tak się zastanawiam
bo Młody ma przynieść do szkoły (dobrowolne, ale on chce) jakąś karmę dla schroniska
co mu kupić ?
Młody chce dla kotów
nie chce wydać zbyt dużo kasy

i nie chce kupować whiskasa
ale co kupić? puszki w Rossmanie?
trochę bez sensu mi zamawiać np Smillę, bo 10 kg to za ciężko dla młodego i za drogo
a 4 kg Smilli to wciąź drogo , a mała ta paczka jednak
no i musiałabym jeszcze coś dla siebie zamówić przy tych 4 kg, bo przesyłka darmowa od 100zł
i jeszcze, brzydko to może z mojej strony

, ale jakoś nie wiem czy jest sens kupować zbyt dobrą karmę
nie dlatego że dla zwierzaku zbyt dobra
tylko jakoś tak zaufania dla ludzi mi brak

gorszą pewnie zostawią po prostu dla zwierzaków
człowiek się naczyta w inernecie głupot
a ja nie mam co zamawiać przez internet
olej z łososia jeszcze mam,
żwir teraz kupuję w normalnym sklepie -trochę drożej, ale niewiele
a nie trzeba pieniędzy blokować w zakupionym żwirku -trzeba zakupić przynajmniej za 100 zł, (czyli przynajmniej dwa worki żwiru po 25 litrów i coś jeszcze drobnego) żeby przesyłka była gratis i żeby było taniej niż w normalnym sklepie
teraz przy 9 kotach idzie mi jedna paczka Benka taka 10 litów ( w sklepie normalnym jest droższa o 3 zł 20 groszy niż taka sama w zooplusie, przy gratisowej dostawie, jak zamawiam od razu 50 litrów żwiru to pewnie wychodzi ze 25 zł oszczędności, ale muszę coś kupić jeszcze za 8-10 zł -żeby było 100 zł do gratisowej wysyłki, czyli zysk jest jakieś 10-15 zł na 50litrach żwiru, no o potem gdzieś to trzymać w pracy dwa miesiące -bo zamawiam do pracy, bo w domu mnie ne ma )
10 litrów starcza na 10-14 dni
do tego dokładam co drugi dzień 8- 10 dag sody oczyszczonej/ czasem ziemi okrzemkowej
Garfi niby dobrze, nie mogę mu nic zarzucić
ale marnie je, to znaczy je -ale jakos tak mało entuzjastycznie

samo mięsko wczoraj dostał, pokrojone
normalnie chodzi, ale stoi jakoś tak inaczej -to się nie rzuca w oczy, ale tylne nogi inaczej stawia niż wcześniej

jakkolwiek głupio to brzmi

tak trochę krzywo jakby
i tak sie kładzie troszkę
na chlebek czyli na sfinksa
Szapo często tak śpi i nic to nie znaczy, ale Garfi wcześniej rzadko sie tak klad
Patmol, jak w amoku, kradnie mi jasnotę purpurową, co żem sobie narwała i trzymam na parapecie
normalnie jak w amoku do niej idzie
moja Caillou, czyli super wybredny pies

do jedzenia i marudny ponad miarę
zje wszystko co ma kot na misce, albo ewentualnie zostało po kocim jedzeniu -kości, skóra , kaczka czy kurczak