Nie ma jeszcze wyników, pewnie dopiero jutro będą.
Dałam Bazylowi trochę conva z ostropestem plamistym, ziarno zmieliłam, ale nie znalazłam dawkowania

Mozę mu zamienię omega 3 na nasiona chia. Dopiero czytam
http://www.chiaseedspot.com/chia-seeds- ... a-win-win/Mam wyniki moczu, może ktoś mnie oświeci

Ciężar moczu, w obu przypadkach kot wymiotował wcześniej. Badania robione w różnych labach. Zdziwiłam się, że w drugim nie ma kryształów, szczawianów, trójfosforanów. Wysikuję kota dwa, trzy razy na dobę. Wcześniej sikał raz i zdarzały się okresy, że bez rozkurczowych nie było szans na wysikanie.
Mocz z 5.02 / Mocz z 15.02
Przejrzystość lekko mętny / przejrzysta
Barwa żółty / żółta
Ph 6,5 / 6,5
Glukoza nieobecna / negatywna
Ciężar właściwy 1,030 / 1,020
Ketony nieobecne / negatywne
Urobilinogen w normie / w normie
Bilirubina nieobecna / negatywna
Białko ślad / 30 mg/dl
Azotyny nieobecne / negatywne
Krew nieobecne / negatywna
Leukocyty obecne / 500 leu/ul
Osad
Nabłonki płaskie nieliczne / -
Leukocyty 5-10 wpw / 2-3
Erytrocyty - / 1-2
Pasma śluzu liczne / -
Kryształy szczawianu wapnia b.liczne / -
Komórki nabłonka płaskiego - / pojedyncze
Bakterie/Flora bakteryjna nieliczne / pojedyncza
Krople lipidów - / dość liczne
Bazyluś odpoczywa, mało się rusza. Nie ma ochoty na zabawę. Dzisiaj chciał trochę mleka. Napił się. Poszedł się położyć. Staram się, żeby kilka razy jadł, więc dokarmiam go strzykawką.
Dzisiaj rozmawiałam na temat tego, ze surowica była lipemiczna, bo jadł. Jeżeli kot je bardzo mało, wymiotuje, nie jadł 8-9 godzin, a wcześniej może z 10 kulek, to jak ma wyjść surowica lipemiczna w badaniach. Bez sensu. Twierdzą, ze krwiaki pod powiekami miał ze zdenerwowania. Nie wiem, ale jeszcze mu nie zeszły. Na szczęście lewa łapka nie ma krwiaka.