♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2016 11:43 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

No, ale piękni mężczyźni :love: :love: :love: Super, że się pokazałaś i że wszystko u Was dobrze :) A pamiętam dobrze, że pracujesz w Krakowie i dojeżdżasz? Czy mi się już pomotlało ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie mar 06, 2016 13:21 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

I witam niedzielnie :D

Kotina pisze:Oooooo, Kasia wrociła :1luvu:
Witaj wraz ze swoimi pieknymi kocurkami :201461 :201461
Ciesze sie, ze znowu jestes na miau :ok: brak czasu doskonale rozumiem, bo opiekujemy sie z mezem naszym kochanym wnusiem :1luvu:
a to dziecko juz 1,4 roczne i ... wszedzie go pełno, takie zywe srebro nam sie pojawiło w rodzinie :1luvu:

Moja Tysia tez co jakis czas posikuje (upodobała sobie fotele .... kłade wiec tam podkłady dla kociat schowane w kocyki).
Wszystkie badania ma ok. Rece opadaja :( ale ostatnio wetka dała nam cystophan (na niezatorowe idiopatyczne lub śródmiąższowe zapalenie pęcherza moczowego kotów) i o dziwo, pomaga :ok:
Wysypuje zawartsc z kapsułki i mieszam z miamorem (pasta na kłaczki - moje koty bardzo ja lubia) i do pysia. Pomaga na czas brania leku i potem przez jakies 2-3 miesiace ...
Gdy zaczana posikiwac ponownie zaczynam jej to dawac i tak w kołko Macieju :roll:
Moze wyprobujesz ?

Cześć Elu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja sobie to tak tłumaczę, że czas można zawsze zorganizować... no ale jak się coś odwlecze to wiadomo, potem ciężko się zebrać :)
To macie cudowną pociechę :D Gratuluje :) Ehhh... moi rodzice to już od dawna pomrukują, że wnuki by się przydały i to bynajmniej nie kocie :D

U Teemcia też wszystkie badania w normie, on ma takie stany cyklicznie, że nie wiadomo dlaczego zaczyna się stresować, próbuje na wszelkie sposoby zwrócić naszą uwagę i idzie siusiać... w listopadzie pierwszy raz na kołdrę :roll:
Miesiąc nosił obróżkę, dostawał Zylkene, ale chętnie poczytam o tym leku i zapytam wetek, każde wsparcie na niego się przyda :)
Teemo to taki nietypowy kot... to takie wieczne kocie dziecko, zapłakane, chcące ciągłej uwagi, nie potrafi zająć się sam sobą. Ma już 3 lata a zachowuje się jak maluszek :)

mir.ka pisze:no nareszcie sobie o nas przypomniała :D
byle to nie było jednorazowe

Cześć Mireczko :1luvu:

Tak sobie postanowiłam, że przynajmniej raz w tygodniu będę zaglądać :)
Brakowało mi jednak Was i tej całej atmosfery a jak zobaczyłam, że cały czas jesteście to mnie jeszcze bardziej zmotywowało do powrotu :D

klaudiafj pisze:No, ale piękni mężczyźni :love: :love: :love: Super, że się pokazałaś i że wszystko u Was dobrze :) A pamiętam dobrze, że pracujesz w Krakowie i dojeżdżasz? Czy mi się już pomotlało ;)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Hej Klaudia :) Tak dobrze pamiętasz :) Dojeżdżam do Krakowa i niestety dojazdy zjadają mi ok. 3 godzin dziennie, minimum 1,5 h w jedną stronę, ale nie narzekam, ważne, że jest praca i się w niej zakorzeniłam :)
Może kiedyś pomyślę o zmianie... ale na razie ciągnę to co jest :D

Zdjęć nowych o dziwo nie mam dużo. Ciągle ta sama sceneria :D A kocurki się nie zmieniają, takie same puchate, wiecznie głodne grubaski :D
Tutaj Teemo pod koniec roku w obróżce :)
Obrazek

I czający się pod stołem Mó :D
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Nie mar 06, 2016 13:23 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Tutaj Teemo pod koniec roku w obróżce :)
Obrazek

I czający się pod stołem Mó :D
Obrazek[/quote]

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 06, 2016 13:34 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

No piękne chłopaki :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: A może Teemo byłby zadowolony z trzeciego kotka, który zająłby się Teemo :ryk: Muszu i Temuś bawią się razem? Wiesz, ja tak piszę z perspektywy trzeciego kotka, bo mi jednego przybyło w tym czasie jak Ciebie nie było :ryk:

Właśnie zakodowałam sobie ten Kraków i przyznam się, że myślałam o Tobie :D Bo ja też rozważam dojazdy do Krakowa - najpierw myślałam o 2 letniej szkole a potem o 2u miesięcznym kursie - tyle, że dla mnie to będzie około 2,5 godziny drogi w jedną stronę :/ I tylko w weekendy. Ale widzę, że Ty dajesz radę :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Nie mar 06, 2016 13:43 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

klaudiafj pisze:No piękne chłopaki :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: A może Teemo byłby zadowolony z trzeciego kotka, który zająłby się Teemo :ryk: Muszu i Temuś bawią się razem? Wiesz, ja tak piszę z perspektywy trzeciego kotka, bo mi jednego przybyło w tym czasie jak Ciebie nie było :ryk:

Właśnie zakodowałam sobie ten Kraków i przyznam się, że myślałam o Tobie :D Bo ja też rozważam dojazdy do Krakowa - najpierw myślałam o 2 letniej szkole a potem o 2u miesięcznym kursie - tyle, że dla mnie to będzie około 2,5 godziny drogi w jedną stronę :/ I tylko w weekendy. Ale widzę, że Ty dajesz radę :ok: :ok: :ok:

Teemo byłby wniebowzięty trzecim kotełem, najlepiej maluszkiem :D Niestety z Muszu zabawy są takie jakieś szortkie, czasem się poganiają i tyle (zwykle kończy się na awanturze). Muszu jednak jest indywidualistą, on woli zająć się sam sobą i w samotności rozmyślać nad sensem kociego istnienia ;)

No właśnieee tak paczę na Twój banerek i coś mi nie pasuje... hmm czy to moja skleroza, ale chyba Klaudia miała 2 koty? :D A tu faktycznie, trzecia dziewczynka :D Super :ok:
Ja tam bym chciała jakąś biedę przygarnąć, cały czas działam w fundacji i mamy mnóstwo biedaków... ale jednak pamiętam dokocenie Muszu, to w ogóle cud, że zaakceptował Teemo i trochę bym się bała, że znowu wrócą te fochy, biegunki itd... Znając moje szczęście pewnego dnia coś samo "zapuka" do drzwi :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Nie mar 06, 2016 13:51 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Czytam i jakby o nas :) Możliwe, że trzeci kot byłby zaakceptowany przez Muszu szybciej, bo ma już doświadczenie ;) Ja miałam tak samo z Kitusią i Marysią. Goniły się, bawiły się łapkami, ale Kitusia to indywidualistka a Marysia wykazywała, że jednak potrzebuje więcej zabawy niż ma u nas w domu. I tak czułam, że ten trzeci kot wypełniłby tą lukę i tak się stało :) Marysia z Tosią urządzają zapasy, wiesz tak się sczepią i kulają po podłodze :D Kitusia nie lubi takich "przytulanek". Przy tym Tosia bawi się i z Marysią i z Kitusią :) Nam to wyszło na dobre. Mam teraz komplet kota :)
A Tosie mam od naszej forumowej Mireczki :D

I to co przeszłam z Marysią po przyjściu Tosi i teraz po sterylce Tosi to masakra. Mogę poradzić, że jak będziesz miała konkretne plany to kup tak miesiąc wcześniej feromony do kontaktu. One muszą działać miesiąc aż stężenie w pomieszczeniu wpłynie na koty. Ja to zaniedbałam i miałam duże problemy. Ale teraz jest super. To była bardzo dobra decyzja i tak myślę, że u Ciebie pewnie też będzie :)

klaudiafj

Post » Nie mar 06, 2016 13:55 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Faktycznie jest podobnie :) Miłości między kocurkami nie widać gołym okiem, tolerują się, czasem śpią koło siebie, chociaż Muszu woli sam... zresztą jak wszystko :)
Może kiedyś się zastanowimy :)

Chociaż teoretycznie mam 3 koty... :D
W fundacji jestem mamą wirtualną i od roku utrzymuję śliczną kicię, która szuka domu i przebywa w DT. Niestety Anivia nie może mieszkać z innymi kotami :( Bardzo się ich boi, generalnie strasznie zniszczona psychicznie kicia, ktoś kiedyś bardzo ją skrzywdził :( Jest klonem mojego Muszu, później wkleję fotki :) Jakby nie te problemy to już by z nami mieszkała, na razie liczę, że znajdzie swój jedyny domek, który zaakceptują ją taka jaka jest.
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie mar 06, 2016 13:57 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Oo a ja pamiętam tą kicię :) Że adoptowałaś wirtualnie :) A próbowałaś ją przynieść do domu? Może byłoby inaczej niż się spodziewasz? Oby znalazła domek szybko! :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Nie mar 06, 2016 14:01 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Reakcji Muszu jestem pewna niestety... :( Na jesieni przechowywałam w łazience małego kotka jedną noc, następnego dnia koleżanka go zabrała do siebie. Muszu nawet go nie widział... a już pełna wściekłość. Burczenie pod nosem, jakieś dziwne warczenie, syczenie, tak sprał Teemo, że ten wlazł przerażony pod łóżko :roll: Wystarczyło, że czuł innego kota... a już totalna agresja. Potem przez dwa dni nie dał się dotknąć. No taki jest Mó a na prawdę mam na sercu tą moją kicię i wiem, że ciężko będzie jej znaleźć docelowy domek, ale ważne, że ma super DT :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie mar 06, 2016 14:03 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

O no to super, że ma świetny dom tymczasowy :) To może sobie wygodnie mieszkać :)

klaudiafj

Post » Nie mar 06, 2016 14:10 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Tak, DT to dla fundacji skarb :)
W naszej kociarni nie mamy zbyt dużo miejsca i może tam mieszkać zaledwie kilka kotów, zresztą Anivia by do takiego miejsca się nie nadawała, ona nawet kociaków się boi.
Fajnie, że są dobrzy ludzie, którzy biorą kociaki na tymczas :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie mar 06, 2016 20:17 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Mó reaguje jak Łacio . Nerwusy jedne :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt mar 11, 2016 17:50 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

:1luvu: :201461 :201461 :201461

klaudiafj

Post » Pt mar 11, 2016 20:40 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

Hej hej wieczorową porą :)

Na szczęście już koniec tygodnia... a był wyjątkowo ciężki. Dobija mnie powoli praca, myślałam, że w dziale finansowym się tylko fakturki klepie i pije kawusie :?
A na dodatek szykuje mi się przymusowa zmiana stanowiska i znowu start od zera... normalnie zwariować idzie.
Jednak dobrze, że już zaraz weekend. Jutro jadę odwiedzić kociaki w fundacyjnym przytulisku, mamy co sobotni dzień otwarty :) A potem zamierzam troszkę poleniuchować :)

Moje kocury to mają dobrze. Jak rano wychodzę do pracy to im zazdroszczę, że zaraz pójdą dojeść śniadanie i do łóżeczka :)

I fotki dwie:
Muszeron przyłapany na kolanach. Jedyna okazja kiedy można go dokładnie wymiziać i wycałować po pyszczku :lol:
Obrazek

Teemo pozuje na poważnego... :D
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Pt mar 11, 2016 22:01 Re: ♥♥♥ Muszu i Teemo cz.2 ♥♥♥Jesteśmy !!!

No piękni Panowie :) Muszek to taki Puchatek chyna co? Jak mój Maciuś :) Temus jak klasyk :)
Ja to Cię podziwiam ze pokonujesz codziennie do tej pracy taki hektar :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]