Szkoda, że w ludzkich lecznicach tak nie jest

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mb pisze:Tak się wywyższałam, że wszyscy naokoło chorują, a mnie nic się nie dzieje, że i mnie wreszcie dopadło.
Co prawda organizm zwalczył rozwijającą się grypę przez noc z poniedziałku na wtorek, ale w gardle i nosie piecze i drapie i coś się jednak wykluwa
Tyśka przeziębiła sobie pęcherz na balkonie i też było niezłe zamieszanie![]()
A muszę ją wypuszczać, bo wrzeszczy, dobija się do okna i drze zasłony.
Czaruś ma inną metodę - piszczy bolesnym głosikiem kotka dwutygodniowego z częstotliwością raz na trzy sekundy, aż człowiekowi zaczyna wszystko z rąk lecieć
Anna61 pisze:Sporo ludzi teraz choruje Marysiu i aż strach wychodzić z domu.
Mnie na szczęście już przeszło przeziębienie a zaczęło się bólu gardła o 5 rano. Nie byłam u lekarza i wykurowałam się sama dwoma opakowaniami jakiś proszków w saszetkach i musującymi tabletkami Flavamed.Jak bym poszła do lekarza, to znowu pewnie antybiotyki by mnie wykończyły a nie pomogły. Musiałam też z racji choroby odwołać swój wyjazd z domu do córki ale jutro już muszę i normalnie przeżywam jak ''ruski okupację'' bo muszę zostawić stado a wiadomo, że NIKT
tak dobrze się nimi nie zaopiekuje jak ja, ale najbardziej boję się o Sonię bo nie wiem, czy ktoś inny odważy się wciskać jej medykamenty do pyszczka które musi dostawać na jelita aby się nie zatkała.
U mnie tak wścieka się Biśka i Kubuś jak nie chcę ich wypuścić na dwór jak np.pada. Biśka to się drze piskliwie już o 6 rano.![]()
Wczoraj jej nie wypuściłam to poszła załatwić się ze złości do kuwety ale najpierw arie pod drzwiami urządzała.![]()
Zdrowia Marysiu dla Ciebie i koteczków,![]()
bo jak koty chorują to i człek razem z nimi.
mb pisze:Z Sonią rzeczywiście masz kłopot![]()
Inna sprawa, że moja Tyśka niby jest kotem, który nie ma tak skomplikowanych problemów zdrowotnych, ale wydaje takie dźwięki, że wielu weterynarzy wymięka przy niej ze strachu o własną skórę![]()
Więc jeśli chodzi o podawanie jej leków, też jestem nie do zastąpienia![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Google [Bot], Talka i 28 gości