Zuza&Aton&Apollo! Po wystawie :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2005 8:13

No to przyjdę na wystawę i pewnie większą część dnia tam spędzę. To wciąga 8)

ja bym też nie powiedziała, że czekoladowy ten somalijczyk ;) No bo sniby skąd mamy wiedzieć. Na francuskiej stronie go znalazłam. Ciekawe czy kiedyś uznają takie umaszczenie... Jeszcze liliowego bym chciała zobaczyć, ale nie wiem który związek go uznaje :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto kwi 05, 2005 9:04

Mysza pisze:No to przyjdę na wystawę i pewnie większą część dnia tam spędzę. To wciąga 8)

ja bym też nie powiedziała, że czekoladowy ten somalijczyk ;) No bo sniby skąd mamy wiedzieć. Na francuskiej stronie go znalazłam. Ciekawe czy kiedyś uznają takie umaszczenie... Jeszcze liliowego bym chciała zobaczyć, ale nie wiem który związek go uznaje :roll:

Z tego co wiem to czekoladowe i liliowe chyba nie są uznane przez żaden zwiazek. Ale mogę się mylić....
Mam nadzieję, że Atona wystawa też "wciągnie" .... :lol: :wink:

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Wto kwi 05, 2005 20:31

a gdzie będzie wystawa?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Czw kwi 07, 2005 7:24

Jowita pisze:a gdzie będzie wystawa?

16-17.04.2005r.
Ul. Szanajcy 16/17

Zakupiłam już wyposarzenie klatki. Nie było łatwo. Ze wszystkich rzeczy kotom najbardziej spodobał się chodnik, który zakupiłam na spód klatki. Jeździły na nim po panelach cały wieczór ... :roll: Aż myślałam, ze im zabiorę :twisted: Budka raczej nie wywołała wielkiego entuzjazmu :? Podchodzą do niej jak pies do jeża: powąchają i zostawią ... :?
Jak to jest, że wszelkiego rodzaju kartony, koszyczki (np. Wielkanocny) zostają zaadoptowane do celów leżakowych natychmiast a taka budka nie .... :?
Zakupiłam też folię na przód klatki, w celu ochrony małego przed wścipskimi paluszkami :twisted: tylko jeszcze nie bardzo wymyśliłam jak ją przyczepić ....
Macie jakiś pomysł????

Aga1

Post » Czw kwi 07, 2005 7:39

Aga1, podpisz klatkę! Bo mogę nie rozpoznać :roll: :wink: , a strasznie bym chciała zobaczyć Atrona na żywo (i wiedzieć, że to on :wink: - zdjęcia nie oddają rzeczywistości).
A dlaczego info o tej wystawie są tylko gdzieś tam w wątkach a nie ma oddzielnego wątku wystawowego jak o ostatniej SHKRu?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw kwi 07, 2005 10:36

Kicorek pisze:Aga1, podpisz klatkę! Bo mogę nie rozpoznać :roll: :wink: , a strasznie bym chciała zobaczyć Atrona na żywo (i wiedzieć, że to on :wink: - zdjęcia nie oddają rzeczywistości).
A dlaczego info o tej wystawie są tylko gdzieś tam w wątkach a nie ma oddzielnego wątku wystawowego jak o ostatniej SHKRu?

Podpiszę, podpiszę :D
A nie wiem czemu nie ma osobnego wątku .... Może jeszcze za wcześnie :wink:

Aga1

Post » Czw kwi 07, 2005 10:47

Aga1 pisze:
Kicorek pisze:Aga1, podpisz klatkę! Bo mogę nie rozpoznać :roll: :wink: , a strasznie bym chciała zobaczyć Atrona na żywo (i wiedzieć, że to on :wink: - zdjęcia nie oddają rzeczywistości).

Podpiszę, podpiszę :D
A nie wiem czemu nie ma osobnego wątku .... Może jeszcze za wcześnie :wink:

Buuujasz :twisted: :wink: ! O toruńskiej wystawie już od dawna jest. Tylko musi go założyć ktoś zorientowany 8) .

Kicorek

Post » Pt kwi 15, 2005 8:04

I jak przygotowania?

Jak nerwy?

Jak pucowanie ksiąciunia? 8) :wink:
Obrazek

Mysza

Post » Nie kwi 17, 2005 18:42

Aga bez relacji sie nie obędzie 8)
Vici, Klarcia, Fire Dragon, PD i Asiczek
Obrazek

asiczek

Od: Czw sie 12, 2004 13:23

Post » Pon kwi 18, 2005 7:57

No i po krzyku :wink:
Na długo przed wystawą myślałam, że małego wykąpię, wypucuję, wypudruję i wogóle ... W końcu skończyło się na tym, że sprawdziłam tylko, czy w kuwecie w coś nie wdepnął i poszedł jak stał .... :roll:
W sobotę zajechliśmy o 8.00 na salę wystawową. Wybraliśmy klatkę niedaleko bocznego wejścia. I to był bardzo dobry pomysł bo po kilku godzinach na sali zrobiło się duszno. Organizacja wystawy bardzo mi się podobała - cisza i spokój. Jedyne do czego można się przyczepić to długi czas oczekiwania na oceny pod koniec wystawy :roll:
Ale przejdźmy do konkretów :twisted: Bałam się, że Aton nie bardzo będzie chciał siedzieć w klatce, wiec wziełam mu szelki i smycz. Przydały się ale raczej z powodu nudów niż niechęci siedzenia w klatce. W klatce Aton siedział jak aniołek. Po kilku godzinach wyluzował się na tyle, że spał w swojej ulubionej pozycji, wyciagnięty na całą szerokość podwójnej klatki. Oczywiście fuczał i warczał na wszystko co sie ruszało ze swoim tatą siedzącym w klatce obok na czele :twisted: Ale nie myślcie sobie, że całą wystawę była taka sielanka .... :twisted: Co to to nie :twisted: Wszystko było ładnie pięknie dopóki nie poszliśmy do sędziego ... :roll: Oczywiście o rozciąganiu nawet nie było mowy. Przy pierwszej próbie postawienia go na stole zaparł się rapetami a przednimi łapami uwisł na mojej bluzce :roll: Po odczepieniu go od siebie nastąpiła następna próba postawienia Atona na stole. Ufff.... tym razem się udało. Ale nie na długo :twisted: Tym razem zaczeły następować kolejno po sobie próby ucieczki. Jedną skończył w łapach sędziego co skończyło się podniesieniem krzyku alarmowego, druga próba skończyła się zwisem ze stołu głową w dół - ja trzymałam go za rapety :roll: a sędzia patrzył z niedowierzaniem :roll: trzecia próba skończyła się złapaniem Atona za tył przez sędziego, ja chcąc go uspokoić schyliłam się nad stołem i zbliżyłam swoją głowę do jego na co Aton niewiele myśląc złapał mnie obiema łapkami za głowę :roll: :roll: :roll: Naszczęście bez pazurów, bo miałabym piękne szramy :twisted: W końcu wzięłam go na ręce. Próbowałam poczekać aż sędzia wpisze końcową ocenę ale po trzeciej próbie ściągnięcia go sobie z pleców tudzież z głowy, poszłam nie dowiedziawszy się jaką ocenę Aton dostał :roll: Dowiedziałam się na drugi dzień rano jak ocena czekala na mnie na klatce, że dostał EX. A w opisie oceny na pierwszym miejscu widniał napis: Bardzo silny, młody mężczyzna :twisted: :twisted: :twisted: Drugiego dnia ocena przebiegała nieco spokojniej, tzn. udało mi się wytrwać do momentu kiedy Pani sędzina wpisała Atonowi ocenę EX1. Ale i tak na nią nawarczał i raz próbował uciec :roll: Oczywiście w opisie oceny dorobił się wpisu, że ma bardzo silne nogi :twisted: :roll:
Dokładny opis ocen podam później, bo muszę spróbować go najpierw rozszyfrować :roll:
Strasznie było mi miło, że odwiedziło mnie tyle osób (nawet nie będe próbowała wymieniać, żeby kogoś nie pominąć :oops: ).
Dumna jestem ze swojego dziecka ogromnie :1luvu: . Oczywiście po przyjściu do domu Zuza próbowała wyrazić swoje uznanie dla osiągnięc Atona próbując zeżreć rozety z ocenami jakie mały dostał .... :roll: :roll: :roll: Dostała za to w ucho :twisted:
Mały jest jeszcze trochę zestresowany i łatwo go przestraszyć ale mam nadzieję, ze nieługo dojdzie do siebie. Dziś rano jak wychodziliśmy do pracy to na wszelki wypadek schował się za praniem wiszącym na suszarce. Poskutkowalo, bo go nie wzieliśmy :twisted: :wink:

Aga1

Post » Pon kwi 18, 2005 8:02

No ja bardzo jestem ciekawa co sędziowie mu wpisali, jak odczytasz to napisz :)

A jak ta słodka sorrrelka obok?
Obrazek

Mysza

Post » Pon kwi 18, 2005 8:24

No to mam oceny sędziów:
Sobota:
Silny młody mężczyzna ( :twisted: ). Bardzo, bardzo obiecujący. Ex głowa. Dziki wygląd. Uszy dobrze osadzone (chyba osadzone) i Ex rozmiar. Ex profil, Ex oczy - kolor i ułożenie. Ex ogon. Kolor Ex dla srecbrzystego sorrel. Ex srebrzysty podszerstek. Ocena: EX.
Niedziela:
Kot bardzo duży jak na swój wiek ( :twisted: ), smukły, silne nogi ( :twisted: ). Zbyt długa czaszka, nos mógłby być krótszy - kwestia czasu kształtowania się głowy. Oczy o kształcie orientalnym, kolor jeszcze nie gotowy. Uszy mogłyby być bardziej ( no i tu niewiem co autor miał na myśli bo napisał opened) otwarte ???? O ile dbrze odczytałam słowo forecast (choć nie jestem pewna, ze to to słowo, może być też foretest ale nie wiem co to znaczy), to jest napisane, ze sędzina nie porgnozuje dobrego thikingu ????? Biały podszerstek. Ogon proporcjonalny do ciała. Kondycja Excellent ( :twisted: ). Ocena EX1.

Jeżeli ktoś coś zrozumiał to będę wdzięczna za pomoc....

Mała sorrelka dostała 2 x EX1 i każdego dnia była nominowana do BISa. Śmiałyśmy sie tylko z jej właścicielką, ze sędzina, która pierwszego dnia ją oceniała (ta sama, która w niedzielę oceniała Atona) napisała jej ocenę podobną w tonie jak Atonowi (że nos za długi, uszy za duże itd, itp) a potem nowminowała ją do BISa :)

Aga1

Post » Pon kwi 18, 2005 8:41

Byłam w niedzielę, jak Atonek był grzeczny :wink: . Kocio cud-miód :1luvu: ! Śliczny! Męski! Wiedziałam, że na żywo bedzie jeszcze ładniejszy :D .
Sorrelka obok - sama słodycz :love: ! Gdyby pręty klatki były ciut szersze :roll: :wink: ...

Kicorek

Post » Wto kwi 19, 2005 17:10

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Wto kwi 19, 2005 17:14

jaki piękny wymęczony koteczek :twisted:
Vici, Klarcia, Fire Dragon, PD i Asiczek
Obrazek

asiczek

Od: Czw sie 12, 2004 13:23