Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kinnia pisze:Ewa - wiem czym są opioidy naturalne i syntetyczne[...]
Kinnia pisze:czyżby ciemnogród jednak?
ewa_mrau pisze:Kinnia pisze:Ewa - wiem czym są opioidy naturalne i syntetyczne[...]
Kinnia, urazić Cię nie było moim celem
Kinnia pisze:czyżby ciemnogród jednak?
jest wielce prawdopodobne
---
--mry!
Kinnia pisze:urazy więzadeł bolą, ale aż tak![]()
tramal - nazw handlowych jest z metra
bardzo mało obciążajacy jesli chodzi o metabolity, doskonale znosi ból, przy okazji wykazuje niezłe działanie przeciwzapalne
weci boją się tramalu - nie bardzo wiem dlaczego
moi weci już się nie boją![]()
ostatnio podawałam mojemu, własnemu, prywatnemu piesowi, stareńkiemu również bardzo, po operacji usunięcia guza z żeber
przy bardzo dużym bólu, przy operacjach kostnych kotów/psów podawany jest bunondol (subst. czynna -buprenorfina)
mozna lek podawać w iniekcji bądź na śluzówkę
dawkuje się najlepiej insulinówką - zawsze tak podaję bo odmerzyć najłatwiej a i najdokładniej
buprenorfina jest o wiele mniej toksyczna od metacam'u czy tolfy
działa b. szybko, dosyc długo
ale jak każdy lek - trzeba pacjenta monitorować
zastanawiam się czy to mozliwe, aby przy bardzo ograniczonym ruchu ból miał tak dużą amplitudę
jesteś pewna, że nic innego Go nie boli?
może tam jest jeszcze coś?
No co Ty? Wg mnie coraz lepiej - właściciwe tylko Patryk do ustalenia leczenia, rudy wiadomo co i ma być lepiej, reszta też.Kinnia pisze:marnie
Jakoś mnie to nie pociesza...Kinnia pisze:pocieszę, u mnie też się wszystko wykrzaczyło
Spoko, nie czekaj, nie warto - jak musi samo przyjdzie, ale może nie.Kinnia pisze:czekam co jeszcze mnie zechce dobić
kalewala pisze:No co Ty? Wg mnie coraz lepiej - właściciwe tylko Patryk do ustalenia leczenia, rudy wiadomo co i ma być lepiej, reszta też.Kinnia pisze:marnieJakoś mnie to nie pociesza...Kinnia pisze:pocieszę, u mnie też się wszystko wykrzaczyłoSpoko, nie czekaj, nie warto - jak musi samo przyjdzie, ale może nie.Kinnia pisze:czekam co jeszcze mnie zechce dobić
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 57 gości