Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!UWAGA POZNAŃ!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 11, 2016 15:53 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Aga, bawią się razem, nie leje się krew, jest w porządku.Myślę, że gdyby któreś na jakiś czas wybyło z domu, drugie by tęskniło i go szukało.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 13, 2016 9:06 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

też tak myśle.....bo jak nie raz wypuszczam Kiciunie na klatke schodowa ( bo musi zrobić obchód i obwąchać drzwi sąsiada co ma psa) to Klara nie dokońca przekonana ale wyłazi za nim.....niechętnie ale idzie...co prawda nie schodzi niżej i ma w zasięgu wzroku drzwi do domu.....mam nadzieję że przyjdzie taki czas że usiądą obok siebie i pogadają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Sob lut 13, 2016 9:10 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

...KLARCIA UWIELBIA ŻÓŁTECZKO :1luvu:

Obrazek :kotek:

( my jemy te z ,,trójką,,a koty od gospodarza z wolnego wybiegu.........ech...życie :? :? :? :wink: )
Ostatnio edytowano Sob lut 13, 2016 9:27 przez agamalaga, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agamalaga

Post » Sob lut 13, 2016 9:12 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

:201465 EWO BUZIAKI DLA CIEBIE OD KLARCI

Ostatnio edytowano Sob lut 13, 2016 9:22 przez agamalaga, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agamalaga

Post » Sob lut 13, 2016 9:20 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

....A TU KOT ,,DZIENNY,, ( pod ulubionym arkuszem papieru i na zabawce Klary na której złośliwie sie kładzie gdy Klara wykaze zainteresowanie nią )

...A TU KOTEK,, NOCNY,,( energooszczędny )

Obrazek

agamalaga

Post » Sob lut 13, 2016 15:06 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

agamalaga pisze::201465 EWO BUZIAKI DLA CIEBIE OD KLARCI

Dzięki :1luvu: Ona jest jak laleczka :1luvu: Wymiziaj ją ode mnie, proszę.

ewar

Post » Sob lut 13, 2016 17:31 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:
agamalaga pisze::201465 EWO BUZIAKI DLA CIEBIE OD KLARCI

Dzięki :1luvu: Ona jest jak laleczka :1luvu: Wymiziaj ją ode mnie, proszę.

ZROBIONE :mrgreen:
Obrazek

agamalaga

Post » Sob lut 13, 2016 17:41 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

.....INTEGRACJA ŚWINKI Z KOTAMI .....BOJĄ SIĘ JEJ.......NAWET BYŁA NA TYLE ODWAZNA ŻE ZAJEŁA TRANSPORTEREK....... :mrgreen:

KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek :mrgreen:
Obrazek

agamalaga

Post » Nie lut 14, 2016 1:06 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Gucio jest bardzo chory :placz: :placz:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie lut 14, 2016 11:14 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:Gucio jest bardzo chory :placz: :placz:

CO SIĘ DZIEJĘ IZKA???? :20147 8O :?
Obrazek

agamalaga

Post » Pon lut 15, 2016 0:06 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

długa historia.....teraz już jest lepiej.
Lecznica na Polance traci klienta. I już nigdy nikomu jej nie polecę, chyba , że w sprawach chirurgiczno-ortopedycznych lub do szczepienia albo obcięcia pazurków.
Na FB bardzo mi dziewczyna polecała przychodnie My Pet, z Tysiąclecia. W sumie byłoby bliżej niż na Polankę. Ale ta sama sytuacja - właściciel - gwiazda, ponoć fantastyczny diagnosta, ale reszta załogi to młodzi weci. Wiadomo - do gwiazdy z ulicy się nie dostaniesz i masz szansę, że codziennie ktoś inny będzie kota badał.
Jutro jeszcze muszę tam iść, muszą wenflon wyjąć, wpisać do książeczki leki z piątku, bo wetka zapomniała, a sobotnia powiedziała, że ona z kompa ich nie spisze, bo to koleżanka....
I koleżanki wespół w zespól mało mi kota nie wykończyły.
Podając leki zupełnie nieodpowiednie. Gucio miał chore uszka - pomijam już fakt, że zostawiłam kota w lecznicy w piątek aby miał wykonaną diagnostykę, a zrobiono tylko morfologię, że szefowa miała jedno ucho skonsultować, bo wetka nie dała rady otoskopem dotrzeć do błony bębenkowej...., że nie zostały w ogóle wysłuchane i wzięte pod uwagę moje obserwacje i sugestie.
Wetka piątkowa nie wpisała do książeczki podanych leków - mimo mojej prośby. Zapamiętałam tylko cerenię i ranigast, co mnie bardzo zdziwiło, bo Gucio ani nie wymiotował, ani nie miał odruchów wymiotnych. Później, a właściwie to dziś , jak się uspokoiłam - przypomniałam sobie , ze antybiotykiem był chyba claveseptin. Wczoraj od rana było lepiej, wcześnie pojechaliśmy na zakupy, aby na 9. być na Polance. Jak wrócilismy - okazało się, że kot jest wbity pod kominek, zapluty, zataczający sie - ewidentne objawy przedsionkowe.
W lecznicy nowa wetka zaczęła od sprawdzania brzucha - dowiedziałam się, że Gucio miał bolesny brzuch 8O 8O 8O Potem wzięła kota aby wyjąć wenflon z przedniej łapy, podać podskórną kroplówkę i antybiotyk. Wróciliśmy do domu, K. szukał miejsca do zaparkowania, bo sąsiad mały remont ulicy robił, a ja wypuściłam Gucia, a właściwie szmatkę. Kot przy przejściu 4 m aby zabunkrować się po zlewozmywakiem, przewrócił się trzy razy. Więc tel do weta, Gucia w transporter i z powrotem. Wetka zdziwiona, więc się pytam, czy może zastrzyk w zadek mu dawała, bo waliło go na lewy tył. No tak, tam dostał kroplówkę.....Zostawiłam kota na obserwacji....
Odebrałam przed 15, przed zamknięciem. Nie przewalał się na tył, zataczał się całym kotem. Kroplówka została ewakuowana, podano nową dożylnie - wenflon w tylnej łapie. Szybki kurs robienia zastrzyków - polecam się usług- antybiotyk do domu na dziś i steryd dopaszcznie.
W domu - dramat. Kot na łapach nie moze ustać, zatacza się, z pysia non stop zwisa gęsta ślina, łazi, nie moze znaleźć sobie miejsca. Dobrze, że mam wielu internetowych znajomych. Podany rano antybiotyk, o przedlużonym działaniu, to shotapen, pochodna penicyliny, stosowany u świń i bydła. Nie wolno go łączyć z innymi antybiotykami ( dzień wcześniej było co innego, po południu też co innego - enroxil), nie wolno stosować ze środkiem do czyszczenia uszu otosol, którego wetka używała. Po prostu baby zatruły mi kota. Do tego ten cholerny shotapen wzmaga objawy przedsionkowe. Ja jeszcze czegos takiego nie widziałam, nie nadążałam tej śliny wycierac, kot się dławił. To trwało prawie do drugiej w nocy. Gucio przez ten cały czas krążył po mieszkaniu....
Dziś już nie było ślinotoku, ale biedak przez cały dzień zjadł tylko kilkanaście chrupek. Antybiotyk podałam, sterydu - nie było w ogóle takiej opcji. Główką trzepie sporadycznie, gorsze, lewe uszko już też się podniosło.
Po prostu jutro powiem, co o tym myślę. Bo oczywiście rozumiem, ze dziewczyna świeżutko po studiach ma prawo dużo rzeczy nie wiedzieć. Ale to trzeba do tego się przyznać.
Kolezanka dzwoniła do swojego weta z pytaniem o ten shotapen - lek dawno przestarzały, on juz od lat nie stosuje.

izka53

Post » Pon lut 15, 2016 0:12 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

sorry, ze post pod postem - Ty mieszkalaś na Piątkowie. Chodziłaś do Pawlaka na Wachowiaka ? bo tam chcę się przenieść, ale tylko do niego.

izka53

Post » Pon lut 15, 2016 8:46 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Iza, to jest przerażające :( Kciuki za zdrówko kota :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pon lut 15, 2016 9:07 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

....poranek jak poranek...obiad się gotuje ...mówie sobie ...,,ach wskocze zobaczć co u Hannibala bo od tego zawsze zaczynam tu wizyte i tak do poczytania to nie loguje się nawet bo raz...raz....i wyskakuje......Ale jak przeczytałam Izka to ,to chciałąm sie zalogować....i WYOBRAŻ SOBIE ZE Z TYCH NERWÓW ZAPOMNIAŁAM HASŁA......Co TY mówisz...to jakaś masakra!!!!!!!!!!! co za dziadostwo.....Biedny Kiciuś......op*****l ich tam równo.....bez przesady ...nie wiedza (mają prawo...nikt wszystkiego nie wie ) to niech się konsultuja .......Jesteś dzielna ja bym już z tamtąd na sygnale wyjechała.....a Ty ze mną bo ZAPEWNIAM CIĘ ŻE ,,WISIAŁABYM NA TOBIE,,.....Krzycząc ,,Izka ratuj.....!!!!!!!!!!!!!!!

Co do Lecznicy na Piątkowie...to ona jest koło wieży......tez tak z czystym sumieniem jej nie polece Tobie....ja nie miałam jakiejś częstej potrzeby jak narazie do korzystania z ich usług...Syn był tam z kameleonem i ja z królisiem kiedyś...kameleon zszedł :( no króliś jest ....Psa miałam 12 lat i generalnie też tylko na szczepienia jeżdziłam do jednego weterynarza na Sołtysią do Krahela...Jemu w miare ufam.......Lecznice na Mieszka to radze omijać szerokim łukiem Myślę również że ile ludzi tyle może byc opinii...a ja jak wiesz jestem niezrównoważona psychicznie :mrgreen: .......ech Izka....masakra....jAK CHCESZ TO MOŻEMY POJECHAĆ DO TEGO BOTKO....nie byłam tam nigdy....ale mogę Cię zawieść.......kurde nie ufam żadnemu weterynarzowi tak na 100%....a mówiłam temu młodszemu synowi został weterynarzem...nie on chce byc neurologiem.....a przydałby sie taki z powołania.....i jeszcze z moim ,,fiziem,,w głowie dobrze byłoby mieć takiego w domu :wink: TRZYMAM KCIUKI IZKA ZA CIEBIE I GUCIA!!!!!!!!!!! jakby co to ,,JESTEM,, PAMIĘTAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowano Pon lut 15, 2016 9:53 przez agamalaga, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agamalaga

Post » Pon lut 15, 2016 9:08 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

aaaaa jakby cos sie działo to dzwoń prosze albo napisz smsa.....bo na 12sta ide do pracy...i nie mam dostępu do internetu.
Obrazek

agamalaga

[poprzednia][następna]