Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 29, 2016 10:07 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Dorotka musi oddać ci transporter i zabrać swój, więc może odwiedzi Kasię/ Zapytam :D
Bardzo ważne, że Kasia nie boi się Szarotki - jako wolnożyjąca mogła mieć różne doświadczenia z psami. Ale widać, że Kasia mądra jest i już zobaczyła, że Szarotka to taki "trochę inny kot", którego inne koty się nie boją :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lut 29, 2016 10:09 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

A może wrzucisz zdjęcia Szarotki i pozostałych kotów? Prosimy! Na zdjęcia Kasi trzeba będzie długo poczekać, Kasia nie lubiła błysku fleszy :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lut 29, 2016 17:21 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Koty wrzucę - i te z łódzkiego domu i ze zgierskiego. I fotki cudownej wilczycy Soni, która kocha koty, śpi z nimi i czyści każdego od końca ogona po czubki wąsów :)
Oczywiście wszystkie futra są z drugiej ręki - wyrzucone przez humanoidy zwane omyłkowo ludźmi.

Kasia zaczęła wybierać sobie miejsca, niegdyś lubiane przez Kasię Pierwszą.
Wchodzę wczoraj wieczorem do pokoju,idę do kąta żeby zapalić boczne światło i nagle jak nie huknie!
Łomot taki, jakby drwal ścinał tysiącletnią sekwoję - a to Kasieńka wyskoczyła z regałowej wnęki, gdzie spała na dawnym posłanku Kasi I. A łupnęło potrącone przez nią intarsjowane drewniane pudełko. Duże.
Do różnego rodzaju dźwięków jestem przyzwyczajona - inaczej dawno padłabym trupem zimnym.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon lut 29, 2016 21:45 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Pewnie te miejsca wybierane przez Kasię I są szczególnie miła kotom i zaciszne, dające poczucie bezpieczeństwa. Dlatego Kasia II też je wybiera. A pozo tym - może znała Kasię I? Myślę, że mogły się widywać zanim Kasia I została Twoją Kasią.
Dzięki, że piszesz, zaglądam codziennie, żeby wiedzieć, co u Kasieńki. :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 03, 2016 22:35 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Kasia je ! Nareszcie kilka razy dziennie i tyle ile trzeba.
Jest płochliwa ale dzisiaj dzielnie obserwowała porządki wśród książek. Odchomiczyłam się ze łzami w oczach. Jest mniej tak o 30 kg książek. Kasiula siedziała pod biurkiem i pilnie patrzyła na moje poczynania.
Po czym głośno mlaskając zjadła kolację.
Kiedy nie ma mnie w dzień śpi w złożonej kanapie na pościeli - no i dobrze, ma ciszę i spokój i tak przy okazji poznaje mój zapach.

A oto nasza kocio-psia rodzina

Obrazek
Persiczka Foksa - władczyni absolutna

Obrazek
Kropka - zwana Frau Mrau, łowczyni

Obrazek
Chaberek - Cholerkiem zwany, no cóż taki charakterek...

Obrazek
Irys - wytworny i łagodny wielkokot

Obrazek
Sonia - kocha koty

Obrazek
Niniosław - mój najukochańszy kocurek od Kinnii

Obrazek
Kolorowa Lila - kokietka, od Wibryski

Obrazek
I Koralik - moje kocie dziecko, obecnie to już prawie dorosły Koral

Sonia, Foksa, Kropka i Niuś mieszkają w Łodzi.
Chaber, Irys, Lila , Koral i Szarotka w Zgierzu. Nie mogę wrzucić fotek Szarotki.
No i nie mam zdjęć Kasi Drugiej. Na razie.

Blekitny.Irys

Post » Czw mar 03, 2016 23:19 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Piękne masz stado!!! Niniosław, Chaberek i Kropka są "w typie" mojej Sabci, szaro-białe, bardzo lubię takie koty :oops: Koralik śliczniusi, kocie dziecko :1luvu: A Lila ma takie jasne plamki na sierści jak Kasia! Foksa rzeczywiście wygląda władczo, a Irysek ma takie łagodne spojrzenie :D Sonia piękna, tylko musiałam zdjęcie obracać, żeby ją zobaczyć :wink:
Bardzo się cieszą, że Kasia je! To znaczy, że czuje się pewniej w nowym domu! A z faktu, że tak spokojnie obserwowała Twoje porządki wynika, że naprawdę musiała kiedyś mieć dom! Jak dobrze, ze ją przygarnęłaś, Irysku kochany! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Edit: no dobrze, przyznam się - najbardziej zauroczył mnie Nius :oops: -spojrzeniem i wymowną postawą, i w ogóle :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt mar 04, 2016 15:56 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

W domu Kasi cicho i spokojnie. W tle cichutko Mozart.
Kasia śpi, je, je, śpi i da capo.
A w oczach dwa znaki zapytania : czy ja tu zostanę? Na pewno? Ruda??

Blekitny.Irys

Post » Pt mar 04, 2016 16:01 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

jolabuk5 pisze: (...)
Edit: no dobrze, przyznam się - najbardziej zauroczył mnie Nius :oops: -spojrzeniem i wymowną postawą, i w ogóle :D

Niuś jest magicznym kotem, jak wszystkie koty od Kinni - uratowane przez Nią i Jej Męża.
Kocham wszystkie moje futerka bezgranicznie, w ich obronie nie zawahałabym się narazić życia - a wiem co mówię - ale Niuś...
To jest TEN KOT. Owinął się dookoła serca i trzyma. Coś jak kot w podpisie Hańki :)

Blekitny.Irys

Post » Pt mar 04, 2016 20:39 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Blekitny.Irys pisze:W domu Kasi cicho i spokojnie. W tle cichutko Mozart.
Kasia śpi, je, je, śpi i da capo.
A w oczach dwa znaki zapytania : czy ja tu zostanę? Na pewno? Ruda??

Ślicznie to napisałaś. Tak, jak tu wyjaśnić kotu, że znów ma dom? Własny dom? Ale Kasia zrozumie, uwierzy, tylko musi się przekonać, że to nie na chwilę :1luvu: :1luvu:
A co do Niusia - rzeczywiście, jest w nim coś, co chwyta za serce natychmiast - niektóre koty tak mają... :D Wymiziaj go od cioci Joli :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt mar 04, 2016 21:36 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Niuśka wymiziam dziś późnym wieczorem :201461

Kasia coraz odważniejsza - przeniosła się na nieco wyższe piętra. Dziś siedziała na biblioteczce - jest wysoka, szeroka i koty lubią tam przebywać. Na mój widok zwiała ale powoli.

Blekitny.Irys

Post » Sob mar 05, 2016 1:16 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Świetnie pamiętam, jak koty tymczasowe tak właśnie się oswajały - najpierw pod kanapą, potem coraz odważniej na kanapie, na fotelach, ale zawsze czujne, żeby uciec, zanim podejdę bliżej. Moment, kiedy przestawały zwiewać i pozwalały przejść obok siebie, to był pierwszy krok w nabieraniu zaufania, w tym przypadku - zaufania, że nie wyciągnę nagle ręki, że minę bez próby dotknięcia. Ale to już było zaufanie :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 06, 2016 13:26 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Kasia coraz bardziej spokojna. Apetyt dopisuje.
Z kuwetką ok.
I najważniejsze - zwinięta w kłębuszek śpi mocnym snem w swoim kąciku i zupełnie nie reaguje kiedy przechodzę, coś w pobliżu robię.

A tak w ogóle to trafił mnie szlag i poryczałam się z bezsilności - 19 letni kot po siedemnastu latach adopcji wrócił do schroniska. Oddał go pan, bo jego mama już nie może dłużej zajmować się kocurkiem. Co oni oboje - Pani i jej kot teraz przeżywają? Po prostu chce mi się wyć.
viewtopic.php?f=1&t=171657&start=870
W moim słowniku nie ma wystarczająco obelżywych określeń na takie sq....ństwo.
Szlag, ja mam w obu domach 10 ogonów... nie mogę.

Coraz mniej we mnie zgody na ten świat. I coraz trudniej żyć.

Blekitny.Irys

Post » Nie mar 06, 2016 20:24 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Blekitny.Irys pisze:Kasia coraz bardziej spokojna. Apetyt dopisuje.
Z kuwetką ok.
I najważniejsze - zwinięta w kłębuszek śpi mocnym snem w swoim kąciku i zupełnie nie reaguje kiedy przechodzę, coś w pobliżu robię.

A tak w ogóle to trafił mnie szlag i poryczałam się z bezsilności - 19 letni kot po siedemnastu latach adopcji wrócił do schroniska. Oddał go pan, bo jego mama już nie może dłużej zajmować się kocurkiem. Co oni oboje - Pani i jej kot teraz przeżywają? Po prostu chce mi się wyć.
viewtopic.php?f=1&t=171657&start=870
W moim słowniku nie ma wystarczająco obelżywych określeń na takie sq....ństwo.
Szlag, ja mam w obu domach 10 ogonów... nie mogę.

Coraz mniej we mnie zgody na ten świat. I coraz trudniej żyć.

Kasia zaczyna ci ufać. :D
A z tym Kocurkiem - straszne, jak tak można... Nie wiem, jak mu pomóc...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto mar 08, 2016 18:36 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

Kasia nadal nieufna.
Śpi co prawda, twardo kiedy w pobliżu niej coś robię, ale gdy ją zaskoczę to wieje.
Nie jest to paniczna ucieczka lotem ślizgowym, jak na początku, ale jednak.
Wczoraj obraziła się na szczotkę do zamiatania i dość szybko pożeglowała do drugiego pokoju do wnętrza kanapy.
Po paru godzinach z rozmachem usiadłam na tejże, z wnętrza wyskoczyła zaspana Kasia.
I jak na mnie spojrzy !
Jakby widziała coś wyjątkowo paskudnego...

Blekitny.Irys

Post » Wto mar 08, 2016 19:09 Re: Szylkretka Kasia ['] Kasia Dwa dostała swoją szansę.

A teraz ciiicho .
Kasia zaczyna eksplorować dom...

Blekitny.Irys

[poprzednia][następna]