Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Roztoczanka pisze:Olat, a mogę Ci Mauryca podrzucić? ProszęJa swojemu 50 kg malamutowi wpycham rękę z lekiem do pyska bez mrugnięcia okiem, a do Mauryca nie mam odwagi
On taki kruchutki, a przede wszystkim strachulec. Obawiam się, że po takiej akcji znowu miesiąc w plecy (siedzenie za meblami, załatwianie się poza kuwetą...)
Atta pisze:Olat pisze:Eee, jest prosty patent.
Wykłada się pastę na własny palec wskazujący, bierze się kota na kolana, dupką do siebie (jeśli na kolanach nie działa, to klękasz na podłodze, kota między kolana, stopami blokujesz możliwość wycofania się dupką).
Lewą ręką otwierasz kocią paszczę, a palcem prawej (na którym to palcu masz pasek pasty) rozsmarowujesz w kociej paszczy (lub umieszczasz pasek pasty między dziąsłem a policzkiem, trudno wypluć)
Lata całe tak aplikowałam długowłosemu Borysowi, który past nie cierpiał. Po paru latach już nawet nie trzeba było kota brać na kolana, tylko jedną ręką paszczę uchylić, a przygotowaną na palcu pastę rozsmarować na dziąśle. Lubić nie lubił, ale i nie oporował przeciw takiej aplikacji.
Smarowanie łap to... pobożne życzenie. Cała pasta zwykle zostawała albo roztrząśnięta po otoczeniu albo wytarta w meble.
Tylko że to nie sprawdza się u każdego kota, a już na pewno nie u naszej![]()
Ogólnie wsadzić jej cokolwiek do pyska graniczy z cudem i są potrzebne 2 osoby, bo tak przebiera łapami,że jedna jej nie ogarnie. Po drugie otwieranie na siłe pyska u niej powoduje krwawienie z dziąseł. Po trzecie juz miała aplikowaną pastę do gardła jak lekarka nam pokazała. I co? zwymiotowała od razu.
A z opisany powyżej przez Ciebie sposób wynikło tylko tyle, że ową pastą byłam wysmarowana ja
Atta pisze:A taaak, ja te wszystkie triki znamStosowałam na innych kotach z powodzeniem. Ale tak jak napisałam wcześniej, Kluska wszystko co ma przez nas wciskane do pyska, nawet gdy połknie, to po 10-20min. zwraca
Jedynie obcinanie jej pazurków nie grozi nam zarzyganiemTaa, tego tez nie lubi, ale jestem głucha na jej protesty
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 149 gości