Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 08, 2016 22:52 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

tomek_szczecin pisze:
iza71koty pisze:Był u mnie dzisiaj Ktoś z forum.Dziękuję tej Osobie :1luvu: że weszła na nasz wątek.Kotki dostały 34 puszki butchers - 24 z rybą morską czyli takie jak lubia najbardziej i - 10 z kurczakiem.

tomek_szczecin :D Dziękujemy z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cała przyjemność po mojej stronie ;)

Zgodnie z tym co pisałem, biorę pod opiekę wirtualną Sisi i Murzynka ;)

Co do kastracji kocurka, to jeśli nikt nie prześle Ci pieniędzy w tym tygodniu, to w weekend się umówimy i podjadę do Ciebie z pieniędzmi ;)

:oops: :D... Zwłaszcza poszukiwanie kotów ,które nie chciały wyjść , :roll: bo to jeszcze nie pora karmienia.Ale będzie jeszcze okazja. :D

Ogromnie się cieszę że zdecydowałeś się na Adopcję Wirtualną. :1luvu: :D Jak wiesz zobowiązanie jest jednostronne.Oznacza to, że ja mam obowiązek kiedy tylko zechcesz pokazać Ci Twojego podopiecznego i napisać o nim o ile sobie tego zażyczysz. :wink:

Wycofać z Adopcji możesz się w każdej chwili.Nie podając mi przyczyn.Prosiłabym tylko wtedy o pw.

Kotki które wybrałeś i dla mnie są bardzo szczególne. :wink: Jak umieszczę zdjęcia, napisze Ci dlaczego.Zwykle przedstawiam każdemu Kto decyduje się na Adopcje krótka historię podopiecznego.

Juz dawno Adopcje niestety nam stanęły ,dlatego tym bardziej bardzo Ci Dziękuje że zdecydowałeś się na rodzeństwo i pomoc dwóm kotkom.To u nas oznacza pomoc dla wszystkich a ta Pomoc jest bardzo ważna.Wiele kotków w stadzie dochodzi do pożnej jesieni swego życia.Były z nami przez długie lata.Dzięki temu ta jesień może być dla nich....spokojna.

Dziękuję Ci za to. :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lut 08, 2016 22:57 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Mam dzisiaj tylko kilka zdjęć.Zaraz je umieszczę.Miałam plany... ale niestety baterie mi padły.Nic to mamy czas.Zaraz je podładuje i jutro lecimy z następnymi kotami. :wink:

iza71koty

Post » Pon lut 08, 2016 23:01 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Szaraczek.Poszukuje Opiekuna Wirtualnego.Kocurek.Jest z nami od 3 lat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iza71koty

Post » Pon lut 08, 2016 23:07 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Mama Bakusia[*] i Bakusia[*] - Opiekun Wirtualny - alicat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iza71koty

Post » Pon lut 08, 2016 23:17 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Tutaj już kotki z bazy rybackiej.Na zdjęciach są widoczne 3.Oprócz tego karmie tam jeszcze szarego kocurka - Macioszka- i kicie podrostek z ub.roku oraz szarą koteczkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 11:32 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

iza71koty pisze:
tomek_szczecin pisze:
iza71koty pisze:Był u mnie dzisiaj Ktoś z forum.Dziękuję tej Osobie :1luvu: że weszła na nasz wątek.Kotki dostały 34 puszki butchers - 24 z rybą morską czyli takie jak lubia najbardziej i - 10 z kurczakiem.

tomek_szczecin :D Dziękujemy z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cała przyjemność po mojej stronie ;)

Zgodnie z tym co pisałem, biorę pod opiekę wirtualną Sisi i Murzynka ;)

Co do kastracji kocurka, to jeśli nikt nie prześle Ci pieniędzy w tym tygodniu, to w weekend się umówimy i podjadę do Ciebie z pieniędzmi ;)

:oops: :D... Zwłaszcza poszukiwanie kotów ,które nie chciały wyjść , :roll: bo to jeszcze nie pora karmienia.Ale będzie jeszcze okazja. :D

Ogromnie się cieszę że zdecydowałeś się na Adopcję Wirtualną. :1luvu: :D Jak wiesz zobowiązanie jest jednostronne.Oznacza to, że ja mam obowiązek kiedy tylko zechcesz pokazać Ci Twojego podopiecznego i napisać o nim o ile sobie tego zażyczysz. :wink:

Wycofać z Adopcji możesz się w każdej chwili.Nie podając mi przyczyn.Prosiłabym tylko wtedy o pw.

Kotki które wybrałeś i dla mnie są bardzo szczególne. :wink: Jak umieszczę zdjęcia, napisze Ci dlaczego.Zwykle przedstawiam każdemu Kto decyduje się na Adopcje krótka historię podopiecznego.

Juz dawno Adopcje niestety nam stanęły ,dlatego tym bardziej bardzo Ci Dziękuje że zdecydowałeś się na rodzeństwo i pomoc dwóm kotkom.To u nas oznacza pomoc dla wszystkich a ta Pomoc jest bardzo ważna.Wiele kotków w stadzie dochodzi do pożnej jesieni swego życia.Były z nami przez długie lata.Dzięki temu ta jesień może być dla nich....spokojna.

Dziękuję Ci za to. :1luvu:

Z tymi poszukiwaniami to kilka się pojawiło ;) A jeden (od sąsiadki) nawet dał się pogłaskać :201461

Co do rodzeństwa, to jak będziesz miała trochę czasu to oczywiście bardzo chętnie poczytam. I zapewne jak któryś weekend będzie ładny i ja będę miał trochę czasu, to pójdę z Tobą na "obchód" i przy okazji zobaczę podopiecznych ;)

tomek_szczecin

Od: Śro sty 20, 2016 11:18

Post » Wto lut 09, 2016 13:01 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Żeby zaliczyć wszystkie będziesz potrzebował trochę więcej czasu. :roll: Niektóre są zbyt oddalone, więc do nich docieram rowerem.Ale da się to jakoś zorganizować. :wink:

I jako jedyny Opiekun będziesz mógł zobaczyć Swoje kotki w realu. :D

Uwielbiam Sisi.Ona jest taka drobniutka , zwinna.Bardzo lubię koty w tym typie urody.

Bardzo podobna jest do niej Fumcia.Wczoraj trochę się spożniłam a ona wybiegła mi juz na drogę rowerową.Zwykle tego nie robi.Jak ona biegła cudownie.Taka radosna, wyluzowana.Szczęśliwa.

Te kotki po sterylkach kiedy przychodzi kolejna wiosna funkcjonują zupełnie inaczej.Nie ganiają je koty, nie męczą.Kotki nie sa potem przerazone zblizajacym sie porodem, szukaniem miejsca.Tym ze ciagna te swoje brzuchy do kocich stołówek.Muszą sie najeść duzo, bo wiadomo ciąża.Są niespokojne, często przeganiane przez kotki juz wysterylizowane.

A tutaj luz.Urlop od macierzyństwa.Można zająć sie tylko sobą.Połazić, pospacerować a nie zaraz lecieć z powrotem, bo kociaki trzeba karmić.I jeszcze uważać na złych ludzi.To dla mnie też niestety ogromny stres wtedy.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 13:12 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

I jeszcze co bardzo ważne.Te wykocone zawsze jedzą szybko.Bardzo się spieszą.Wysoka ilość hormonów powoduje że czasem poprzez swój pośpiech mogą być mniej przewidywalne.Tak właśnie miałam z mamą Sisi i Murzynka.Codziennie się obawiałam, żeby mi nie wpadła pod samochód, bo przebiegała ulice .A ja nie miałam pojęcia gdzie ukryła kociaki.

Ale o tym napisze wieczorem.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 13:53 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

iza71koty pisze:Żeby zaliczyć wszystkie będziesz potrzebował trochę więcej czasu. :roll: Niektóre są zbyt oddalone, więc do nich docieram rowerem.Ale da się to jakoś zorganizować. :wink:

Uwielbiam Sisi.Ona jest taka drobniutka , zwinna.Bardzo lubię koty w tym typie urody.

Spokojnie pomyślimy jak będzie lepsza pogoda ;) Jak da się w te tereny dojechać, to pojedziemy moim samochodem, a jak koniecznie rowerem, to wtedy zabiorę swój rower ;)

Co do Sisi, to moja czarna kotka również jest drobniutka i raczej wielka już nie urośnie. Wskakuje i wchodzi do każdego miejsca, nawet znalazła w kuchni na zabudowie jakiś baardzo stary termometr ;)

tomek_szczecin

Post » Wto lut 09, 2016 13:55 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Ciśnienie mi się z deka podniosło.Jade po makaron a tutaj kilka metrów przede mną kot przebiega ulice.Myślę sobie Misiu, tak po umaszczeniu.Znam tutaj wszystkie koty, wiec nie podejrzewałam obcego.No i faktycznie.Dobrze że nie jechał jakiś pojedyńczy szybko, tylko ciąg samochodów.Wtedy zwykle jadą płynniej.

Misiu od lat przebiega ta ulicę.Wiem bo karmie go gdzie indziej, a potem wieczorem spotykam go już u Dorci.
To dosyć zrównoważony kot i zwykle nie wybiega wprost.No ale patrze a na chodniku stoi baba z psem.Pies rozszczekany i patrzy na tego kota.Wiem że niestety wiele kotow ginie właśnie w ten sposób, wypłoszonych na ulicę właśnie przez właścicieli psa.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 14:00 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

tomek_szczecin pisze:
iza71koty pisze:Żeby zaliczyć wszystkie będziesz potrzebował trochę więcej czasu. :roll: Niektóre są zbyt oddalone, więc do nich docieram rowerem.Ale da się to jakoś zorganizować. :wink:

Spokojnie pomyślimy jak będzie lepsza pogoda ;) Jak da się w te tereny dojechać, to pojedziemy moim samochodem, a jak koniecznie rowerem, to wtedy zabiorę swój rower ;)

Co do Sisi, to moja czarna kotka również jest drobniutka i raczej wielka już nie urośnie. Wskakuje i wchodzi do każdego miejsca, nawet znalazła w kuchni na zabudowie jakiś baardzo stary termometr ;)

Widziałam na Twoim wątku.Zastanawiałam się tylko czy ona ma ogonek....bo na zdjęciu go nie widać. :roll: Czarne kotki maja dobre charaktery.Czasem bywają zadziorne.

Ta biała o której piszesz że jest problem z miskami.Tak sobie mysle ze moze ona wcześniej była kiepsko karmiona i dlatego teraz stara się o dominacje przy jedzeniu.Mogło też tak byc ze musiała z innymi wywalczać posiłek.Dlatego byc moze teraz ciałkiem osłania miskę czarnej.

One mają jakieś imiona?

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 14:04 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Dostałam cynk od Iwety. :1luvu: Jada dla nas kocyki z Sosnowca. :D

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 14:14 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

iza71koty pisze:
tomek_szczecin pisze:

Widziałam na Twoim wątku.Zastanawiałam się tylko czy ona ma ogonek....bo na zdjęciu go nie widać. :roll: Czarne kotki maja dobre charaktery.Czasem bywają zadziorne.

Ta biała o której piszesz że jest problem z miskami.Tak sobie mysle ze moze ona wcześniej była kiepsko karmiona i dlatego teraz stara się o dominacje przy jedzeniu.Mogło też tak byc ze musiała z innymi wywalczać posiłek.Dlatego byc moze teraz ciałkiem osłania miskę czarnej.

One mają jakieś imiona?

Czarna oczywiście ma ogonek ;) Ją akurat dwie dziewczyny znalazły, jak się kręciła podczas deszczu na Osowie. Nie mogły jej zatrzymać (same mają dwa koty) i dlatego dały ogłoszenie. Ona ma ogólnie świetny charakter, nie boi się, jak ktoś przyjdzie to nie ucieka. Jak wracam do domu, to wita mnie w progu i przez 10 minut nie daje się spokojnie przebrać :201461

Co do karmienia to jest coraz lepiej. Ogólnie widzę, że biała być może uznaje, że jedzenie, które je drugi kot jest na pewno dobre ;) Dlatego chce się dołączyć, tylko miska jest za mała na dwie kotki. A zasłanianie ciałem to jest przez przypadek ;) Ogólnie biała coraz mniej się mnie boi, dzisiaj udało mi się jej pokazać, z której miski ma jeść i jakoś się udało ;)

A co do imion to tutaj jest mały problem...biała była nazywana przez poprzednich opiekunów cykorkiem (na początku nie wiedzieli, że to kotka). Jednak ja postanowiłem, że przemianuję ją na Cykorię :D
Natomiast z czarną jest kłopot. Ona byla pierwsza ale od początku nie miałem pomysłu na imię :oops: (roboczo u weterynarza mają imiona xxx i yyy :D ). Chyba zrobię jakiś konkurs na imię :lol:

tomek_szczecin

Post » Wto lut 09, 2016 14:45 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

Czyli Cykoria zostaje?A Molly i Polly tak dla odmiany?Może dziewczyny podsuną jakiś fajny pomysł :wink:

Musze isć.Będę jak zwykle.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2016 15:04 Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..

iza71koty pisze:Czyli Cykoria zostaje?A Molly i Polly tak dla odmiany?Może dziewczyny podsuną jakiś fajny pomysł :wink:

Musze isć.Będę jak zwykle.

Cykoria raczej zostanie ;) Bo to jest troszkę lękliwy kot - choć robimy postępy :D

Powodzenia, oby Ci żaden deszcze nie padał, bo widzę jakieś chmury :evil:

tomek_szczecin

[poprzednia][następna]