Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Jake'a

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 30, 2016 8:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Coś mi komputer niedomaga i chyba będę musiała odstawić go na przegląd, żeby mi nie padł :( Mam jeszcze trochę fotek, ale chwilowo jeszcze w aparacie, bo nie chcę ich zgrywać do czasu aż zrobię porządek z komputerem.

Wczoraj zabraliśmy obydwa rude do weta na szczepienie. Trochę było gonienia po domu i walki ,zeby je zapakować do kontenerków. Elenka jak zobaczyła co się dzieje to uciekała i nie wiedziała gdzie się schować :( , a Jake jak słyszał miauczące koty to szczekał. Wesoło było :lol: :lol:
Koty zostały zbadane, wy oglądane, zważone i zaszczepione. Przy okazji kupiłam im środki na odrobaczenie, Rudzi tym razem preparat na kark , bo nie chcemy z nią walczyć. Małe dostaną po pół tabletki Milbemaxu w jakiejś wędlince i powinny łyknąć, a Rudzią by to nie przeszło.
Chciałam przy okazji złapać Rudzi siuśki i sprawdzić kontrolnie, ale nie zechciała współpracować. O ile rano była przy mnie kilka razy w kuwecie dla towarzystwa :wink: , to po południu już jej nie namierzyłam, a jechaliśmy z nimi na 16-tą. Trzeba będzie w inny dzień zapolować i jechać specjalnie :(
W ciągu roku trochę się zmieniła waga kotów. Tofik przytył "aż" 0,5 kg, waży teraz 4,20, kawał kocura z niego :mrgreen:
Waga Rudzi to 5,80 kg. O ile w ubiegłym roku ważyła 5,70 czyli przytyła tylko 10 dkg ,to niedawno miała jeszcze 6,10 kg. Jak widać ostatnie zmiany trochę się na niej odbiły :(
Ale już powoli wracają jej stare nawyki. Moze już niedługo przestanę biegać za nią z miseczką ,zeby zjadła :wink:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 30, 2016 10:19 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

:201461 :201461 :201461
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 30, 2016 10:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

mir.ka pisze:Coś mi komputer niedomaga i chyba będę musiała odstawić go na przegląd, żeby mi nie padł :( Mam jeszcze trochę fotek, ale chwilowo jeszcze w aparacie, bo nie chcę ich zgrywać do czasu aż zrobię porządek z komputerem.

Wczoraj zabraliśmy obydwa rude do weta na szczepienie. Trochę było gonienia po domu i walki ,zeby je zapakować do kontenerków. Elenka jak zobaczyła co się dzieje to uciekała i nie wiedziała gdzie się schować :( , a Jake jak słyszał miauczące koty to szczekał. Wesoło było :lol: :lol:
Koty zostały zbadane, wy oglądane, zważone i zaszczepione. Przy okazji kupiłam im środki na odrobaczenie, Rudzi tym razem preparat na kark , bo nie chcemy z nią walczyć. Małe dostaną po pół tabletki Milbemaxu w jakiejś wędlince i powinny łyknąć, a Rudzią by to nie przeszło.
Chciałam przy okazji złapać Rudzi siuśki i sprawdzić kontrolnie, ale nie zechciała współpracować. O ile rano była przy mnie kilka razy w kuwecie dla towarzystwa :wink: , to po południu już jej nie namierzyłam, a jechaliśmy z nimi na 16-tą. Trzeba będzie w inny dzień zapolować i jechać specjalnie :(
W ciągu roku trochę się zmieniła waga kotów. Tofik przytył "aż" 0,5 kg, waży teraz 4,20, kawał kocura z niego :mrgreen:
Waga Rudzi to 5,80 kg. O ile w ubiegłym roku ważyła 5,70 czyli przytyła tylko 10 dkg ,to niedawno miała jeszcze 6,10 kg. Jak widać ostatnie zmiany trochę się na niej odbiły :(
Ale już powoli wracają jej stare nawyki. Moze już niedługo przestanę biegać za nią z miseczką ,zeby zjadła :wink:

To Rudzia waży podobnie jak Polcia .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 30, 2016 14:06 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

To Tofik delikatny kocurek :201461
Fajnie miałaś :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro mar 30, 2016 21:03 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Fuks wazy prawie tyle co Rudzia :ryk:
Czasami ide wymienić baterie w wadze bo mam wrażenie ze mnie okłamuje :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt kwi 01, 2016 14:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

:1luvu: :201461 :201461
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 02, 2016 17:16 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Jesteśmy, czytamy i się witamy.
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob kwi 02, 2016 19:11 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Witamy wieczorową porą :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Oj nas też latem czeka szczepienie Muszerona. To stres nie tylko dla niego, ale też dla całego personelu u wetek, bo Mó to mała bestia jak tylko posadzi się go na stole w lecznicy :) Blizny po ostatnim razie mam niestety do dziś...
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie kwi 03, 2016 19:09 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Mirka chyba komputer naprawia :mrgreen:
Rozkręciła wszystkie części, próbowała zlozyc i złożyła jeszcze laptopa :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]