SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2016 21:49 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie widzialam na liście polecanych tego... zastanawiam sie nad shmusy albo miamore ragout... ale sama nie wiem... ten MAC dobry?

Kierei

Od: Pon sty 18, 2016 9:51

Post » Wto maja 10, 2016 5:41 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U nas MAC jest chętnie jedzony, choć też są problemy z mokrymi karmami, polecono nam też O'canisa z indykiem i też chętnie jedzony ale tylko ten smak z innymi już gorzej - polecam spróbować.

grainfreek

Od: Nie paź 27, 2013 17:14

Post » Śro maja 11, 2016 14:53 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kierei pisze:Nie widzialam na liście polecanych tego... zastanawiam sie nad shmusy albo miamore ragout... ale sama nie wiem... ten MAC dobry?

podbijam pytanie- jak MACS ma się do GranataPet czy CatzFinefood?

kadziajka

Od: Pon lut 29, 2016 13:31

Post » Czw maja 12, 2016 13:37 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

zaczynam się łamać, bo w moim zoologu nie ma już dobrej mokrej karmy. okazało się, że tutejsi kociarze wolą kupować gourmet niż porządna mięsną mielonkę.

mam teraz do wyboru:
- kurczakowego Lily's Kitchen, którego Luśka nie lubi, nawet, jak pomieszam z ulubioną baraniną poniższej
- James Wellbeloved
- uzupełniające karmy Canagana,
- Natures Menu
- Applaws

noo, średnio jest.

Luśka przede wszystkim zjada mokre i mięsko, czasem pochrupie suche.

nie chcę wracać do zooplusa :(
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Czw maja 12, 2016 14:04 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Canagan ma tez pelnowartosciowe :) np kurczak i kaczka
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Czw maja 12, 2016 14:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

ale nie w moim sklepie pod nosem.

za to cały asortyment Gourmeta, Whiskasa i HiLife jest :P
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pt maja 13, 2016 12:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A ja już mam dość swoich kotów.
Wybrzydzają strasznie, ostatnio skończyła im się karma zanim kurier przyjechał (sklep strasznie się ociągał... kurier zresztą też) i zmuszona musiałam im kupić RC Gastro (niestety, nie znoszę RC), bo u nas w stacjonarnych nie ma dobrych karm. Same whiskasy i inne, których nie tkną i którym im nawet dawać nie mam zamiaru. I efekt taki, że koty nie ruszą suchej, którą jadły (tzn. kocur, jak bajtlem był), a kotka nie... bo nie... Wcześniej ochoczo chrupali Portę 21, ale kotce wyszły kiepskie wyniki badań (baaaaardzo wysoka kreatynina i mocznik), a że przed adopcją nie jadła wysokobiałkowej karmy, to weterynarz zalecił ograniczyć ilość białka w diecie na próbę na 2tyg (bo może winowajcą jest to)... więc zamówiłam TOTWa. Ale TOTW kotom nie smakuje... nawet nie spojrzą... Boję się, że po RC Gastro w ogóle nic im nie posmakuje... Jakieś pomysły? Karma nie może być droga, bo jestem marnym studenciną i nie stać mnie na karmę droższą niż Porta 21, zwłaszcza że koty są duże i 2kilowy worek znika bardzo szybko (tak, wiem jak to brzmi z zewnątrz... no ale mnie nie stać, staram się jak mogę)...

Najchętniej przerzuciłabym się na mokrą, ale tu też są niezłe jaja. Kocur kiedyś jadł (szału nie było, ale jadł) Granatapet i CFF, ale odkąd jest kotka, która rzuca miskami, to już karm z tej półki i on nie tknie. Jedzą więc Animondę Carny (ale bez szału, już im obrzydła i ostatnie puszki musiałam oddać bezdomniakom), teraz najlepiej im idzie Porta (ale to przecież karma uzupełniająca) i chciałabym kupić karmę, która im podpasuje. Na pewno mielonki odpadają, karmy zbożowe też (ich nie tkną dzięki Bogu, choć wczoraj zmuszona kupiłam im Gourmeta, bo koty głodne i nie tknęły nic, czym się ratowałam, czekając na paczkę - i dzisiaj widzę, że kocur Porty nawet tknąć nie chciał, kotka zjadła ochoczo, ale kocur tylko się spojrzał z politowaniem...). Również szukamy więc dobrych filetówek (wiem, wiem, mielonki lepsze, ale co zrobić jak w ząbki kolą) oraz cenowo też przystępnych.

Koty są duże i jedzą dużo. A niestety kocur od kotki nauczył się wybrzydzania. Jak coś nie chcą jeść, to nie zjedzą. Wolą umrzeć niż zjeść coś, co im nie smakuje. Cosma i Feringa im nie posmakowała, karmy typu CFF musiałam oddać bezdomniakom...

To, że suchej jeść będa mniej to mnie by cieszyło (bo oboje są uzależnieni od suchej, tylko sucha i sucha, nie umiem im odstawić...), ale ta mokra... Suchą chciałam im dawać chociaż na noc do pochrupania, bo widzę, że niestety kotka nie je wystarczająco dużo mokrych, już się nauczyła w poprzednim domu, że suchą ma.

Surowego kotka nie zje, kocur od niej to podłapał i coraz bardziej krzywo patrzy na surowiznę.
Eh, to jednak prawda, że koty z adopcji są najbardziej wymagające...

Ma ktoś jakies pomysły?

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Pt maja 13, 2016 12:55 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Brit Care albo Carnilove.
Wlasnie moje przechodza z Gastro na carnilove, po chorobie Gjevjon. W kuwetach od razu milion razy lepiej...
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Pt maja 13, 2016 13:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

O, Carnilove to jakaś opcja. Bardzo dziękuję.
Gdzie robisz zakupy? Bo nie mogę znaleźć na zoo+.

Ty$ka

Post » Pt maja 13, 2016 13:11 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

W kocimietka.pl, u forumowej boguska_t jest :)
http://www.kocimietka.pl/113-brit-cat

Vombat

Od: Wto gru 08, 2015 12:38

Post » Pt maja 13, 2016 13:27 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

O proszę, dziękuję. Nie znałam tego sklepu :)
Miałam ochotę zmienić zoo+ na coś lepszego ;).

JAk by ktoś mi jeszcze podpowiedział z mokrą... to byłabym wdzięczna. Bo podawanie samej Porty to trochę kiepsko.

Ty$ka

Post » Pt maja 13, 2016 15:05 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja kupuje w klubie hodowcy :)
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger

wistra

Post » Sob maja 14, 2016 10:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ty$ka pisze:O proszę, dziękuję. Nie znałam tego sklepu :)
Miałam ochotę zmienić zoo+ na coś lepszego ;).

JAk by ktoś mi jeszcze podpowiedział z mokrą... to byłabym wdzięczna. Bo podawanie samej Porty to trochę kiepsko.

:) Może Naturea? To takie coś ale pasztet, mokre, smaczne. TOTW mokra, dużo kotów lubi.. ale i dużo nie lubi... Też paćkowate (nie mielonka) Dolina Noteci, wyglądam przypomina whiskas bo to takie granulki w sosie, dużoo sosu ale mięso w składzie z piersi kuraka, indyka, ryb. Alternatywa dla kotów jedzących tylko filetówki to filetówki z witaminami i minerałami w tym z ważną tauryną Petite cuisine, Canagan (połowa smaków z 12 rodzajów, niedługo z 14 smaków) Tylko zauważcie, że one mają mało tłuszczu bo tylko 2% (i tak więcej niż zwykłe filetówki, które mają zazwyczaj 0,3%)
Uważajcie na Animonde Carny... bo ma mało tauryny tylko 800mg/kg
I zapraszam serdecznie do kocimiętki (tam nie musisz się zastanawiać czy karma ma zboża, wypełniacze, ulepszacze itp. Mam w ofercie tylko najlepsze karmy bez produktów pochodzenia zwierzęcego, bez kukurydzy, śmieci) :)
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Sob maja 14, 2016 11:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Bardzo dziękuję, będziemy próbować. Animonda już kotom się znudziła, mam w domu jeszcze 12 puszek, więc muszę pokupić trochę innych na spróbowanie. Na pewno z Twojej oferty skorzystam, bo wstępnie ofertę kocimiętki przejrzałam i jestem zadowolona :). Wielkie dzięki.

Ty$ka

Post » Sob maja 14, 2016 14:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A która z suchych karm ma najlepszy skład? Cena nieistotna.

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

[poprzednia][następna]