywista mycie okien... (skończyło się na jednym, bo nie dało rady więcej). Wczoraj podobnie + deszcz (jak już wróciłam i wylazłam na miasto pozałatwiać niezbędne rzeczy). Do tego alergia bez leków i podatek od kobiecości. Super :mrgreen:

Heej ja byłam w ostatnich dniach w Warszawie też i faktycznie pogoda paskudna. Przemarzłam, przemokłam, ale już dawno nie byłam w stolicy i musze przyznać bardzo ładnie się prezentuje. Kompleksów mieć nie powinniśmy. chociaż pogoda nie zachęcała do zwiedzania czy spacerowania i ludzi na Starówce mało.

kocimiętka99

Od: Śro maja 18, 2016 9:51

Post » Śro maja 18, 2016 12:19 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Hehehe, no cóż zrobić, jakoś trzeba ze sobą wytrzymać :mrgreen:
Dobry :)
Pogoda nadal kiepska, wczoraj lało cały dzień, ale ponoć od czwartku ma być lepiej.
Kocimiętka99 dobrze słyszeć, że odbiór stolicy wypadł pozytywnie. Dla mnie to w sumie codzienność od urodzenia, więc zachwytów nie wzbudza, lubię bo znam :wink:
Od rana walczę z komputerem, który nieprzyzwoicie muli i w dalszym ciągu Win 8.1 nie chce zamykać systemu :evil: Ni cholery nie potrafię dojść, która to aplikacja się tak tnie...

Aia

Post » Śro maja 18, 2016 12:22 Re: Honorowy Kot [tj. kochany pies Kaj] ZA TĘCZOWYM MOSTEM

Aia napisz potem na PW albo na skypie to moze cos pomoge z kompem.

PixieDixie

[poprzednia][następna]