Obiś i ogrodowi goście. Pożegnanie wątku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2016 22:13 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

czytałam Gosiu....gdybym była z Wrocka tez bym to załatwiła, akurat znów nie pracuję.
W mojej lecznicy też nie praktykuje sie przetrzymania, ale w innej, w której byla cięta Kiciusia - jak najbardziej. Oni tną dziki, nie zawsze fundacja ma gdzie zabrać. Kiciusia też została na noc, zabieg był po południu, musiałabym ją odbierać niewybudzoną - a szła do klatki do szopy.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt lut 12, 2016 22:33 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

MalgWroclaw pisze:izka53, zabiorę kota do lecznicy i załatwię przetrzymanie po zabiegu. Aczkolwiek nie w lecznicy, u nas to raczej słabo praktykowane.

Na Ślężnej mają szpitalik i na jedną dobę pewnie by przetrzymali.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob lut 13, 2016 7:38 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

felin pisze:
MalgWroclaw pisze:izka53, zabiorę kota do lecznicy i załatwię przetrzymanie po zabiegu. Aczkolwiek nie w lecznicy, u nas to raczej słabo praktykowane.

Ja tam nie chodzę i nie jeżdżę, to jest bardzo daleko ode mnie. I za drogo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 13, 2016 14:18 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

MalgWroclaw pisze:
felin pisze:

Ja tam nie chodzę i nie jeżdżę, to jest bardzo daleko ode mnie. I za drogo.

Kastracja za stówkę z małym haczykiem.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon mar 28, 2016 13:55 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Nie wiem jak napisać i co w tym wszystkim najważniejsze. Nie było kastrowania Obisia, nie dałam rady pomimo chęci pomocy ze strony MalgWrocław. Zrobiłam pierwszy krok, zabrałam Obisia na badanie krwi, udało się tylko dwie kropelki, potem się wyrywał, wetka nie potrafiła pobrać pomimo chęci wszelakich, ja kota przytrzymać. 26-tego lutego udało się dwa wyniki uzyskać, Obis jest chory :( Kreatynina 156,2 (norma 1-168), mocznik 21,6 (norma5-11.3), ALT(GPT) 102,3 U/l (norma1-91), AST (GOT) 88,7 U/l (norma 1-59). Obiś nie był na czczo, a do tego zdenerwowany.
Drugiego podejścia nie było, jestem chora i diagnozowana od dwóch miesięcy, nie daję rady. Oczka miał zapaprane w międzyczasie, podałam coś na odrobaczenie, poprawiło się. Więcej nie mogę. Karmię. Dobrze karmię. Przychodzi. Chudzieńki, leciutki, próbowałam zważyć dzisiaj, chyba niecałe 4 kilo. Dzisiaj zrobiło się ciepło, otworzyłam drzwi tarasowe, nawet nie wiedziałam kiedy wszedł jak do siebie i wyjadł wszystko dziewczynom...Potem siedzi i błagalnie na mnie patrzy...Ratuj mnie....
Jest cudowny. Mądry. Delikatny. Piękny. Bezdomny.
Gdyby ktoś mógł go zabrać i wyleczyć, wiem, to nie jest proste...To jest niewykonalne...Tak mi go szkoda :cry:
Nie ma mowy o żadnej kastracji teraz. To kot, o którym nic nie wiadomo :roll: Nikt się nie odważy. Nie mam złudzeń.
Gdzieś tam tli się jeszcze we mnie nadzieja, że może jednak, może ktoś z Wrocławia zajrzy i przynajmniej go obejrzy, może napisze, że prawdę piszę...Obisia nie można zamknąć w klatce i kłuć, on wtedy umrze :cry: Dom potrzebny, ciepłe ręce, dobry lekarz, opieka, doświadczenie, wiem, mało realne...nikt się nie zdecyduje choćby w trosce o własne koty...
Finansowo Obisia zabezpieczę...
Musiałam to wszystko napisać, jestem to Obisiowi winna :cry:
Muszę też napisać, aczkolwiek bardzo niechętnie, że ja nie dam rady, prawdopodobnie będę musiała zrobić przerwę w życiorysie i szukać opieki czasowej dla własnych kotów. Mam nadzieję, że czasowej :roll:
Nie, nie proponujcie miliona ogłoszeń, nie tędy droga...Właściwie nie ma drogi....
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon mar 28, 2016 14:57 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Nie mam pomysłu :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 28, 2016 15:11 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

czitka, a może skontaktuj się z Małgosią z Wrocławia, która prowadzi bloga i jest DT dla kotów, leczy je i z wielkim powodzeniem adoptuje do nowych domów stałych. Kiedyś o niej pisałam jak zaginął jej kot Kajtek, może pamiętasz, bo ponoć nawet tak daleko od siebie nie mieszkacie.
Podaję link do bloga http://zamoimidrzwiami.blogspot.com/
i mail zamoimidrzwiami@gmail.com

Napisz do niej, to osoba o bardzo wielkim sercu.
Trzymam kciuki bo pomóc nijak nie mogę a pomyślałam od razu o NIEJ, bo to wyjątkowa osoba :ok:

Daj znać, jak się sprawy mają :ok:

A Tobie życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Z całego serca :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon mar 28, 2016 15:45 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

We Wrocławiu jest kilka fundacji i dużo osób znajdujących najlepsze domy. Czitka, skontaktuj się z kimś z nich: Ebra Koci Zakątek, Kocie Życie, Neko...
Sama nie wezmę go do domu, ale mogę pomóc w inny sposób. Czytałam, co napisałaś o ogłoszeniach, ale bez nich nic się nie da zdziałać. Mogę ogłoszenia zrobić lub sfinansować ich zrobienie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon mar 28, 2016 16:01 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie, powolutku ogarnę, krok po kroku. MalgWrocław, dzięki, zawsze chcesz pomóc, to takie ważne!
Finansowo ogarnę jeszcze, o ogłoszeniach też pomyślę, o fundacjach, o wszystkim. Ale ja Obisia nie oddam "niewiadomogdzie", on powinien zostać we Wrocławiu, gdyby cokolwiek było nie tak, zawsze na ogrody koło mnie może wrócić, nie opanuję wywożenia kota na drugi koniec Polski do domu o którym nic nie wiadomo, no tak sobie myślę, może źle myślę, a może dobrze :roll:
Przez kilka najbliższych dni muszę jednak ogarnąć siebie, bo jak tego nie zrobię, to żadnemu kotu nie pomogę z własnymi włącznie :(
Obrazek

czitka

Post » Sob kwi 02, 2016 21:14 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

co u Obisia?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 02, 2016 22:02 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Chudzieńki jak sznurówka, ale apetyt dopisuje. Wyjęłam z Obisia kilka wielkich kleszczy, nabyłam Fiproclear, bo nic innego dzisiaj nie było w zasięgu, zakropiliśmy gdzie trzeba. Obiś pilnuje domu. Mojego :roll:
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 03, 2016 0:52 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

:ok: :201461 :ok:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie kwi 03, 2016 12:43 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Nooo...Może i dobrze, że pilnuje, bo zaczyna gonić stado innych Obisiów, które zrobiło sobie stołówkę na dachu komórki. Tam już jedzenia Obisiowi nie wystawiam, bo się namnożyło :evil:
Jak go widzę, dostaje michę, zjada i michę chowamy. A je dużo, a nawet bardzo. Na śniadanko dzisiaj jedna tacka plus jedna saszetka. I miska pusta 8O Poszedł sobie gdzieś, pewnie pęknąć :wink:
Ale Obiś dalej jest niczyj. Mądrala jest. Wczoraj mnie pobił przy czwartym kleszczu, tak bez pazurków, ale walił równo.
Pewnie pojawi się wieczorem. Na kolację. Mięso czeka.
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 03, 2016 14:49 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Przyszedł wcześniej. Leży na trawie i udaje, że pilnuje.
Pychol z bliska :
Obrazek
Nie będę pilnował, będę się opalał :P
ObrazekObrazek
I wywracał na boki :D
Obrazek
Jestem strasznym, dzikim, bezdomnym kotem 8)
Ostatnio edytowano Nie kwi 03, 2016 14:54 przez czitka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 03, 2016 14:50 Re: Obiś chce do Człowieka!!!!On jest niczyj....

Śliczny! :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]