Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 19, 2016 11:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

ZMIANA DOTYCZĄCA STERYLEK W SCHRONISKU

23.02.2016 8.30 KROPKA
29.02.2016 8.30 BALBINKA

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 19, 2016 11:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

terenia1 pisze:Dziś ze schroniska przyjadą 3 koty:

PRECEL PERS jest zarezerwowany, ale babka nie odbiera telefonu więc rezerwacja zostanie ściągnięta - kot ma zrobione wszystko
ZEFIR - kot wrócił z adopcji podobnież kogoś ugryzł ma zrobione wszystko
LOLA ruda kotka wróciła z adopcji kotka ma cukrzycę musi iść do woliery na zdrową ma suche jedzenie specjalistyczne dla cukrzycowych kotów NIE MOŻNA DAWAĆ JEJ ŻADNEJ INNEJ KARMY kotka będzie musiała mieć dwa razy dziennie podawaną insulinę w zastrzyku.

Pani odnośnie Precla odebrała. W poniedziałek do mnie zadzwoni i ostatecznie sie określi. Fajna babka, jeszcze te kilka dni poczekam. Precel ma oczopląs poziomy. Był w poniedziałek u neurologa i albo ta wada jest wrodzona i nic sie z tym nie zrobi albo to ze stresu i moim zdaniem to będzie ta druga opcja. Kot to mieszanka persa z kotem birmańskim. Piekny i bardzo wystraszony. Ma pełną profilaktyke, może byc wypuszczony.
A i jeszcze jedno - Precel powinien dostawać calopet - to taki preparat z tauryną, dodatek żywieniowy w formie pasty, do kupienia w zoologicznych lub w przychodniach weterynaryjnych.

Zefir wrócił z adopcji bo atakował ludzi i niestety jest tak, że jak bardzo sie podnieci przy głaskaniu, a jest z niego pieszczoch, zdarza mu sie podrapać. Nie wiem dokładnie o co mu chodzi... może Wy to ustalicie. Ma pełną profilaktyke, może być wypuszczony.

Lola, piekna ruda koteczka. Ludzie chcieli sie o nią zabić... poszła do domu i wróciła bo... ma cukrzycę. Musi mieć stały dostep do wody, jest na diecie. Insuline podajemy co 12 godzin. Lola musi byc w boksie lub wolierze ze względu na diete. Ma pełną profilaktyke.

Dzięki za przyjęcie do Chatki schroniskowych bidoczków :1luvu: Terenia masz u mnie buziaka za transport :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lut 19, 2016 15:15 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Biedna Lola, moja koleżanka z pracy ma w domu kota cukrzyka, pytałam już czy nie wzięłabym drugiego, ale sęk w tym, że insulina i paski dla kotów nie są refundowane i na 100% to spory koszt dla dwóch kotów :(

Michcia (Karola)

Od: Pt paź 23, 2015 8:19

Post » Pt lut 19, 2016 15:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Jedzenie dla cukrzyków mamy i suche i mokre.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pt lut 19, 2016 16:09 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Michcia (Karola) pisze:Biedna Lola, moja koleżanka z pracy ma w domu kota cukrzyka, pytałam już czy nie wzięłabym drugiego, ale sęk w tym, że insulina i paski dla kotów nie są refundowane i na 100% to spory koszt dla dwóch kotów :(

A może moglibyśmy kupować tej pani karmę? Te stałe godziny to będzie masakra a jak miskę z wodą wywalii niechcący. ..w nocy jak nikogo nie ma....

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Pt lut 19, 2016 16:10 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Są już kociaki w Chatce?

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pt lut 19, 2016 18:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Asiap84 pisze:Kiedy będzie kiermasz?

Przed Świętami Wielkanocnymi, data jeszcze nie została ustalona, w przyszłym tygodniu ustalę.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lut 19, 2016 18:36 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Tajron pisze:Jedzenie dla cukrzyków mamy i suche i mokre.

Ja dla cukrzycowej Elzy od p. Hani , kupuję mokre w cenie ok 2,90/szt 100g i suche tez w miarę tanio w zooplus
Igły insulinowe są cieniutkie jak włosek i spokojnie się robi zastrzyki .
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lut 19, 2016 21:32 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Raporcik z dnia Gatty....wszystko lepiej niż dobrze :ok: już nie chowa się, nie chodzi taka przygięta, bawi sie na całego aż sami się zastanawiamy skąd ona ma takie pokłady energii. Strasznie chce się miziać. Rece mamy zdrapane ale warto :1luvu: Po pierwszej dobie podawania nowych leków jest już tylko delikatnie łzawienie, nie ma już tej ropy i ciągle mokrego pod oczami.
Diego robi wszystko żeby się do niej dostać, no ale jeszcze lepiej nie....
Oba kotki dostają Immunodol.

KiziMizi&Pysia

Od: Pt sty 22, 2016 22:56

Post » Pt lut 19, 2016 21:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

:ok: :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pt lut 19, 2016 21:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

KiziMizi&Pysia pisze:Raporcik z dnia Gatty....wszystko lepiej niż dobrze :ok: już nie chowa się, nie chodzi taka przygięta, bawi sie na całego aż sami się zastanawiamy skąd ona ma takie pokłady energii. Strasznie chce się miziać. Rece mamy zdrapane ale warto :1luvu: Po pierwszej dobie podawania nowych leków jest już tylko delikatnie łzawienie, nie ma już tej ropy i ciągle mokrego pod oczami.
Diego robi wszystko żeby się do niej dostać, no ale jeszcze lepiej nie....
Oba kotki dostają Immunodol.

:ok:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lut 19, 2016 21:41 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Agnieszka2015 pisze:
Michcia (Karola) pisze:Biedna Lola, moja koleżanka z pracy ma w domu kota cukrzyka, pytałam już czy nie wzięłabym drugiego, ale sęk w tym, że insulina i paski dla kotów nie są refundowane i na 100% to spory koszt dla dwóch kotów :(

A może moglibyśmy kupować tej pani karmę? Te stałe godziny to będzie masakra a jak miskę z wodą wywalii niechcący. ..w nocy jak nikogo nie ma....

Ja nie widzę przeciwskazań, moglibyśmy tez pokryć koszty insuliny i itd no ale wiadomo nikogo do niczego nie można zmuszać chyba że ta koleżanka zdecydowałaby się na DT dla Loli my pokrywalibyśmy koszty jej utrzymania i szukali domku dla Loli to byłoby super rozwiązanie, no ale decyzja nie należy do nas. Najlepsze jest to że o tą kotkę jak była w schronie zabijało się dziesiątki ludzi bo śliczna, ruda itd a jak się okazało że jest chora to won do schroniska :evil: nie chciało się tym ludziom podjąć trudu leczenia jej i opieki nad nią ....

terenia1

Post » Pt lut 19, 2016 21:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Dzisiaj dyżur spokojnie. Tygrys sika na wszystko. Ma apetyt. Kropka też dobrze trochę pomiauczala i ładnie zjadła. Lenka też bardzo gadatliwa. Na zdrowej Balbinka warczala na wszystkich, Morus zestresowany przez nią, Kryspin cały czas miauczy. Na podłodze i w wolierze zielone wymioty. W wolierze jest teraz Lola kotka z cukrzyca. Na 3 zefir i Precel persik prześliczny. Bardzo spokojne były zwiedzaly pomieszczenia.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pt lut 19, 2016 21:44 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Do kociarni przywiozłam ze schroniska Precla persa o niebieskich oczach no cudnej urody kot 8O , rudą Lolę oraz Zefira kawał kota 8O szczegóły na wewnętrznym.

terenia1

Post » Pt lut 19, 2016 21:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 35 odsłona

Asiap84 pisze:Dzisiaj dyżur spokojnie. Tygrys sika na wszystko. Ma apetyt. Kropka też dobrze trochę pomiauczala i ładnie zjadła. Lenka też bardzo gadatliwa. Na zdrowej Balbinka warczala na wszystkich, Morus zestresowany przez nią, Kryspin cały czas miauczy. Na podłodze i w wolierze zielone wymioty. W wolierze jest teraz Lola kotka z cukrzyca. Na 3 zefir i Precel persik prześliczny. Bardzo spokojne były zwiedzaly pomieszczenia.

Gosiu może Balbinkę jutro przenieś na trójkę sama nie wiem, może jej tam będzie lepiej ma górne regały opanowane to może wyluzuje a i koty na dwójce wyluzują.

terenia1

[poprzednia][następna]