(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2016 12:28 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

:( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto maja 03, 2016 12:44 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Ech, może to być nic, zwykłe przebarwienie, a mogą być problemy z rogówką, tóre takie dają objawy.
A DeeDee ma nadżerkę w pyszczku, na policzku. I pewnie dlatego się ślini i je głównie suchą karmę. Tzn bardziej to aftę przypomina. No ale pewnie ją boli.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 03, 2016 15:39 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Okulista na pewno potrzebny.
Nasz Wojtek ma podobnie co DD. Nery i reszta ok. Ale zeby musieliśmy robić. Robiłam mu też pcr (-)na nosicielstwo kalici bo u " starszych " kotów podobno franca daje takie objawy.
Trzymajcie się Marzenko :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto maja 03, 2016 15:54 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Kalici daje plamki w oku?
To by się zgadzało, bo u mnie Kalici obecna od kilku lat.
Edit: przytomna jestem mało dzisiaj, pewnie masz na myśli nadzerki w pysiu.
DeeDee ma zostawione tylko kły.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto maja 03, 2016 19:18 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzenia11 pisze:Kalici daje plamki w oku?

Mówię o nadżerach. Wojtek ma też zakola na podniebieniu. Bardzo go boli. Walczymy ale...
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 06, 2016 14:45 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

ASK@ pisze:
Marzenia11 pisze:Kalici daje plamki w oku?

Mówię o nadżerach. Wojtek ma też zakola na podniebieniu. Bardzo go boli. Walczymy ale...

DeeDee miała zakola spuchnięte i obrzęknięte i narośnięte jak kalafiory - było ryzyko, że zasłonią światło tchawicy i się udusi. Bo obrzęk schodzi, ale ta tkanka też narasta i nawet jeśli mozna jej część usunąć no to nie wszystko. Dlatego mimo mojej walki o zachowanie zdrowych zębów zostały jej tylko kły. Jak się dowiedziałam o zagrożeniu to tydzien później już zabieg był umówiony.

Marzenia11

Post » Pt maja 06, 2016 14:58 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Trzeci dzien trawi mnie gorączka pod 39 stopni. I bół gardła aż do uszu i tak mocny, ze bez przeciwbólowego nie jestem w stanie przełknąć śliny.
Dzisiaj definitywnie zostałam w łóżku.
No, do apteki wyszłam, i do gabinetu weta na bazar po chrupki na wagę.
Jutro miałam jechac do Mamy, bo jutro dokładnie 7go i w sobotę mija pół roku bez Taty.
Ale to nie ma sensu chyba. Słaba jestem, prawie nie mówię, jeszcze sobie zaszkodzę i zarażę innych.

Siedzę w łóżku i patrzę.
Na miłość moich Nutki i Notki. Strasznie mnie rozczulają. Potrafią wtulić się w siebie i spać, albo spać mając łepki wzajemnie oparte na sobie, przerywająć drzemkę myciem tej drugiej, albo leżeć obok siebie na grzbietach z łapami w górze. I tak dalej i tym podobne. Strasznie to rozczulające, te długie toalety, podczas których myta mruczy głośno... ale też od takiego błogiego stanu potrafia tak powoli, powoli sie obrocić na bok i walnąć łapą. Chyba tak to bywa między siostrami :mrgreen:

Siedzę w łóżku i myślę. Nad nieuchronnością Losu. Albo Przeznaczenia, jak to woli.
Wczoraj o 21 moja bratanica z przyjaciółką wracały sobie do domu po torach kolejowych. Jeżdzą przez to miasteczko 3 pociągi na dobę, wszyscy wiedzą o której i jak. Do Olsztyna prawy torem z Olsztyna lewym. Zawsze. Ale...
Dziewczyny idą. Słyszą nadjeżdżający pociąg, słyszą jak trąbi i mruga światłami no ale idą prawym torem bo przeciez pociąg wjedzie na ten lewy, a maszynista pewnie trąbi , bo mu sie nie podoba, ze one sobie sparcują torami.
Niestety dziewczyny nie wiedziały, ze jeden tor jest w remoncie i że pociąg musi wjechac na ten, po ktorym idą.
W ostatnim momencie moja bratanica została odpechnięta przez przyjaciółkę i upadła na zewnątrz, za tor.Jest poobijana, ale przytomna, nic się jej nie stało poważnego, tk goowy jest w porządku.
Dorote pociąg potrącił, upadła na Kasię, ale została uderzona. Oberwane ucho, wstrząs mózgu, krwiak w mózgu, połamane żebra, krwawienie do płuc... Walczy o zycie w olsztyńskim szpitalu na oiomie.

Prosze bardzo o modlitwy, kciuki co tam kto robi i w co wierzy. Ona ma dopiero 16 lat....

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt maja 06, 2016 15:49 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

dziś byłam u weta koło Ciebie i dowiedziałam się że chora jesteś bardzo. Kuruj się Marzenko. Znowu pewnie jakaś grypa Cię dopadła:(
Straszna rzecz z dziewczynkami. szczęście że Dorota zachowala przytomnosć umyslu bo byłoby jeszcze gorzej. oczywiście bede o nich myślała ciepło i z nadzieją, że się uda Dorocie.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt maja 06, 2016 15:59 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

asia2 pisze:dziś byłam u weta koło Ciebie i dowiedziałam się że chora jesteś bardzo. Kuruj się Marzenko. Znowu pewnie jakaś grypa Cię dopadła:(
Straszna rzecz z dziewczynkami. szczęście że Dorota zachowala przytomnosć umyslu bo byłoby jeszcze gorzej. oczywiście bede o nich myślała ciepło i z nadzieją, że się uda Dorocie.

Obawiam się, że angina. Biorę antybiotyk. Gorączkka dzis znów 38 choc dopiero w dzień, rano była mniejsza. Mam nadzieje, ze to jakis dobry znak, choc gardło boli że jadę na kilku ibupromach dziennie.
Co robiłas u mnie u weta i jak się zgadalyście na mój temat? Dr Kinga Cię pamięta, jak byłyśmy z Senioreczką? Też dzisiaj u nich byłam po receptę dla Miki na famogast.
Dorota bez zmian. Udało się , że mamy znajomego znajomych lekarza w tym szpitalu. Już wie, jutro ma dyżur. Zawsze to inaczej sie patrzy. skądś to znam.

Marzenia11

Post » Pt maja 06, 2016 18:09 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzenia - powrotu do zdrowia.

Obu Dziewczynom ślę najcieplejsze myśli i ze wszystkich sił zaciskam :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt maja 06, 2016 18:14 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Dobrego zdrowia, wszystkim
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 06, 2016 19:53 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzenia11 pisze:
asia2 pisze:dziś byłam u weta koło Ciebie i dowiedziałam się że chora jesteś bardzo. Kuruj się Marzenko. Znowu pewnie jakaś grypa Cię dopadła:(

Obawiam się, że angina. Biorę antybiotyk. Gorączkka dzis znów 38 choc dopiero w dzień, rano była mniejsza. Mam nadzieje, ze to jakis dobry znak, choc gardło boli że jadę na kilku ibupromach dziennie.
Co robiłas u mnie u weta i jak się zgadalyście na mój temat? Dr Kinga Cię pamięta, jak byłyśmy z Senioreczką? Też dzisiaj u nich byłam po receptę dla Miki na famogast.
Dorota bez zmian. Udało się , że mamy znajomego znajomych lekarza w tym szpitalu. Już wie, jutro ma dyżur. Zawsze to inaczej sie patrzy. skądś to znam.

przy okazji bazarku weszłam zakupic odrobaczanie. Chyba mnie pamięta:) a jakoś tak zeszlo na Ciebie:) Zdrowiej szybko :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Sob maja 07, 2016 9:36 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

Marzenko, skup się proszę i... przestań myśleć. Wiem, wiem strasznie trudne to jest. Tym bardziej, że zdrowie i okoliczności są okropnie dołujące.Jednak spróbuj.
Jak chcesz pogadać to zazdzwoń.
Kuruj się, zadbaj o siebie.
Przytulam
Obrazek

ASK@

Post » Nie maja 08, 2016 11:16 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

ASK, mój Tata kiedyś się skarżył, że nie może spać, bo ma tak dużo myśli w głowie . Powiedziałam tak jak Ty, żeby przestał mysleć, a on spojrzał i powiedział "to się samo myśli". Tak właśnie jest. Choć oczywiście masz milion procent racji.

Mikunia właśnie siedzi w budce!!! Wymieniłam ją za punkty w zoo+, fajna, ładna, mięciutka, jakieś trzy lata temu i tylko Łaputek ze dwa razy w ostatnim miesiącu życia do niej weszła. Tak to stoi pusta, niechciana.. gdyby nie fakt, że Łaputek w niej siedziała już dawno bym ją na bazarku sprzedała.
Ale dzisiaj , własnie teraz widzę błyszczące uważne oczy Miki. Podchodzic, zeby fotę strzelić, nie będę - dzisiaj był trudniejszy poranek, bo z kroplówką i Mikusia się mnie boi. Ucieknie, a po co, niech sobie odpoczywa.
Ciekawe, czy to tylko incydent, czy może będzie z niej korzystać.
I teraz do tego co na początku - w trakcie pisania pojawił się lawinowy ciąg skojarzeń: korzystała tylko Łapa - miesiąc przed śmiercią - Mika też ma pnn tak jak Łapa - Mika dzisiaj wlazła do budki - i..... TFUUUUUUUU....
naprawdę ciężko mi żyć..

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2016 11:34 Re: (2) WAW-Mikuś nerkuś..Tato (*) czy zaświeci dla mnie sło

:1luvu: ks. Kaczkowski napisał żeby się martwić tylko gogodzinę dzienni
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]