Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mir.ka pisze:MaryLux pisze:mir.ka pisze:Hannah12 pisze:Ale czyste zęby.
Szkoda, że moje takie nie są.
Duża by wtedy odpuściła czyszczenie, chyba.
Haker![]()
wątpliwe![]()
Duze jak juz cos postanowią to tego się trzymają, niby dla dobra kotów
Moja mnie zaniosła na kuja, choć chwilę wcześniej lało wręcz saniemowicie i jej tłumaczyłam, że zaraz znowu lunie.W dodatku nie lunęło
![]()
biedna Inusia![]()
dużo mizianek![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Salem 11 pisze:Inuś, biedulko, ugryzaj chociaż weta a Dużej nasiusiaj do butów. Nie wolno tak męczyć kotka.
MaryLux pisze:Byłyśmy u wetki. Kamień usunięty, jeden ząbek też. Okazało się, że kamień to mniejszy problem. Inusia ma dziwną chorobę ząbków (nie zapamiętałam nazwy): korzenie zdrowe, a na koronach robią się nadżerki, zanika szkliwo. Ten najgorszy ząb został usunięty. Może dojść do tego, że trzeba będzie usunąć wszystkie zęby.
isiaja pisze:Pewnie jest to plazmocytarne zapalenie dziąseł na tle autoimmunologicznym.
Z moich obserwacji wynika,że częściej dotyka koty o czarnym umaszczeniu .
Z moich 8 kotów, wszystkie czarne-3-, mają to schorzenie.
mir.ka pisze:MaryLux pisze:Byłyśmy u wetki. Kamień usunięty, jeden ząbek też. Okazało się, że kamień to mniejszy problem. Inusia ma dziwną chorobę ząbków (nie zapamiętałam nazwy): korzenie zdrowe, a na koronach robią się nadżerki, zanika szkliwo. Ten najgorszy ząb został usunięty. Może dojść do tego, że trzeba będzie usunąć wszystkie zęby.
Inusiu nie martw się Rudzia jest młodsza od ciebie, a nie ma juz od dawna wszystkich kiełków , same wyleciały , a dwa trzonowce miała usunięte, nie przeszkadza jej to w niczym
agusialublin pisze:Inusia Scerbusia![]()
![]()
![]()
no to będziesz Inusia musiała ząbki od teraz myć![]()
Powiedz Duzej żeby Ci szczoteczkę kupiła![]()
![]()
Moja Kokusia ma też to plazmocytarne zapalenie dziąseł. Jak brała antybiotyki ale przy innej chorobie to stan dziąseł sie poprawił ale teraz znowu ma czerwone dziąsełka i trzeba będzie do veta iść
MaryLux pisze:mir.ka pisze:MaryLux pisze:Byłyśmy u wetki. Kamień usunięty, jeden ząbek też. Okazało się, że kamień to mniejszy problem. Inusia ma dziwną chorobę ząbków (nie zapamiętałam nazwy): korzenie zdrowe, a na koronach robią się nadżerki, zanika szkliwo. Ten najgorszy ząb został usunięty. Może dojść do tego, że trzeba będzie usunąć wszystkie zęby.
Inusiu nie martw się Rudzia jest młodsza od ciebie, a nie ma juz od dawna wszystkich kiełków , same wyleciały , a dwa trzonowce miała usunięte, nie przeszkadza jej to w niczym
Jak sobie z tym radzi?
mir.ka pisze:MaryLux pisze:mir.ka pisze:MaryLux pisze:Byłyśmy u wetki. Kamień usunięty, jeden ząbek też. Okazało się, że kamień to mniejszy problem. Inusia ma dziwną chorobę ząbków (nie zapamiętałam nazwy): korzenie zdrowe, a na koronach robią się nadżerki, zanika szkliwo. Ten najgorszy ząb został usunięty. Może dojść do tego, że trzeba będzie usunąć wszystkie zęby.
Jak sobie z tym radzi?
je normalnie i to głownie suche bo takie woli
mir.ka pisze:i jak sie myje to moze objechać jęzorkiem dookoła pysia bo nic jej nie przeszkadza![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: MB&Ofelia, Paula05 i 154 gości