Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2016 10:41 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

no to wszystko idzie ku dobremu, bardzo sie ciesze :D , ludzie sa chetni do pomocy tylko czesto nie wiedza ze moga i jak to zrobic a potem to juz czesto pacza sercem :1luvu:
nieustajace kciuki za Was wszystkich :ok: , a jak Fela i Sevenek na nowego kumpla reaguja ?

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Czw kwi 07, 2016 11:12 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Sevenek się boi, a Fela jest bardzo zaciekawiona. Oboje mieli okazję zobaczyć Bohunka w transporterku po powrocie od okulisty. Ale jeszcze ciągle Bohunek jest zamknięty w osobnym pokoju, dopiero jak go przeleczymy, to postaramy się zrobić oficjalne zapoznanie. Wczoraj Feli udało się wtargnąć do tego pokoju, gdy opróżniałam kuwetkę. Podbiegła do kocyka, na którym leży Bohun i go obwąchała. Bohunek podniósł się na przednich łapkach i też ją obwąchał. Nie było żadnej wrogości, z obu stron jedynie ciekawość. Za chwilę Fela odeszła i z równym zaciekawieniem poszła obwąchiwać miski kolegi, ale wtedy już ją zabrałam.
Generalnie chłopaczek już czuje się nieco lepiej, mniej kicha i smarka, rozciąga się na posłanku. Ale kiedy słyszy, że wchodzimy do pokoju, to łapki znów wędrują pod kota... Ciągle jeszcze się boi.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw kwi 07, 2016 12:08 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

FElunia pisze:Byłam z Bohunkiem u okulisty. Na szczęście nie ma tragedii, nie ma stanu zapalnego w oczkach, nie wymaga natychmiastowej operacji. Sączenie się wynika z tego, że powieki ma nieco wywinięte do środka i sierść podrażnia. Na razie musimy go wyleczyć z kociego kataru i wtedy zapewne będzie operacja oczyszczenia oczodołów i zaszycia ich. Nie jest to niby konieczne, ale myślę, że choćby ze względów higienicznych tak będzie lepiej, niż bez przerwy czyścić, przemywać i drżeć przed infekcją.
Na razie więc leczymy chłopaczka. A i przy operacji od razu byłby wykastrowany. Dostał zastrzyki zamiast Tolfiny w tabletce. Niestety nadal ma brać w tabletkach Clavaseptin- p. doktor powiedziała, że to bardzo dobry lek i powinien mu pomóc, a w zastrzyku nie jest tak dobry. No to będziemy się dalej męczyć z tabletkami (podawanie mu tabletek to tragedia).
Dzielnie zniósł wizytę u lekarza. Apetyt mu dopisuje, no i kuwetkowo nie ma problemów. Wieczorem zasypia TŻetowi na kolanach. W nocy chodzi po pokoju w kółko jak więzień po spacerniaku.
Kciuki nadal potrzebne!
A jeszcze muszę napisać, że pani doktor z dąbrowskiego gabinetu - Dagmara Milanowska (weterynarz okulistka) - jest bardzo sympatyczna. Opowiedziałam jej historię Bohunka oraz o działalności Ja Pacze Sercem. Obiecała rzucić okiem na FB. Pani Doktor policzyła tylko za wizytę i zastrzyki, i to tak "z sercem", USG oczek wykonała bezpłatnie i jeszcze chłopak dostał próbki karmy :) Byłam wzruszona.

Oby takich lekarzy weterynarii jak najwięcej było :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 07, 2016 12:29 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Cudownie, że są postępy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sevenek też się oswoi z sytuacją, ale to chłopczyk, więc mniej odważny :wink:

Pani doktor wspaniała :1luvu: , oby jak najwięcej wetów z powołania~!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przesyłamy uściski i głaski, pewnie się będziemy dobijać telefonicznie :wink: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw kwi 07, 2016 19:42 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Dalej kciuki za całokształt :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw kwi 07, 2016 20:25 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

MaryLux pisze:Dalej kciuki za całokształt :)

MaryLux :1luvu:

FElunia

Post » Pt kwi 08, 2016 8:29 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Trzymamy mocne kciuki. Nasza Duża, ja Lilka i Zołza Benita też trzyma!!! <3
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Pt kwi 08, 2016 9:17 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Kciuki są bardzo potrzebne!
Co u Bohuna? Jeśli chodzi o kwestie kataru - różnica jest ogromna, nie ma już zielonych glutów, kichanie znacznie się zmniejszyło. Jutro pojedziemy do kontroli. Tabletki rozkruszamy, rozrabiamy z wodą i podajemy strzykawką, bo już nie mieliśmy siły po 5 razy wpychać mu do pysia coraz to bardziej wymemlanych kawałków, a on i tak wypluwał - jak nie od razu to po kilkunastu minutach (!). Zastrzyki za to znosi bez skargi. Ponadto przemywamy oczka chusteczkami Demoxoft, zgodnie z zaleceniami okulistki.
Kotek nadal zwiedza pokój. Wczoraj mu pokazaliśmy, że może zejść z kolan po naszych nogach, ocenił już odległość i potrafi z nich zeskoczyć. Trochę łazikował, trochę chodził w kółko (to mnie trochę martwi, ale tłumaczę sobie, że może ten typ tak ma). Natomiast ciągle jeszcze się boi dźwięku otwieranych drzwi. Gdy wchodzimy do pokoju, to Bohun od razu zamiera - jeśli leży swobodnie, to chowa łapki pod siebie, jeśli akurat chodzi, to od razu kuli się do podłogi i zwiewa do kąta szorując brzuszkiem o podłogę :( Nie mogę się doczekać chwili, kiedy miną mu te lęki, kiedy przekona się, że człowiek to nie jest zło.

FElunia

Post » Pt kwi 08, 2016 13:41 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

:ok: :ok: :ok:

Czasem kotek lepiej znosi zastrzyki , niektóre zas tylko tablety, gorzej gdy ani tego ani tego , zatem dobrze,że zastrzyki toleruje :ok: :ok: :ok:
Na lęki tylko czas...

alessandra

Post » Sob kwi 09, 2016 18:44 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Bohunku :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon kwi 11, 2016 21:12 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Ja na Kminka mam patent tabletkowy , ostatnio nawet takie duze dermatologiczne mu podaje , chociaz czasem tez upluje uslini i wypluje na boku zebym nie zauwazyla :evil: a bierze leki codziennie ,to moze tez juz troche przywykl,czasem to nawet lazi po mnie tak dlugo az wstane dam mu tabletki , strzykawe wody i potem moge spac dalej 8O ,
jakies zdjecia poprosimy zaprezentowac :ok:

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Wto kwi 12, 2016 9:18 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Bohun dzisiaj zapozował specjalnie dla Cioci Kocki :)
Obrazek
Chłopak baaardzo lubi mizianie pod bródką, ponadto lubi być czesany. Dzisiaj więc został wyczesany i wymiziany. Ugniatał przy tym kocyk łapkami :) W dodatku obrócił się na boczek i dał się pomiziać po brzuszku. Ten brzuszek to jak się okazuje całkiem spora piłeczka - ale też faktem jest, że ma chłopak spory apetyt! (sporo też produkuje urobku w kuwecie). Jednak ciągle jeszcze się boi, gdy słyszy dźwięk otwierania drzwi do pokoju - zamiera wtedy skulony. Ale gdy jest sam, to czuje się swobodnie i zwiedza - dziś w nocy znowu musiał być na stoliku, bo zrzucił rzeczy.
Na szczęście nie musimy już podawać tabletek, a zastrzyki znosi dobrze. Natomiast nie przepada za zakrapianiem oczek.
I w ogóle to fajny z niego kotek :) :201461

A Sevenek dzisiaj postanowił zdobyć nowe terytorium i wskoczył do szafki w łazience:
Obrazek
Śmiałam się, że mógł wskoczyć półkę wyżej, tam przynajmniej są męskie kosmetyki ;)

FElunia

Post » Wto kwi 12, 2016 9:28 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

FElunia pisze:Bohun dzisiaj zapozował specjalnie dla Cioci Kocki :)
Obrazek

inne Ciocie też chętnie go obejrzą :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461

A Sevenek dzisiaj postanowił zdobyć nowe terytorium i wskoczył do szafki w łazience:
Obrazek
Śmiałam się, że mógł wskoczyć półkę wyżej, tam przynajmniej są męskie kosmetyki ;)

moze męskie nie tak ładnie mu pachną :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 12, 2016 9:41 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek - list Sevenka str. 16

Nikt nie lubi zakrapiania oczek -na Morisa musiałam opracować specjalny sposób, bo dostawał serię trzech preparatów 2-3 razy dziennie w odstępie 15minut :roll: Na szczęście juz to za nim, wkrótce i Bohunek odpocznie od kropelek :ok:

śliczny chłopak :1luvu: :1luvu: :1luvu: -ta piłeczka takze wkrótce sie wyrówna :wink:

:ok: :ok: :ok:

alessandra

[poprzednia][następna]