OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2016 18:26 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

piotr568 pisze:Koty w każdym razie pilnują swojego dobra :lol:
:ok: :ok:

Zawsze.
Dziś o zupie i kiełbasie nie budiet.
Bardzo źle się czułam. Właściwie dalej tak jest tylko leki wreszcie zadziałały. Teraz żołądek buntuje się ale to nic .
Do tego autko nam się zepsuło. To zła wiadomość. Dobra to ta ,że można zreperować. Życie fajne jest i pełne niespodzianek.
Nawet koty zrozumiały szczególność sytuacji i grzeczne są. Tylko mocno nie zadowolone ,że na mnie nie da rady leżeć, dreptać, tulić...
Nawet kot boli :mrgreen:
Mój nastrój skierował mnie na Katastrofę w przestworzach . Zalegając w wyrze co blisko podłoża jest, docenia się takie wygody.
Zabójcze żony lub Kobiety, które mordują zostawię sobie na lepsze czasy.

Janusz usmażył placki ziemniaczane.
Trzeba było zwłoki siebie zrobić by je dostać.
Na "zdrowo" to nie realne było :mrgreen:

Przypomnę się z prośbą. Klikajcie proszę
jopop pisze:OGROMNA prośba od podopiecznych Fundacji JOKOT - o głosy w konkursie Cote.
Mamy szansę wygrać spory zapas karmy.

Można oddać jeden głos dziennie, tu: https://apps.facebook.com/click_competi ... 1/pl/30237
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 25, 2016 11:35 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Znów post pod postem.

22 wieczór. Wczorajszy. Telefon. Janusz zapomniał komórki, bez auta ruszył do pracy a tam niefajna okolica...Odbieram więc bo czarne często mam myśli jak moich nie ma.
Radosna pani zaczyna od dzień dobry. Burcze, że dobry wieczór chyba a nawet noc.Ale ciągniemy. Tylko pani nie przygotowana. Tradycyjnie pytania z mojej strony o jakiego kota chodzi . Jest też delikatne besztanie, że to nie pora na takie telefony. Tym bardziej, że sama nie bardzo wie co chce.
Swoją drogą są maile jeszcze jako forma kontaktu.
Na co usłyszałam, że jej telefon jest w imieniu jej pracodawcy co jest szefem ważnej firmy zagranicznej. Widać miała mnie ta informacja powalić czy co :mrgreen: Zero przedstawienia się czy szefa czy firmy. Powiedziałam o warunkach adopcji, które są w ogłoszeniu zresztą.
Może to jakaś siatka szpiegowska czy agenda rządowa skoro nie ujawniono rozmówcy :strach:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 25, 2016 12:31 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

To po tych plackach ... ech.. taka bojowa jesteś!
Placki potrafią uszczęśliwić.
Ludzie jakoś mniej.. :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lut 25, 2016 13:49 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

morelowa pisze:To po tych plackach ... ech.. taka bojowa jesteś!
Placki potrafią uszczęśliwić.
Ludzie jakoś mniej.. :roll:

Bojowa nie byłam ale swoje rzeklam. Byłam obolała i zmęczona.
Zapomniałam napisać, że rozmowa zaczęła się " szef złożył zapotrzebowanie na kota i jej zlecił zadanie ". :mrgreen:
Siem zdziwiłam, że na koty jak w magazynie zapotrzebowanie się składa.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 25, 2016 14:16 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Zlecił zadanie kobicie pracującej na nocną zmianę? :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lut 25, 2016 19:05 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

ASK@ pisze:Zapomniałam napisać, że rozmowa zaczęła się " szef złożył zapotrzebowanie na kota i jej zlecił zadanie ". :mrgreen:
Siem zdziwiłam, że na koty jak w magazynie zapotrzebowanie się składa.

Zabiłabym ją. I kazała na piśmie złożyć to zapotrzebowanie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lut 25, 2016 20:00 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Z tego co pamiętam, to był już tu taki przypadek że zagramaniczny szef poprosił sekretarkę o znalezienie mu kota. Tylko w którymś momencie rozmowy "zdychały"...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 25, 2016 21:57 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Alienor pisze:Z tego co pamiętam, to był już tu taki przypadek że zagramaniczny szef poprosił sekretarkę o znalezienie mu kota. Tylko w którymś momencie rozmowy "zdychały"...

sekretarka dzwoniąca po nocy w sprawie "zapotrzebowania" jest normą :mrgreen:
Tylko raz taka adopcja doszła do skutku. Ale to już całkiem inna historia.
Telefony i maile były o przyzwoitej godzinie. To raz.
Sekretarka była sekretarzem :wink: i zawsze przedstawiał się.To dwa.
Zainteresowany, mimo błędów językowaych, poniósł trud bezpośredniego kontaktu z nami. To trzy.
Przeszli cały "zabieg adopcyjny" z wizytą pa łącznie. To cztery.
Wynik?! Koty miauczą po chamerykańsku.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2016 10:14 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Miałam głupie mocno sny. Alem się umęczyła. :mrgreen:

Za oknem białawo i lekko padająco. Jakby luty był :roll: czy co :wink:
Chodząc na obowiązkowe spacery zauważyłam,że jakby listki się już rwały na świat.Ciepło i wilgoć swoje robi. Żal jakby zmroziło wszystko.
Na rabatce pod blokiem wybijają krokusy już.
Przyroda wariuje bo pogoda wariuje.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2016 10:20 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

U mnie na kawałeczku ogródka już ponad 2 tygodnie zaczęły wychodzić żonkile i tulipany, a u sąsiadki od kilku dni śmieją się do mnie przebiśniegi.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lut 26, 2016 14:41 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Przebiśniegi to normalnie niedługo przekwitną :roll:
Napisałyście z Dorcią takie samo zdanie zdziwione, że na luty aura wygląda :mrgreen: Też się zapominam :lol: U nas już nie przewidują mrozu, a od drugiego tygodnia marca do 18 st. W plusie !
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lut 26, 2016 15:19 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Opowiadacie takie ciekawe rzeczy, że nabieram ochoty na wycieczkę na swoją działkę i sprawdzenie co tam slychać ... trudność polega na zrujnowaniu naszego parku przez który muszę przejść i jest za zimno na psi spacer a nasza dziewczyna natychmiast gdy stanę siada albo się kładzie :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lut 26, 2016 17:51 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Wracając z rehabilitacji na rabatku widziałam żółte i fioletowe krokusiki. Pełno zielonych listków z ziemi wystaje. Postałam chwilkę gapiąc się z przyjemnością.
Ptaki też mocniej drą dzioby.
Nuestety, krzaluny gdzie sikory miały raj i ciągle przesiadywały, zostały ogolone. Po kiego? Nie wiem. Bo nikomu nie przeszkadzały. Ani ulicy ani oknom.Nikomu normalnemu. Reszta krzaków jest nie naruszona ale tylko tam skrzydlaci urzędowali. Cisza teraz w tym miejscu aż po uszach daje. Szkoda.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 27, 2016 2:28 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Koty śpią. Ja nie. Tylko denerwują się moim kręceniem.
Już nafaszerowałam się lekami. Czekam aż działać zaczną. Już prawie mega tabletkowiec jestem :mrgreen:
Za oknem mgła. Prawie nic nie widać.
W domu ciemnica wyznaczona tylko punktami czujek w sprzęcie. Czas leci.
Angelkowi na smutasy się zebrało. Chodzi i jojczy. On jedyny tupta pazurkami w podłogę. Nie chowa ich do końca. Zawsze wiem kiedy idzie.
Bezunia śpi obok. Zrezygnowała z prób utulenia mnie do snu.
Maczuniek właśnie przyszedł. Jak nie śpię to przytule.
Gasimy więc komórkę :wink: bo koty budzą się.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lut 27, 2016 7:31 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Mam nadzieję, że śpisz.
O, już nie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]