Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 10, 2016 13:14 Re: Zaginione-znalezione koty

Inna kicia wróciła, ta wyżej - Nela.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lut 10, 2016 18:37 Re: Zaginione-znalezione koty

meridenn pisze:
Niech Pani rozwieści ogłoszenia w okolicy. Prosze również dać ogłoszenie do najbliższego schroniska, być może ktoś ją znajdzie i tam zawiezie....

Tak jak pisałam: plakaty rozwieszone, sprzedawcy w okolicznych sklepach i aptece też mają kopie, informacja na fb Koszęcina podana przez znajomą, bo ja swojego konta nie mam, mmsy ze zdjęciami porozsyłane po znajomych i znajomych znajomych...
Mail do pobliskiego oddziału OTOZu i schronisk wysłany w poniedziałek był. Bez odzewu.

Właśnie zabieram się za drukowanie ulotek do skrzynek na listy z danymi kota i moimi, informacją o nagrodzie oraz prośbą, że jak ktoś przygarnął (i nie chce oddać) lub NIE DAJ BOŻE widział zwłoki to niech da znać, żebym nad ranem i po powrocie z pracy nie spędzała czasu na bieganiu po wsi z miską i latarką, jeśli nie ma szans na jej odnalezienie.

Więcej pomysłów nie mam. A nikt jej nawet nie widział :(

dalidaa

Od: Wto lis 18, 2014 16:43

Post » Śro lut 10, 2016 19:37 Re: Zaginione-znalezione koty

Proponuję sprawdzić piwnice - może okienko było otwarte - i jakieś pomieszczenia gospodarcze jeżeli są, u siebie i najbliższych sąsiadów. Oby nie było sytuacji, że przez przypadek Wy lub sąsiedzi ją gdzieś zamknęli.
Jeżeli kotka nigdy nie wychodziła, to z pewności nie lata po wsi. Zwyczajnie się boi i przycupnęła gdzieś lub jest zamknięta. Ze strachu koty nie reagują nawet na głos swojego opiekuna.
Mam nadzieję, że się znajdzie :ok: i może pomyślicie o zabezpieczeniu przynajmniej tych otwieranych okien.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro lut 10, 2016 21:35 Re: Zaginione-znalezione koty

ewan pisze:Proponuję sprawdzić piwnice - może okienko było otwarte - i jakieś pomieszczenia gospodarcze jeżeli są, u siebie i najbliższych sąsiadów. Oby nie było sytuacji, że przez przypadek Wy lub sąsiedzi ją gdzieś zamknęli.
Jeżeli kotka nigdy nie wychodziła, to z pewności nie lata po wsi. Zwyczajnie się boi i przycupnęła gdzieś lub jest zamknięta. Ze strachu koty nie reagują nawet na głos swojego opiekuna.
Mam nadzieję, że się znajdzie :ok: i może pomyślicie o zabezpieczeniu przynajmniej tych otwieranych okien.

Żeby to było takie łatwe... :(
Wszyscy najbliżsi sąsiedzi wiedzą i byli poproszeni o sprawdzenie, ale czy im się chciało i mieli dobrą wolę, nie wiem.
Niestety nawet jak chodzę z latarką, to niewiele mogę, bo posesje są poogradzane, często mają psy (w kojcach, ale zawsze), no i nie jestem w stanie przeczesać szop czy pustostanów i masy pola "wtę i nazad" :( Uroki mieszkania na "wsi"...

U nas nie ma jej na pewno. Wszystko sprawdzone kamień po kamieniu, no i koty wychodzące były wypuszczone, żeby w razie "w" ją przyprowadziły ze sobą.

Co do zabezpieczenia okien: mam siatki latem, ale jak to w starych oknach na zimę są wsadzane dodatkowe szyby, żeby nie było zimno.

Zawsze jak wietrzę, to uchylam od góry, żeby mała nie wyszła. Tym razem nie ja wietrzyłam i choć milion razy powtarzałam, żeby nie otwierać okna rozwiernie, moje gadanie nie trafia, no i kicia się wymknęła.
A brała ze mną prysznic kwadrans wcześniej...

Niepojęta tragedia.

Przebiegłam kilka ulic z ulotkami. Mam nadzieję, że te 2 h biegania na coś się zdadzą.

W każdym razie się nie poddaję :)

dalidaa

Post » Śro lut 10, 2016 22:02 Re: Zaginione-znalezione koty

Trzymam mocno kciuki.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lut 11, 2016 18:27 Re: Zaginione-znalezione koty

Nadal nic. Zaraz lecę w kolejną porcją ulotek... Kolejne ulice do obskoczenia.
Wszyscy o niej gadają, nikt jej nie widział :(

dalidaa

Post » Czw lut 11, 2016 20:02 Re: Zaginione-znalezione koty

Bardzo współczuję - przez dwa przeżywałam podobne katusze - moja w końcu wróciła ale ona choć młoda jest kotką wychodzącą
Mąż natomiast zaczął prace nad lokalizatorem.
To co jest na rynku woła o pomstę do nieba, przeszperaliśmy wszystko - albo drogo albo dla kota się nie nadaje.
Trzymam kciuki bardzo mocno - mała wróci!!!!!!

Kamilla77

Od: Pon lut 08, 2016 19:08

Post » Czw lut 11, 2016 21:34 Re: Zaginione-znalezione koty

Po rozniesieniu z 700 ulotek po domach przed chwilą zadzwonił pan, że złapał z żoną wracając do domu autem kota, bo podobny i żeby przyjść sprawdzić! No i jest zguba! !! :-) alarm odwołany :-)

Jakby nie akcja z ulotkami nadal bym szukała. Opłaciło się bawić nie w listonosza. Skuteczniejsze od plakatów! :-)

dalidaa

Post » Czw lut 11, 2016 21:36 Re: Zaginione-znalezione koty

[quote="dalidaa"]Po rozniesieniu z 700 ulotek po domach przed chwilą zadzwonił pan, że złapał z żoną wracając do domu autem kota, bo podobny i żeby przyjść sprawdzić! No i jest zguba! !! :-) alarm odwołany :-)

Jakby nie akcja z ulotkami nadal bym szukała. Opłaciło się bawić nie w listonosza. Skuteczniejsze od plakatów! :-)
:piwa:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Czw lut 11, 2016 21:40 Re: Zaginione-znalezione koty

dalidaa pisze:Po rozniesieniu z 700 ulotek po domach przed chwilą zadzwonił pan, że złapał z żoną wracając do domu autem kota, bo podobny i żeby przyjść sprawdzić! No i jest zguba! !! :-) alarm odwołany :-)

WSPANIAŁA WIADOMOŚĆ !!!!!! :201461
Koteczka była daleko od domu?

Kamilla77

Od: Pon lut 08, 2016 19:08

Post » Czw lut 11, 2016 22:12 Re: Zaginione-znalezione koty

2 przecznice dalej. Ale długie przecznice :ryk: . Państwo z auta ją dostrzegli. Skojarzyli z ulotkami :-) wołali, złapali, zadzwonili i czekali na potwierdzenie tożsamości kota. Pieniędzy nie chcieli...

dalidaa

Post » Czw lut 11, 2016 22:13 Re: Zaginione-znalezione koty

A brudna jaka! !! Wystraszona... zapach odstraszajacy...
Bidula moja.

Ważne, że już bezpieczna w domu !

dalidaa

Post » Czw lut 11, 2016 22:19 Re: Zaginione-znalezione koty

Super, że jest:))
NA wszelki wypadek jak dojdzie do siebie zrób lepsze zdjęcia.
No i daj się jej przede wszystkim wyspać.
Nasz Bondzio jak się kiedyś zgubił to po powrocie spał cały dzień. A znaleźliśmy go następnego dnia pod schodami do naszego bloku.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lut 11, 2016 22:30 Re: Zaginione-znalezione koty

Z każdym powiadomieniem z tego wątku, miałam nadzieję że wróci bidusia. I JEST. Super wiadomość. Fajni ludzie :201494 nie każdemu chce się przyglądać kotom włóczącym się po okolicy i jeszcze łapać :lol:
Teraz jej pilnuj, bo mogła jej się spodobać wolność i będzie próbowała zwiewać.
Jak odeśpi i solidnie sobie podje to chyba weta trzeba zaliczyć i ciachnąć pannę i może o czipie pomyśleć.
Wycałuj pysio ślicznotki i uważaj na włóczykija :201461
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lut 11, 2016 23:35 Re: Zaginione-znalezione koty

Bardzo się cieszę, że kicia wróciła do domu :201461
Ci ludzie, co ją złapali i zadzwonili- naprawdę są super :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

[poprzednia][następna]