Pozytywnie zakręceni .

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 02, 2016 22:21 Re: Pozytywnie zakręceni .

Mnie spacery dobrze robią . Ogólnie czasem wraca mi ... taki niedobór mocy . Chodze cały dzień i tylko bym spała . A pies mobilizuje do wstania i wyjścia . A jak się wyjdzie to juz z górki . Trochę ruchu dobrze robi :ok:
A szewców coraz mniej . U nas jeden porządny a drugi w Carrefurze zeluje buty i dorabia klucze . Czy jest trzeci to nawet nie wiem .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon maja 02, 2016 22:27 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja zaś w tym Bytomiu mam szewca na mojej ulicy ;) Nie wiem jak to się dzieje, że co potrzeba to jest pod ręką tutaj :) I to takiego starego ze starym zakładem :mrgreen:

A raz zaniosłam kiedyś do starego szewca buty i mnie ochrzanił, że brudne! :D
Ostatnio edytowano Wto maja 03, 2016 10:34 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon maja 02, 2016 22:31 Re: Pozytywnie zakręceni .

Nom . Buty to powinny być na wysoki połysk i mieć czyściutkie spody :mrgreen: :ok:
Ten fach ( jak i wiele innych ) jest niestety w zaniku . Ale może się odrodzi . Bo jak tak na to wszystko popatrzeć , to jednak fachowców brakuje .

barbarados

Post » Pon maja 02, 2016 22:32 Re: Pozytywnie zakręceni .

Myślę, że się odrodzi, bo sama znam jednego młodego szewca, choć on też dorabia klucze :mrgreen:

A poza tym nie ma nic bardziej nietrwałego niż fleczki :D Nie jedne buty mi szewc uratował, nawet jak obcas całkiem zgniotłam :D
Ostatnio edytowano Wto maja 03, 2016 10:34 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Pon maja 02, 2016 22:52 Re: Pozytywnie zakręceni .

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Jestem nieprzytomna.
Zajrzałam. Jutro rano doczytam. :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon maja 02, 2016 22:53 Re: Pozytywnie zakręceni .

Oby . :ok: :ok: :ok:
Cześć Lilianaj :1luvu:

Wyganiałam Tosię z łazienki , przy okazji tłumacząc jaj , ze jak człowiek mówi : Psik ! To kot ma uciekac . Do Tosi nie dotarło :roll:

barbarados

Post » Wto maja 03, 2016 6:28 Re: Pozytywnie zakręceni .

barbarados pisze:Oby . :ok: :ok: :ok:
Cześć Lilianaj :1luvu:

Wyganiałam Tosię z łazienki , przy okazji tłumacząc jaj , ze jak człowiek mówi : Psik ! To kot ma uciekac . Do Tosi nie dotarło :roll:

Dziwnym trafem do żadnego z moich nie dociera :twisted:
Jedynie do męża jak mowie idź mi stad to słucha pokornie :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto maja 03, 2016 7:02 Re: Pozytywnie zakręceni .

klaudiafj pisze:Myślę, że się odrodzi, bo sama znam jednego młodego szefca,

mnie szewc ratował glany, jak mi popękały przy czubkach-naszył pasek nowej skóry, wyglądały rasowo i żywot przedłużony miały o 2 lata :)

Moja mama jest córką szewca(dziadek teraz aniołkom buty robi), miłośniczką butów i często korzysta z szewskich usług- raz sie tylko przejechała, zaniosła do wymiany fleków kawowe botki o przyciemnianych, cieniowanych czubach i pięcie... w szewcu chyba artystyczna dusza drzemała, bo jej te elementy ciemną, prawie czarną pastą pojechał w ramach gratisu chyba :ryk:

Dziwnym trafem do żadnego z moich nie dociera :twisted:
Jedynie do męża jak mowie idź mi stad to słucha pokornie :ryk:

kot sobie może pozwolić, bo cwaniak ma 9 żyć... mąż ma tylko jedno i o tym wie :P
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Wto maja 03, 2016 8:15 Re: Pozytywnie zakręceni .

Noszę buty do szewca, żeby mi podbił metalem obcasy w pantoflach. Stuka może trochę głośniej, jak się chodzi, ale plastikowe fleki doprowadzają mnie do szału, jak się ścierają po tygodniu.
i nie obcinam kotom pazurków wcale. nie są szkodne, nie drapią mebli, tylko drapak, więc mi nie przeszkadzają. Poza tym moje koty uwielbiają się wspinać po pniu drapaka na najwyższą półkę. Bez pazurków ktoś mógłby spaść i zrobić sobie krzywdę. więc obecnie nie odpazurzam towarzystwa w ogóle. Od czasu, do czasu znajduję złuszczone pazurki. Tylko siebie odpazurzam. Dzieci radzą sobie same w tym względzie.
Doczytałam.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Wto maja 03, 2016 8:40 Re: Pozytywnie zakręceni .

u mnie w okolicy szewców nie brakuje, nawet mam jednego w takiej dalszej rodzinie, ale buty do naprawy przyjmuje wyczyszczone :mrgreen:
wysokie obcasy szybko się zdzierają na chodnika, szczególnie te pierwsze plastikowe, jak mi zrobi z grubej gumy do dłużej chodze

Tofik chyba sobie robił wczoraj odpazurzanie, bo znalazłam jeden pazurek na swoim biurku, na którym od jakiegoś czasu sypia
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto maja 03, 2016 9:02 Re: Pozytywnie zakręceni .

Teraz raczej mało ludzi nosi buty do szewca. Zalewa nas masa tanich butów a usługi są stosunkowo drogie więc zamiast oddać buty do szewca ludzie wyrzucają a kupują nowe.
Tak jak moja sąsiadka. Kupiła półbuty na wyprzedaży posezonowej za 70 zł a pierwotna cena wynosiła 149 zł i chciała oddać buty by jej wymienił fleki i coś tam jeszcze. Zaśpiewał jej 40 zł. Doszła do wniosku że woli pare złotych dołożyć i kupić nowe buty.
Cześć Basiu! :)
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto maja 03, 2016 9:07 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ewa L. pisze:Teraz raczej mało ludzi nosi buty do szewca. Zalewa nas masa tanich butów a usługi są stosunkowo drogie więc zamiast oddać buty do szewca ludzie wyrzucają a kupują nowe.
Tak jak moja sąsiadka. Kupiła półbuty na wyprzedaży posezonowej za 70 zł a pierwotna cena wynosiła 149 zł i chciała oddać buty by jej wymienił fleki i coś tam jeszcze. Zaśpiewał jej 40 zł. Doszła do wniosku że woli pare złotych dołożyć i kupić nowe buty.

to musiały być dość duze obcasy, bo ja za swoje płacę zwykle 20 zł, ale przy porządnych butach warto
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto maja 03, 2016 9:09 Re: Pozytywnie zakręceni .

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Teraz raczej mało ludzi nosi buty do szewca. Zalewa nas masa tanich butów a usługi są stosunkowo drogie więc zamiast oddać buty do szewca ludzie wyrzucają a kupują nowe.

to musiały być dość duze obcasy, bo ja za swoje płacę zwykle 20 zł, ale przy porządnych butach warto

Nie wiem bo nie widziałam ich. Wiesz też co miasto to się inaczej cenią.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto maja 03, 2016 9:11 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:

Nie wiem bo nie widziałam ich. Wiesz też co miasto to się inaczej cenią.

i ceny też mogą być różne w zależności od dostępności usług, jak jest ich mało to mozna się cenić
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 03, 2016 10:33 Re: Pozytywnie zakręceni .

Ja kupuję buty w Daichmanie i CCC i to te, pewnie uznacie, badziewne, ale co najważniejsze, że ze sztucznej skóry. Nie raz zdarzyło mi się iść do szewca wymienić fleki i kosztowało to 20 zł zawsze. Do tego jak zadeptałam obcas, że wbił się do środka prawie, to szewc mi to uratował, ale nie wiedziałam, że szewc ma też takie usługi, że potrafi zwiększyć za mały but czy na odwrót :D

Ale wstyd - czemu mi nikt nie napisał dyskretnie, że nie szeFc a szewc?! :oops: :ryk: Wczoraj w nocy na jednym oku coś mi nie pasowało, ale dopiero dziś po kawie zauważyłam te byki - ależ mi wstyd :oops: już poprawiam :D

Lilianaj Tosia wspina się po słupku nawet jak obetnę jej paznkocie :D

klaudiafj

[poprzednia][następna]