trzykoty# [*] Myszko

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2016 18:56 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Beasia pisze:Kasiu, robisz przepiękne biżutki i nie dziwię się, że dziewczyny chciały je z Ciebie zrywać :1luvu:

Hahaha! Ale tylko te różowe i niebieskie ;)
Pochwal sie swoimi. Proszę.
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Sob mar 19, 2016 22:08 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Kasiu, gdzie kupiłaś orzechy kukui? Bardzo mi się podobają i kiedyś chciałam zrobić sobie z nich kolczyki, ale nie udało mi się kupić.
Tak mi się spodobał Twój naszyjnik z fluorytami, ze nie wiem czy nie wrócę do robienia biżuterii :wink:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Nie mar 20, 2016 11:20 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Beasia pisze:Kasiu, gdzie kupiłaś orzechy kukui? Bardzo mi się podobają i kiedyś chciałam zrobić sobie z nich kolczyki, ale nie udało mi się kupić.
Tak mi się spodobał Twój naszyjnik z fluorytami, ze nie wiem czy nie wrócę do robienia biżuterii :wink:

Kukui kupiłam na giełdzie minerałów 4-5lat temu. Niestety nie pamiętam nazwy firmy, która je sprzedawała. Szukałam ich ostatnio na giełdzie ale albo ich nie widziałam albo ich nie było :( Zależało mi bo zgubiłam jeden kolczyk orzechowy i chciałam dokupić.
Ale.
Znalazłam w necie sklep internetowy, którego nie znałam wcześniej, mają kukui barwione (osobiście nie wiem po co...) lecz jest także naturalne nakrapiane. Podrzucę link: http://manzuko.com/szukaj?controller=se ... it_search=
W kwietniu jest następna giełda na Nowowiejskiej w hali OSiR (może się skusisz?...). Jeśli plany mi pozwolą, pojadę na nią i rozejrzę się za orzeszkami.
Wróć! Nie ma nic lepszego na wyciszenie się oraz poprawę humoru ;) Miałam przerwę chyba ze dwa lata w takim intensywnym dzierganiu ale stojący na szafie kosz z koralikami strasznie mnie wołał.

Sulfuria

Post » Nie mar 20, 2016 11:27 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

A gdzie w tym całym biżutkowym świecie są KOTY?
U mnie biżutkowa jest Mysia. Zawsze była. Gdy mieszkałyśmy sobie same rozśmieszała mnie zabawą rzemykami i gumkami :1luvu: Gdy tylko zobaczy, że biżutkowy kosz jest w działaniu-przychodzi i marudzi o zabawę. Bardzo się wtedy uaktywnia-wąsy do przodu, zwiększona czujność i polowanie na całego!
Alpinka jakoś mniej czuje klimat, Czesulek zupełnie nic. Nie wiem które zachowanie jest standardem bo nie wiem jak się zachowują w tej sytuacji inne kociaki...

Sulfuria

Post » Czw mar 24, 2016 10:49 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

5 miesięcy. Żalu, tęsknoty, potwornych wyrzutów sumienia i poszukiwań. Godziny spędzone na necie, setki rozniesionych ogłoszeń papierowych, kolorowe ogłoszenia w miejscach publicznych, rozmowy z sąsiadami, jeżdżenie, nierzadko po nocy, do zgłoszeń, dziesiątki telefonów pomocnych ale też durnych, okrutnych dowcipów, obelg, nieuczciwe smsy. Kamień w wodę! KTO nam go ukradł?? Prawie pół roku a serce ciągle boli i tęskni! Wiesławek był z nami od maleńkości i od pierwszej chwili podbił nasze serca! Wychuchany, zadbany i rozpieszczony. Potrafił rozbroić do łez! Gdzie jest? Kto go ma? Kto ma serce z kamienia, kto jest na tyle okrutny, żeby zrobić nam taką krzywdę??

Sulfuria

Post » Czw mar 24, 2016 19:14 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Sulfuria pisze:5 miesięcy. Żalu, tęsknoty, potwornych wyrzutów sumienia i poszukiwań. Godziny spędzone na necie, setki rozniesionych ogłoszeń papierowych, kolorowe ogłoszenia w miejscach publicznych, rozmowy z sąsiadami, jeżdżenie, nierzadko po nocy, do zgłoszeń, dziesiątki telefonów pomocnych ale też durnych, okrutnych dowcipów, obelg, nieuczciwe smsy. Kamień w wodę! KTO nam go ukradł?? Prawie pół roku a serce ciągle boli i tęskni! Wiesławek był z nami od maleńkości i od pierwszej chwili podbił nasze serca! Wychuchany, zadbany i rozpieszczony. Potrafił rozbroić do łez! Gdzie jest? Kto go ma? Kto ma serce z kamienia, kto jest na tyle okrutny, żeby zrobić nam taką krzywdę??

:( mocno Cię przytulam
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Czw kwi 07, 2016 12:45 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Trochę mnie nie było ale już jestem i chyba nawet się z tego cieszę zważywszy na fakt, że wybudziłam się z drugiej w marcu narkozy po drugim zabiegu (9 i 30 III).
Hardkor. Nigdy tak nie róbcie. Przynajmniej nie po 40 ;)
Wczoraj już jakoś się czułam więc na poprawę humoru zrobiłam sobie nowe biżutki :)

Sulfuria

Post » Czw kwi 07, 2016 13:07 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Kasiu, nic nie pisnęłaś, że idziesz na jakieś zabiegi i myślałam, że po prostu chcesz odpocząć od miau i fb. Gdybyś się przyznała, to trzymałabym mocno kciuki i poszłoby jak z płatka :wink:
A tak na poważnie, to ogromnie się cieszę, że jesteś z powrotem i życzę abyś szybciutko wróciła do pełnej formy :ok: :1luvu:

Czekam na zdjęcia nowości :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt kwi 08, 2016 12:49 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Hej :)
Widziałam już Twoją biżuterię wcześniej - piękna! Profesjonalna :)

Bardzo mi przykro z powodu Wiesławka :( Ale może ktoś dał mu dobry dom... Mnie w mieszkaniu zaginął chomik kiedyś. Mieszkałam wtedy z siostrą i jej męzem - chomik jak kamień w wodę... szukałam, wołałam, Kitusia na pewno go nie zjadła. Do dziś odczuwam ogromny ból, że coś złego go spotkało, a ja nie mogłam go uchronić. Dlatego rozumiem co czujesz w związku z Wiesławkiem. Ale ja się nie mogę łudzić, że mój chomiczek ma dobry dom :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon kwi 11, 2016 16:47 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Hej dziewczęta! :)
Dzięki za miłe słowa. Bardzo miło było mi tutaj zajrzeć i je czytać! :1luvu:
Nowości się robią. W sobotę wybieram się na Giełdę minerałów, dokupię pewnie kilka rzeczy i skończę co zaczęłam a pracuję nad plecionką na metalu (moja ostatnia faza). Zabrakło mi kilku koralików do jej zakończenia. Ostatnio w ogóle plotę (mam nadzieję, że nie trzy-po-trzy hehe). Te zakończone nowości to piękny krzemień pasiasty na białym rzemieniu i bransoletka z jaspisu, które to kamienie kupiłam na poprzedniej Giełdzie. Ponadto dorobiłam kolczyk do kompletu, który zrobiło mi dziecko i naprawiłam a właściwie zrobiłam w nowej odsłonie bransoletkę 'na rower', która mi się rozsypała po upadku 2 lata temu. Jakoś nie mogłam się do niej zabrać, elementy leżały w reklamówce i czekały. No i się doczekały! :)
Biżutki, o których piszę są bardzo proste i niewarte pokazywania ;)
Beatko i co z Twoją veną twórczą? Wyszło coś z tego? Strasznie jestem ciekawa! :)

Sulfuria

Post » Pon kwi 11, 2016 17:50 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Hej :)
No to działasz :)
Mam kamień w formie serca luzem - koleżanka mi kupiła w jakimś muzeum - może być mi do niego coś dorobiła? Np rzemyk czy cuś ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon kwi 11, 2016 20:27 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Co to za kamień? Jeśli ma dziurkę to dorobię Ci coś ładnego :)

Sulfuria

Post » Czw maja 19, 2016 17:34 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Witamy ponownie! ;)
Wszystko zeszło na dalszy plan z powodu mojej pracy i nagłej choroby Czesia. W ubiegłą niedzielę wieczorem dziecko zaniemogło, załapało gorączkę i leżało w jednym miejscu, nie jadł i nie kuwetkował. Na pyszczku i uszku zobaczyłam jakby bąble po poparzeniu pokrzywą. Uszy i pyszczek czerwone, płonące. W poniedziałek wzięłam urlop nż i zmolestowałam Tża na wyjazd do veta.
Gorączka 40,1 st. C. Objawy j.w. Dostał kroplówkę i zastrzyk sterydu. Do dzisiaj jest już znacznie lepiej.
Prawdopodobnie na spacerze otarł się o jakąś roślinę i zareagował silną alergią.

Sulfuria

Post » Czw maja 19, 2016 19:21 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Biedny Czesio, dużo zdrówka dla niego :ok:

A jak Twoje zdrówko Kasiu?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt maja 20, 2016 13:24 Re: trzykoty# Wiesław ZAGINĄŁ Warszawa WAWER

Dziękuję Beatko :) Czesiulek dostanie dzisiaj ostatni zastrzyk. Jest już chyba normalnie. Apetyt (wilczy) wrócił i oczka ma już 'swoje'. Nie do zniesienia było to, że kot niby był a jednak było w domu tak strasznie pusto! Bez zabaw, kocich nawyków i tych wszystkich rzeczy, do których nas od lutego przyzwyczaił... Łaził tylko za nami i nawet z nami spał, co nie jest normalne. Straszna przylepa nakolankowa i stęskniona się z niego zrobiła na czas choroby. Oraz 'ulepił' nam chyba z 1000 pierogów! ;) A ja mogę powiedzieć, że po traumie Wiesławkowej i bardzo silnym postanowieniu, że już się do żadnego kota tak mocno nie przywiążę---poległam! W poniedziałek lecznica była czynna od 9.00 Wstałam o 5.20 jak zwykle do pracy, z nerwów, widząc stan kota, o 6.0 zaczęłam zamiatać podłogę na dole, do 8.30 miałam ogarniętą chatę.
Psychika ludzka jest niezbadana!

U mnie lepiej i lepiej :)

Sulfuria

[poprzednia][następna]