Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2016 12:01 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Fajne fotki z Benią wciśniętą w fotel. Benia cudna :mrgreen:

No to wróciłaś do stanu posiadania sprzed Hannibala i Mruczusia, nawet Monia się dostosowała i wróciła do domu ;)
Wkurzające, jak trudno znaleźć dom dla dwupaku. Najczęściej się trafia, jak się nie szuka.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw lut 25, 2016 15:00 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Benia chyba nie jest kocią pięknością, ale to skarb, nie kotka.Grzeczna, kochana, zaopiekuje się każdym kotem.Jest delikatna, wrażliwa i zupełnie pozbawiona agresji.Nigdy nie słyszałam, aby warknęła, czy syknęła.Ludzi się boi, wiodła przecież życie dzikiej kotki, urodziła się na działkach i tam dorastała.Zawdzięczam jej wiele i już teraz nie oddałabym jej za żadne skarby świata.Wychowała mi kocięta, w tym malutkiego Tolusia, nadal wszystkim kotom matkuje.Przy Beni niech się schowają wszystkie feliway`e, obróżki feromonowe..itd.
Arcana, w porównaniu do tego, co było to u mnie teraz luźno :mrgreen: Koty mam fantastyczne, wesołe i przytulaśne, mądre i zdrowe.Na pewno gdzieś czeka na nie taki wymarzony domek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 25, 2016 16:36 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Benia jakby trochę przygnieciona :wink:
Obrazek

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw lut 25, 2016 16:45 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Na tych fotkach Benia wygląda bardzo ładnie; ma taką mądrą buźkę :) :201461

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw lut 25, 2016 18:13 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

felin pisze:Benia jakby trochę przygnieciona :wink:

Na zdjęciach to tak może wygląda.Benia jest potężną kocicą, a Malwa jest naprawdę malutka, zdecydowanie mniejsza od Michasia, chociaż tłuściutka.Nawet ogonek ma krótki i gruby.
waanka pisze:Na tych fotkach Benia wygląda bardzo ładnie; ma taką mądrą buźkę :) :201461

Mogę być nie obiektywna, patrzę na Benię i widzę piękną, kochaną kotkę.Ona mnie rozczula, bo jest skończenie dobra, boi się, ale nawet u weta jest spokojna, nigdy mnie nie drapnęła.Mogę z nią zrobić wszystko, naprawdę.Ona ma potrzebę opiekowania się każdym kotem, małym kociakiem i dorosłym kocurem.Podchodzi nieśmiało, próbuje polizać po główce, ale tak delikatnie i jak kot nie ma na to ochoty, to odchodzi.Bardzo często jednak koty do niej przychodzą, wtulają się w nią i ona jest wtedy przeszczęśliwa.Myślę, że to zasługa jej i Bohuna, że wszystkie tymczasy czują się u mnie dobrze.Bohun też taki jest.

ewar

Post » Pt lut 26, 2016 9:34 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Obrazek

Ech .....jakie to słodkie......Ludzie powinni brać przykład od zwierząt zdecydowanie !!!!!!!!!!

ale nie od moich...bo u mnie na codzień to tylko tak.....jeden tu....drugi obok.... :?

Obrazek :kotek:

Gdybym miała brać raz jeszcze kota to NAPEWNO W DWUPAKU!!!!!!!!!!!!!!! ....
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Pt lut 26, 2016 10:56 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Aga, nie narzekaj.Ludzie mają kilka kotów od lat i muszą zmagać się na co dzień z ich bójkami.

ewar

Post » Pt lut 26, 2016 11:05 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Wiesz Aga, moja Siostra ma dwa koty - rodzeństwo od kocięcia, i rzeczywiście dopóki były małe to szukały siebie, razem spały i bawiły; a teraz 1,5 roczne mają swoje sprawy i każde śpi w innym miejscu. Czasem się wzajemnie umyją i to wszystko. Spektakularnej miłości nie ma. Poza tym, kocur (rudy marmurek) dokładnie w Dzień Kota zaprosil na swoje podwórko drugiego rudzielca i razem szaleli po drzewach. Koty są wychodzące - okolica bezpieczna i w miarę cywilizowana.

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Nie lut 28, 2016 16:49 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

No to kilka zdjęć Malwy i Michasia.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon lut 29, 2016 16:45 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Mama z synkiem.Coś ostatnio mam takie scenki
Obrazek

ewar

Post » Wto mar 01, 2016 10:30 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Tylko :1luvu:
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Czw mar 03, 2016 6:33 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Monia i Michaś przyglądali się bawiącej się Perełce
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt mar 04, 2016 8:02 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Malwa lubi leżeć oparta na poduszce
Obrazek Obrazek
Michaś i Monia, cudowne, kochane kotki
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt mar 04, 2016 19:10 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Witam Was serdecznie! Właśnie przebrnęłam przez całe 39 stron wątku i postanowiłam się przedstawić.

Tak więc: jestem Paula, mieszkam w Warszawie i najprawdopodobniej już we wtorek będę miała przyjemność poznać Malwinkę i zabrać ją do domu, który od tej pory będzie jej własnym już na zawsze :1luvu: Wiem, że Pani Ewa nie chce zapeszać, ale ja nie mogłam się doczekać i musiałam napisać. Tak się cieszę, że będzie nas więcej! W naszym domu mieszka już Kostek, 6-cio letni kocurek po przejściach, uratowany od śmierci głodowej - tymczasowicz, który niepostrzeżenie stał się naszym rezydentem. Kostek, podobnie jak Malwinka, jest kotem niesłychanie spokojnym, pro-ludzkim i pro-kocim, uwielbia się tulić, nie wie, co to agresja i jest ciągle głodny :catmilk:

Ich oczywiste podobieństwa w charakterach dają nadzieję, że się pokochają i będą dla siebie idealnymi towarzyszami życia. Po takich przejściach Malwie należy się wszystko, co najlepsze :1luvu: :kotek:

A oto i Kostek 8)
https://www.dropbox.com/s/opcc9f7nan6v0 ... 4.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/pmfnk8178g004 ... 2.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/382fvd29d0q4j ... 9.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/qmznd0v8wiotn ... 0.jpg?dl=0

Jak tylko Malwa trochę się u nas zadomowi, wstawimy kilka zdjęć maleńkiej - może już "w objęciach" Kostka!

PS. Jeśli któraś z Pan chciałaby mi wyjaśnić, jak wkleić zdjęcie, żeby wyświetlało się w miniaturce - byłabym niezmiernie wdzięczna :)

paulaxoxo

Od: Pt mar 04, 2016 16:28

Post » Sob mar 05, 2016 6:37 Re: Mali Partyzanci,Malwa,Michaś,Majka w DS,Monia wróciła.

Witamy na forum :lol: Jak miło.
Tak, ja zawsze piszę, kiedy kot jest już w samochodzie p.Dariusza, ale miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze.Nie wiedziałam, że Kostek to pingwinek, myślałam, że jest czarny :oops: Coś mi się pomyliło.Wiem, że to spokojny, bardzo miły, miziasty kocurek.On jest duży, a Malwa malutka, ale bardzo gruba, będą tworzyć fajną parę.Ona jest bardzo miła, wystarczy na nią popatrzeć, a już wywala brzuszek do głaskania.No i jak tylko zobaczy szczotkę to wpada w euforię :lol: Mam nadzieję, że się polubią z Kostkiem i będą razem bawić.Malwie potrzebny jest ruch i dieta, a u mnie przy tylu kotach o to trudno.

ewar

[poprzednia][następna]